اعزام نیروی کار ایرانی به آلمان/اولویت با متخصصان ارتباطات، مکانیک و پرستاری

اعزام ۵ هزار نیرو به خارج کشور تا پایان سال هدفگذاری شده است و بر این اساس معاونت توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت کار با صدور اطلاعیه‌ای از اعزام نیروی کار فارغ التحصیل دانشگاهی به کشور آلمان خبر داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، برنامه اعزام نيروي كار دركشور داراي سابقه طولاني نيست بر اساس مدارك موجود در فاصله سالهاي 51-1348 اين برنامه به طور عملي توسط وزارت كار و امور اجتماعي به اجرا در آمد و در اين فاصله زماني تعداد 1493 نفر كارآموز به كشورهاي مختلف اعزام شدند كه پس از اين تاريخ برنامه اعزام نيرو به خارج از كشور متوقف شد.

 

بر اساس اين مصوبه هيئت وزيران در سال 1373 وزارت خانه هاي امور خارجه و كار و اموراجتماعي فعاليتهاي مربوط به ساماندهي نيروي كار و اعزام آنها به خارج از كشور را عهده‌دار شدند. طبق اين مصوبه فقط 600 نفر نيروي كار به خارج از كشور اعزام شدند اما آنچه كه باعث پويايي و فعال شدن اين موضوع به عنوان راهكاري برای کاهش معضل بيكاري شد، توجه به موضوع اعزام نيروي كار در سند برنامه سوم توسعه اقتصادي ،‌اجتماعي و فرهنگي ( 83-1379) بود.

 

در برنامه ششم توسعه اولویت اقتصادی در سیاست خارجی کشورنیز جذب دانش و نوآوری از کشورهای صاحب فناوری، توسعه بازارهای صادراتی، خدمات فنی و مهندسی و کالاهای ایرانی و اعزام نیروی کار به خارج عنوان شده است.شناسایی بازارهای هدف شغلی و تسهیل اعزام نیروی کار ایرانی به خارج از جمله وظایف و ماموریتهای پیش بینی شده برای دفاتر هدایت و حمایت از نیروی کار ایرانی در کشورهای خارجی است.

 

حالا در این مسیر معاونت توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت کار با صدور اطلاعیه‌ای از اعزام نیروی کار فارغ التحصیل دانشگاهی به کشور آلمان خبر داده است. بر اساس این اطلاعیه، این وزارتخانه نسبت به ثبت نام از متقاضیان کار در کشور آلمان با اولویت رشته‌های علوم کامپیوتر و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مکانیک، الکترونیک و پرستاری اقدام می‌کند.

 

متقاضیان می‌توانند برای آگاهی از شرایط و ضوابط مورد پذیرش و ثبت نام، به سامانه کاریابیهای خارجی به نشانی forec.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

 

بر اساس این اطلاعیه، ثبت نام متقاضیان به منزله پذیرش برای اعزام نیست.

 

شرایط و ضوابط افراد متقاضی کار در کشور آلمان

- حداکثر سن ۴۰ سال

- داشتن مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B1

- داشتن حداقل مدرک کارشناسی در هر یک از رشته‌های علوم کامپیوتر، مکانیک، الکترونیک و پرستاری

- موفقیت در مصاحبه و تطبیق مدارک تحصیلی

- انعقاد قرارداد با دفتر هدایت و حمایت نیروی کار ایرانی در آلمان پس از تائید نهایی مدارک تحصیلی و زبان

- پرداخت مبلغ ۵۰۰ یورو به دفتر هدایت و حمایت به صورت علی الحساب بابت تطبیق مدارک تحصیلی، اصلاح رزومه، مصاحبه زبان و مصاحبه با ۳ کارفرمای آلمانی به منظور عقد قرارداد کاری

- پرداخت مبلغ ۴.۰۰۰ یورو در رشته‌های مهندسی و ۲۰۰۰ یورو در رشته‌های پرستاری طبق قرارداد (با احتساب ۵۰۰ یورو پرداخت علی الحساب در صورت پذیرش کارفرما)

- پرداخت ۲۰۰۰ یورو به شرکت حقوقی آلمانی طرف قرارداد دفتر هدایت و حمایت بابت پیگیری و دریافت ویزای کار پس از انعقاد قرارداد کار

 

لازم به ذکر است متقاضی از زمان ثبت نام تا اشتغال به کار به غیر از مبالغ عنوان شده هیچگونه مبلغ دیگری پرداخت نخواهد کرد و دریافت هر وجه دیگری تحت هر عنوانی ممنوع است.

 

در صورتی که پس از معرفی متقاضی و انجام مصاحبه با ۳ کارفرمای آلمانی، متقاضی مورد پذیرش قرار نگرفت، ادامه فعالیت برای اشتغال نامبرده متوقف و پرونده وی مختومه خواهد شد. در این صورت مبلغ علی الحساب (۵۰۰ یورو) بابت هزینه‌های انجام شده محاسبه خواهد شد.

 

اولویت‌های مهم شغلی آلمان برای پذیرش نیروی کار آلمان

۱- علوم کامپیوتر و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات

۲- مکانیک

۳- الکترونیک

۴- پرستاری و پیرا پزشکی»

 

یادآور می شود: اعزام 5 هزار نیرو به خارج کشور تا پایان سال هدفگذاری شده است. همچنین 4 دفتر کاریابی در کشورهای استرالیا، عمان، ترکیه و تاجیکستان راه‌اندازی شده است و به دنبال آن برای توسعه قراردادهای اعزام نیروی کار به خارج مرکز هدایت و حمایت نیروی ایرانی چندی پیش پنجمین مرکز حمایت از نیروی ایرانی را در دانمارک راه اندازی کرد./

کد خبر 773062

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha