خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: آنچه در ادامه می آید مروری است بر اخبار بیست و یکمین روز از اسفند ماه ۹۷.
تقدیر از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان دستگاه برتر در امر نظریه پردازی
سومین کنگره نظریه پردازی، نقد و مناظره با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار و طی ن از 15 استاد نظریه پرداز در حوزههای علوم انسانی، معارف دینی و هنر تجلیل شد.
بنابر این گزارش، سومین کنگره نظریه پردازی، نقد و مناظره روز گذشته (دوشنبه، 20 اسفندماه) با حضور سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد، حجت الاسلام خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد، آیت الله علی اکبر رشاد، رئیس هیئت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی و برخی از نظریه پرداز و اساتید حوزه علوم انسانی در دانشگاه آزاد تهران مرکز برگزار شد.
در این همایش ضمن بررسی چالشها و راهکارهای حمایت از کرسیهای آزاد اندیشی در حوزه علوم انسانی از ۱۵ استاد صاحب نظر در سه عرصه فوق تجلیل و قدردانی شد.
بر این اساس «محمد رضا پورجعفری» از دانشگاه تربیت مدرس، «عبدالحمید نقره کار» از دانشگاه علم و صنعت، «اصغر افتخاری» از دانشگاه امام صادق(ع)، «حجت الاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی» از دانشگاه جامعه المصطفی(ص)، «حجت الاسلام نجف لکزایی» از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به دلیل نظریه پردازی و محمدباقر سعیدی روشن» از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، «محمدحسن طالبی» از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، «عبدالحمید واسطی» از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، «فتح الله نجار زادگان» از پردیس فارابی دانشگاه تهران، «عباس ظهیری» از انجمن اصول فقه و حوزه، «آیت الله ابوالقاسم علیدوست» از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به دلیل نوآوری و «مهدی عبدالهی» از مؤسسه حکمت و فلسفه، «سعید رحیمیان» از دانشگاه شیراز، «احمد جامی ده آبادی» از پردیس فارابی دانشگاه تهران و «خالد غفوری» از پژوهشگاه علوم و فرهنگی به دلیل سه نقد در سه حوزه علوم انسانی هنر و معارف دینی مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفتند.
هیئت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی نقد و مناظره بهمن ماه ۱۳۷۲ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و این هیئت فعالیت خود را هدف حمایت از گسترش کمی و کیفی برگزاری کرسیها در حوزه علوم انسانی و هنر و معارف و بحث آزاداندیشی در راستایی تشکیل جنبش ملی نقد و نظریه پردازی در ایران راه اندازی شد.
فصلنامه «اسلام و مطالعات اجتماعی» در ایستگاه بیست و سوم
بیستوسومین شماره فصلنامه علمی پژوهشی «اسلام و مطالعات اجتماعی» ویژه زمستان ۱۳۹۷ منتشر شد.
مقالات این شماره روی سامانه این نشریه به آدرس http:jiss.isca.ac.ir نمایه شده است.
عنوان مقالات منتشر شده در این شماره به شرح ذیل است:
«بررسی انتقادی برساخت معانی در تبارشناسی از منظر حکمت اسلامی» نوشته حسین سوزنچی، حسن عبدی، اصغر اسلامی تنها و حسین حاجمحمدی؛
«ماکس وبر و بازسازی منطق استعلایی کانت در منطقِ تکوینیِ علم اجتماعی» به قلم سیدحمید طالبزاده و مهدی سلطانی؛
«فرآیند شکلگیری و کارکرد هنجارهای اجتماعی از منظر قرآن و علمالنفس فلسفی» اثر احمدرضا تحیری؛
«شیوههای انتقال ارزشهای اجتماعی از منظر قرآن و حدیث» نوشته سیدمیرصالح حسینی جبلی؛
«بررسی تطبیقی جامعهپذیری سیاسی در حکومت صفوی و نظام جمهوری اسلامی» اثر محمدکاظم کریمی؛
«صورتبندی و تحلیل موقعیتسازهای کلیدی هرمنوتیکی در سیاستگذاری فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در حوزه خانواده» اثر احمد واعظی، نعمتالله کرمالهی، سیدمحمدحسین هاشمیان و حسین پرکان؛
«تحلیل پدیدارشناختی نمایش مصرف و سبک زندگی در شبکههای اجتماعی آنلاین (مطالعه موردی: کاربران اینستاگرام)» به قلم مهران سهرابزاده، مرتضی واحدیان و حسن پیری.
تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در برنامه «آینده ایران»
آیتالله «سید محمدمهدی میرباقری»، عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، امروز ۲۱ اسفند، در برنامه «آینده ایران» به تبیین بیانیه گام دوم انقلاب می پردازد.
مجموعه تلویزیونی«آینده ایران» که در ۳۰ قسمت ۶۰ دقیقهای در قالب درسگفتارهایی با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه، کارنامه چهل ساله جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف را بررسی می کند. امروز و فردا (۲۱ و ۲۲ اسفند) سخنان آیتالله سید محمدمهدی میرباقری را در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب به روی آنتن می برد.
وی در این برنامه، به جایگاه بیانیه گام دوم در بین اسناد راهبردی شیعه، اهمیت استراتژیک آن در حل بحرانهای اجتماعی و تمدنی جامعه ایران و امتیازات آن از جمله مواجهه فعالانه این بیانیه با جنگ روانی دشمن و تولید شاخصهای جدید برای ارزیابی دستاوردهای انقلاب می پردازند.
ایشان همچنین توضیحاتی در مورد مجموعه اقداماتی که در ارتباط با بیانیه گام دوم باید صورت پذیرد، ازجمله ضرورت «گفتمانسازی اجتماعی»، «نظریهپردازی اجتماعی» و «راهبُردنگاری» در عرصههای مختلف و «هماهنگسازی اسناد راهبردی مانند سند پایه پیشرفت با این سند» ارائه می کند.
«آینده ایران» به تهیه کنندگی «سیدشهاب لاجوردی» و کارگردانی «سید احمد حسینی» به سردبیری «مهران مظفری نیا»، از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۴:۲۰ از شبکه چهار سیما پخش می شود.
کرسی «رهبری کریمانه در مدیریت اسلامی» برگزار می شود
کرسی علمی- ترویجی «رهبری کریمانه در مدیریت اسلامی» توسط گروه مدیریت پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری انجمن علمی مدیریت اسلامی حوزه با حضور اساتید و صاحبنظران این حوزه در قم برگزار میشود.
در این کرسی علمی حجت الاسلام «علی آقا پیروز» به عنوان ارائهدهنده و «محمد اسمعیل رستمی نیا» و «مهدی محمدی نسب» به عنوان ناقد حضور دارند.
دبیر علمی این کرسی، هم «علی نجات بخش» است.
کرسی علمی ـ ترویجی «رهبری کریمانه در مدیریت اسلامی»، چهارشنبه، 22 اسفند ماه جاری از ساعت 13:30 تا 15:30 با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، دانشجویان و دانشپژوهان در سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دفتر قم به نشانی: بلوار 15 خرداد، کوی شهید میثمی برگزار می شود.
سپرده امتیازی؛ راهکاری جهت کنترل نقدینگی و کاهش هزینه تامین مالی بررسی می شود
کرسی علمی- ترویجی «سپرده امتیازی؛ راهکاری جهت کنترل نقدینگی و کاهش هزینه تامین مالی» توسط گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با حضور اساتید و صاحبنظران این حوزه در قم برگزار میشود.
در این کرسی علمی حجت الاسلام «سیدعباس موسویان» به عنوان ارائهدهنده، حجج اسلام والمسلمین «احمدعلی یوسفی» و «مجید رضایی» به عنوان ناقد حضور دارند.
دبیر علمی این کرسی آقای محمدتقی نظریان مفید است.
کرسی علمی ـ ترویجی «سپرده امتیازی؛ راهکاری جهت کنترل نقدینگی و کاهش هزینه تامین مالی»، شنبه، 25 اسفند ماه جاری از ساعت 15 تا 17 با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، دانشجویان و دانشپژوهان در سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دفتر قم به نشانی: بلوار 15 خرداد، کوی شهید میثمی برگزار می شود.
نظر شما