آغاز به کار دومین جشنواره اقوام ایرانی

دومین جشنواره اقوام ایرانی با هدف جذب گردشگر داخلی و خارجی در حسن آباد فشافویه گشایش یافت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، دومین جشنواره فرهنگی هنری اقوام ایرانی به همت شهرداری و شورای اسلامی حسن آباد فشافویه، با حضور حسن خلیل‌آبادی، حجت نظری دو تن از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، رحیم‌زاده رئیس میراث فرهنگی شهرستان ری، امامی بخشدار فشافویه، اعضای شورای ری و کارشناسان و اصحاب رسانه در کاروانسرای عباسی روستای کنارگرد فشافویه گشایش یافت.

 

«حسن خلیل آبادی» در خصوص این جشنواره توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: این جشنواره با ۴۰ غرفه صنایع دستی، سوغات محلی و عشایری جنوب پایتخت همچون جاجیم، سفال، گلیم، شیرینی‌های سنتی و غذاهای محلی و با هدف شناساندن فرهنگ و قدمت این شهرستان به مردم و جذب گردشگر داخلی و خارجی آغاز به کار کرده است.

 

رییس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش با اشاره به امکانات اجتماعی و فرهنگی حسن‌آباد شهر ری، افزود: در گذشته غلات و امکانات مردم تهران را در این منطقه تهیه می‌کردند؛ اما متأسفانه در دهه ۴۰ و پس از احداث سد امیرکبیر، آب‌رسانی به این منطقه کاهش یافت و سبب مهاجرت مردم فشافویه به دیگر بخش‌های ری شد. اما خوشبختانه اقداماتی صورت گرفته است تا برخی از اهالی و سکنه بازگردند و به احیاء و آبادسازی زمین‌های خود بپردازند.

 

رییس شورای اسلامی شهرستان ری، با اشاره به اینکه منطقه شهرری و فشافویه امکانات گردشگری بسیار مناسبی را در خود جای داده است، گفت: حسن‌آباد فشافویه میزبان آثار تاریخی بسیاری از جمله بقعه شیخ کلینی، پلی مربوط به دوران قاجار، یخچال و سردخانه‌ای متعلق به زمان صفویان و کاروانسرای عباسی است.

 

خلیل‌آبادی ایجاد زندان در این منطقه را ظلمی بزرگ به فشافویه و حسن آباد شهر ری دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه به سبب حضور گسترده اتباع خارجی و در اقلیت قرار گرفتن مردم فشافویه، آسیب‌های زیادی به حسن‌آباد شهر ری وارد شده و بافت فرهنگی و اجتماعی این منطقه را دچار تغییرات نامطلوبی کرده است.

 

 وی با تاکید بر اینکه باید از تغییر بافت بومی منطقه جلوگیری کرد، اذعان داشت: از مسئولان تقاضا داریم زندان فشافویه را گسترش ندهند. این امر منطقی نیست که تمام آسیب‌ها در یک منطقه جمع شوند، از این رو نباید به نابودی فشافویه دامن زد.

 

این بازدید با بررسی وضعیت بزرگترین سالن ورزشی منطقه و بازدید از یخچال و سردخانه تاریخی روستای خانلق و روستای کُلین پایان یافت.

کد خبر 773220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha