سایه تورم و گرانی روی رنگ و بوی عیدانه بازار

تورم و گرانی بر رنگ و بوی عیدانه بازار سایه انداخته است و قدرت خرید مردم کاهش داده است.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد: با آغاز ماه اسفند و آخرین ماه سال، مردم تلاش می کنند خود را برای استقبال از سال نو آماده کنند.

 

تکمیل کارهای نمیه تمام، خانه تکانی، تعویض برخی وسایل منزل، خرید البسه برای اعضای خانواده و تهیه مواد غذایی شامل ( گوشت، مرغ،  ماهی، میوه و آجیل و خشکبار) از برنامه های قالب مردم طی ماه اسفند است.

 

بازارها در اسفند ماه رنگ و بوی تازه ای به خود می گیرند و مردم از هر قشری به اندازه وسع خود، خرید کرده و آماده پذیرایی از مسافران نوروزی می شود.

 

با شروع تقاضای مردم، علاوه بر مغازه داران و پاساژها افراد زیادی به جمع دست فروشان اضافه شده و هر کس به طریقی کسب درآمد کرده و مایحتاج مردم را تامین می کند.

 

امسال با تشدید جنگ اقتصادی دشمن، بسیاری از مردم شهرها و روستاهای بویژه در مناطق محرومی که از بیکاری می نالد وضعیت خاص دارد و با توروم و گرانی کالا مواجه هستند.

 

 

در پی گرانی افسار گسیخته امروز جامعه و بالا رفتن لحظه ای قیمت ها بسیاری از مردم به رغم فاکتور گرفتن بسیاری از رسوم کهن خود برای  تامین مایحتاج روزانه سفره خانوار با مشکل مواجه هستند.

 

بیکاری مهم ترین معضل و مشکل قشر زیادی از خانواده های لرستانی است، کارگری رومزدی که روزانه بقچه ای در زیر بغل منتظر کار ساختمانی یک یا چند روزه است تا کارمند ساده ای که به رغم گرانی  افسار گسیخته باید با حداقل حقوق امور زندگی را بگرداند هر کدام به نوعی با مشکلاتی برای تامین نیازمندهای زندگی مواجه شده اند.

 

در بازار شهر خرم آباد قدم می زنم، صدای هیاهوی دست فروشان برای فروش اجناس خود و گذر افراد که سعی می کنند به سرعت خود را به مراکز خرید مورد نظر برسانند.

 

کودکانی که این روزها در پیاده رو ها مشغول دست فروشی هستند و از ماهی قرمز تا ترقه ویژه چهارشنبه سوری را به عنوان بساط پهن کرده و در تلاش برای جذب مشتری هستند.

 

 

مرتضی مردی میان سال است که در چهره ای لاغر و استخوانیش  دردی کهنه دیده می شود، وی لباسی ساده به تن دارد و در حال قانع کردن فرزندان خود برای خرید ارزان است.

 

به خانواده مرتضی نزدیک می شوم و با معرفی خود، گویی مرتضی گوشی برای درد دل به دست آورده است و بدون حاشیه رفتن از گرانی حرف می زند.

 

مرتضی کارگر ساختمانی است و ادعا دارد در طول فصل پاییز و زمستان بیشتر روزها را بیکار بوده است.

 

وی که پدر دو فرزند است، گفت: با هزار بدبختی امروز تنها با 500 هزار تومان به بازار آمده ام و قرار است لباس فرزندان و کمی از تنقلات برای پذیرایی از مهمانان نوروزی تهیه کنم.

 

وی که اشک در چشمانش حلقه زده بود، افزود: از اینکه حتی به همسرم نتوانستم تعارف خرید لباس نو بدهم شرمنده ام.

 

مرتضی، ادامه داد: به رغم گرانی های سرسام آور، حتی کار کارگری با حداقل دستمزد هم برایم وجود ندارد.

 

یکی از مغازه داران مرکز خرید با شندین صحبت های مرتضی، گفت: قدرت خرید برای اقشار مختلف مردم کم شده است.

 

 

وی که فروشنده لباس های مجلسی است، افزود: از پاییز امسال برای تهیه اجناس جدید اقدام نکرده ام و هنوز اجناس موجود در مغازه  هم به فروش نرسیده است.

 

وی ادامه داد: با فشار های اقتصادی موجود بسیاری از مردم تنها دغدغه تامین نان دارند و دیگر به فکر تهیه لباس مجلسی و .... نیستند.

 

وی با بیان اینکه امروز بازار در رکود قرار دارد، گفت: مردم قدرت خرید ندارند.

 

آری این روزها حال اقتصادی مردم خوب نیست و تقاضای سال نو و خرید لباس و مواد غذایی و ... موجب فشار روحی بیشتر برای خانواده ها شده است.

 

از گذشته تاکنون، جشن نوروز به عنوان بزرگترین جشن ایرانیان، رسومی خاص داشته است و پذیرایی از مهمانان با شیرنیو خشکبار مرسوم بوده است.

 

اما این روزها با کاهش قدرت خرید مردم، بسیاری از مردم توان خرید این اقلام را ندارند.

 

 

پویش های در عرصه فضای مجازی بای حذف آجیل از رسم کهن ایرانی راه اندازی شده است.

 

با این وجود بازار شب عید مردم داغ است و خانواده ها گرچه از خرید لباس نو برای خود امتناع کنند، قدرت نه گفتن به فرزندان را ندارند و  تهیه مواد غذایی حذف شدنی نیست.

 

نظارت ویژه بر بازار ها و جلوگیری از گران فروشی از اموری است که انتظار می رود مودر توجه جدی قرار گیرد.

 

برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در لرستان

 

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، گفت: همچنین 716 تن کالای اساسی در لرستان برای ایام پایانی سال ذخیره‌سازی شده است.

 

محمدرضا صفی خانی، گفت: در راستای اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار و عرضه اقلام مورد نیاز مردم از ۱۵ تا ۲۸ اسفندماه نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا در شهرستان‌ها‌ی مختلف استان‌ متناسب با شرایط هر شهرستان برگزار می‌شود.

 

وی ادامه داد: نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در خرم‌آباد در ۲۰۰ غرفه از ۱۵ تا ۲۸ اسفندماه برپا شده است، و اقلام مورد نیاز مردم با قیمت‌های مناسب در این نمایشگاه عرضه می‌شوند.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان عنوان کرد: حوزه ذخیره‌سازی کالاهای اساسی نیز با تمهیدات اندیشیده شده توسط مدیریت ارشد استان، ستاد تنظیم بازار و همکاری سازمان جهاد کشاورزی اقدامات لازم انجام شده و کمبودی وجود ندارد.

 

ذخیره‌سازی ۶۰۰ تن سیب و پرتغال در لرستان

 

 

صفی‌خانی اظهار داشت: در همین راستا ۲۰۰ تن سیب، ۴۰۰ تن پرتغال، ۵۰ تن شکر و ۶ تن برنج و ۶۰ تن گوشت گوسفندی و گوساله منجمد در سطح استان ذخیره‌سازی شده و در ایام پایانی سال در اختیار هم‌استانی‌های لرستانی قرار می‌گیرد.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه با تمهیدات اندیشیده شده مشکلی در راستای تامین کالاها و اقلام اساسی در سطح استان وجود ندارد، افزود: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مردم استان در ایام پایانی سال کمترین دغدغه را داشته باشند و در این راستا از تمام ظرفیت خود استفاده خواهیم کرد.

 

اجرای طرح ویژه نظارت بر بازار از ابتدای بهمن‌ماه

 

این مسوول بیان کرد: طرح ویژه نظارتی بازار در ایام پایانی سال از ابتدای بهمن ماه در سطح استان آغاز شده و در قالب ۵۰ اکیپ ثابت و سیار با همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله بسیج، بازرسین اصناف، تعزیرات حکومتی، پایانه‌های مسافربری و اماکن نیروی انتظامی بر بازار نظارت خواهیم کرد.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، با اشاره به تشدید طرح های نظارتی در ایام پایانی سال، عنوان کرد: هم‌استانی‌های عزیز می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند تا موارد در کمترین زمان ممکن مورد بررسی قرار گیرد.

 

صفی‌خانی بیان کرد: با توجه به اینکه مسوولیت کمیته تنظیم بازار ستاد خدمات سفر بر عهده این سازمان بوده تاکنون چندین جلسه هماهنگی برگزار شده است.

 

انجام بیش از ۶۸ هزار بازرسی از واحدهای صنفی، صنعتی و خدماتی لرستان

 

فریبرز حسامی، معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، در جمع خبرنگاران بیان کرد: در ۱۱ ماهه ابتدایی امسال بیش از ۶۸ هزار بازرسی از واحدهای صنفی، صنعتی و توزیعی خدماتی استان لرستان انجام شده که نتیجه این بازرسی‌ها منجر به تشکیل ۵ هزار و ۳۰۰ پرونده به ارزش یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال شده است.

 

وی ادامه داد: پرونده‌های تشکیل شده برای رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع شدند که البته سهم بسزایی از تخلفات موجود یعنی یک هزار و ۱۱۲ میلیارد ریال مربوط به حوزه صنعت و عرضه خارج از شبکه مواد پتروشیمی و بقیه موارد مربوط به واحدهای صنفی و خدماتی است.

 

حسامی، اظهار داشت: از میزان کل تخلفات سهم گران‌فروشی ۱۸ درصد، عرضه خارج از شبکه ۳۷، عدم درج قیمت ۳۲ و سهم تخلف کم‌فروشی ۱۷ درصد بوده است.

 

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، افزود: همچنین در حوزه قاچاق در ۱۱ ماه ابتدایی امسال ۲ هزار و ۸۰۳ بازرسی صورت گرفته که شاهد تشکیل ۱۷۹ پرونده به ارزش ۳.۳ میلیارد ریال هستیم.

 

کد خبر 773210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha