به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی» شامگاه سهشنبه(۲۱بهمنماه) در نشست فعالان فضای مجازی با اشاره به موضوع نشر کتابهای دیجیتال اظهار داشت: وضعیت نشر دیجیتال باید یک قالب رو به رشد بگیرد و حمایت بیشتری شود، گامهای زیادی در این مسیر طی شده و در نمایشگاه کتاب امسال نیز ناشران دیجیتال حضور خوبی پیدا کردند و رهبر معظم انقلاب هم در دیدارشان از این نمایشگاه از این بخش بازدید ویژه کردند.
وی ادامه داد: اینکه پارهای از حمایتهای یارانهای از این حوزه صورت بگیرد در دستور کار ما است، البته مقاومتهایی از سوی حوزههای سنتیتر وجود دارد که طبیعی است اما باید به یک همافزایی بین حوزه سنتی و مدرن برسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به صادرات آموزشهای هنری خاطرنشان کرد: آموزشهای هنری ظرفیتهای داخلی و خارجی خوبی دارد و پیشرفت ما در بسیاری از حوزهها از سوی اساتید زیاد است که میتواند در بازار خارجی تاثیر بگذارد. برای نمونه فرصتهایی که ما در حوزه «کارتون کتاب» پیدا کردهایم حوزههای قابل توجهی است و از طریق آموزشهای دیجیتال آنلاین که کم هم نیست فرصتهای خوبی داریم.
صالحی در مورد حوزه خیرین نیز تاکید کرد: تنها ساختمانسازی فیزیکی را در این بخش نباید محور قرار داد، ما در حال حاضر در سازمان اوقاف و امور خیریه به دنبال اقتصاد فرهنگ هستیم زیرا این سازمان میتواند فرصتهایی را ایجاد کند که از وقف و واقفین در حوزه فضای مجازی استفاده بیشتری کرد.
وی افزود: حوزه واقفین فضای مجازی باید گستردهتر شود، متاسفانه وقف ما هنوز در حالت فیزیکی سنتی به سر میبرد و برای اینکه بتوانیم وقف را در بخش فضای مجازی جابیاندازیم کارهای جدی صورت گرفته است.
صالحی در مورد حوزه رگولاتوری و پلتفورم محتواها نیز تصریح کرد: در این بخش مرکز فناوری دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارهای زیادی کرده است، اما در بخش تولید محتوا و تنظیم نظارتی محتوا بیشتر باید کار کرد هرچند در نقشههای اولیه هستیم اما اگر کار خود را خوب انجام دهیم اتفاقات خوبی در آینده رخ میدهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: یکی از حوزههایی که میتوان برای آن گفتگو کرد صادرات کالاهای فضای مجازی توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات است، اقتصاد فرهنگ باید در حوزه رایزنیها فرهنگی جدیتر گرفته شود زیرا فرصتسازی برای اقتصاد فضای مجازی با رایزنیها شکل میگیرد، بنابراین باید در فرصتهای مختلف در داخل و خارج کارهای بهتری فراهم شود، البته این نقص در سازمان فرهنگ و ارتباطات همچنان وجود دارد و این سازمان به خوبی در این بخش ورود پیدا نکرده است.
صالحی با اشاره به موضوع کپیرایت افزود: در دو سه دهه قبل کپی رایت به شکل دیگری تعریف میشد اما امروز فضای این موضوع عوض شده است، تولیدات فضای مجازی، کتاب و تصویرسازی در معرض کپی قرار دارد و این فضای کار را سخت کرده است، در این بخش در حوزه مالکیت فکری که در مجلس است ورود پیدا کرهایم و حتما از راههای دیگر نیز از این بخش حمایت خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: مشاوره تیمهای شناسایی برای کسب و کارهای هنری فضای مجازی باید صورت بگیرد، صنایع خلاق و ارزش افزوده در این بخش در تعامل با فضای مجازی میتواند مورد استفاده قرار گیرد، البته از مشاوران فعالین فضای مجازی باید در این بخش مشورت بگیریم تا زمینههای این بخش را بتوانیم پدید بیاوریم.
نظر شما