لزوم بررسی وضعیت گرانی ها/محرومیت مادام‌العمر متخلف از قانون انتخابات مجلس از عضویت در هیأت‌های مربوطه

لزوم بررسی وضعیت گرانی ها در مجلس، ارجاع ماده مربوط به تعیین تکلیف تخلفات مقامات اجرایی انتخابات به کمیسیون، محرومیت مادام‌العمر متخلف از قانون انتخابات مجلس از عضویت در هیأت‌های مربوطه از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه ۲۱ اسفند ماه) مجلس هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، لزوم بررسی وضعیت گرانی ها در مجلس، ارجاع ماده مربوط به تعیین تکلیف تخلفات مقامات اجرایی انتخابات به کمیسیون، محرومیت مادام‌العمر متخلف از قانون انتخابات مجلس از عضویت در هیأت‌های مربوطه از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه ۲۱ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

جلسه علنی صبح امروز  (سه شنبه، 21 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست «علی لاریجانی» آغار شد. امیر حسین قاضی زاده هاشمی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی.

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد.

گزارش کمیسیون مشترک درباره لایحه اصلاح و دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری.

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه جزء 6 بند 3 ماده 88 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران.

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره عدم اجرای قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی.

گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی درباره طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده 104 قانون مالیات های مستقیم.

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره لایحه حفاظت از خاک.

«حبیب الله دهمرده» در ادامه جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۰ اسفند) مجلس شورای اسلامی در  تذکری گفت: گرانی‌های اخیر و وضعیت معیشتی مردم فشار سنگینی را بر مردم وارد کرده است و آستانه تحمل آنها را پایین آورده است.

 

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درخواست می‌کنم قبل از پایان سال، مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای در این زمینه تشکیل دهد تا اقدامی برای کنترل وضعیت کنونی صورت گیرد.

 

حجت الاسلام «احمد سالک»، نماینده مردم اصفهان نیز در تذکری در این زمینه  گفت: من از شما خواهش می‌کنم که برای معیشت مردم و کالاهای اساسی و همچنین مقابله با گرانی اقدامی کنید.

 

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر در مجلس نیز در تذکری گفت:قرار بود جلسه‌ای برای رسیدگی به وضعیت معیشت مردم برگزار شود تا ما تکلیف خود را در ایام عید و در مواجهه با مردم بدانیم که چه پاسخی به آنها در این زمینه بدهیم.

 

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

 

ارجاع ماده مربوط به تعیین تکلیف تخلفات مقامات اجرایی انتخابات به کمیسیون

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 21 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، ماده 62 این طرح با 139 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع دادند. «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی درخصوص این ماده گفت: به دلیل ابهاماتی که در این ماده و تبصره آن وجود دارد، بهتر است که برای بررسی بیشتر و تغییرات لازم به کمیسیون مربوطه ارجاع شود.

براساس ماده 62 ارجاع شده به کمیسیون؛ ماده 67 قانون به شرح ذیل اصلاح می شود:

ماده 67- عدم انجام تکالیفی که در این قانون جهت مقامات، مجریان، ناظران و سایر اشخاص درج شده است و در این قانون برای آنها مجازاتی پیش بینی نشده تخلف انتظامی است و مرتکب به انفصال از خدمات دولتی از دو تا شش ماه محکوم می شود. در صورتی که اشخاص مذکور کارمند دولت نباشند به مجازات محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش قانون مجازات اسلامی محکوم می شوند.

تبصره - در صورت ارتکاب جرائم موضوع این قانون توسط اعضای شعب ثبت نام و أخذ رأی، معتمدان هیأت های اجرائی، اعضای هیأت های نظارت و ناظران شورای نگهبان و بازرسان و نمایندگان وزارت کشور و فرمانداری ها در شعب ثبت نام و أخذ رأی، اعضای مذکور برای همیشه از عضویت در این شعب محروم می شوند.

 

مخالفت مجلس با ایجاد محدودیت و عزل نمایندگان قوه مقننه
 

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 21 اسفندماه ) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، ماده 64 این طرح را با 173 رأی موافق، 31 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر در صحن حذف کردند.

جهانبخش محبی نیا در خصوص پیشنهاد حذف این ماده گفت: جا دارد که نسبت به این ماده مجلس برای ایجاد محدودیتی که برای نمایندگان مردم ایجاد کرده است، شکایتی را تنظیم کند.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس گفت: ایجاد محدودیت برای نمایندگان کار درستی نیست و با توجه به نامه ای که مقام معظم رهبری درخصوص بازنگری قانون اساسی به مرحوم آیت الله مشکینی نوشتند، نباید برای نمایندگان و امور مربوط به نمایندگی محدودیت ایجاد شود، بنابراین لازم است که این ماده حذف شود.

محمد دهقانی نقندر نیز در مخالفت با حذف این ماده گفت: نمایندگانی که وارد مجلس می شوند و خلاف شأن نمایندگی به دنبال منافع اقتصادی و امورات دیگر هستند، باید برای آنها محدودیتی ایجاد کرد.

نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی افزود: مشاهده شده که برخی از نمایندگان دوره های گذشته حین نمایندگی به خارج از کشور رفته و دیگر بازنگشته اند، بالاخره باید مرجعی باشد که بتواند به تخلفات آنها رسیدگی کند. بنابراین این ماده سازوکار برخورد با نمایندگان متخلف را معین می کند.

 

محرومیت مادام‌العمر متخلف از قانون انتخابات مجلس از عضویت در هیأت‌های مربوطه
 

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 21 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با ماده 67 این طرح با 141 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده 67 آمده است در ماده 79 عبارت "و 60" حذف و در تبصره آن عبارت "مدت هشت سال" به عبارت "برای همیشه" اصلاح می شود بنابراین  ماده 79 به شرح زیر اصلاح می شود:  مجازات تخلف از مقررات مواد (11) ، (24) ، (34) ، (٤٠) ، (53)  و تبصره های مربوط با رعایت مقررات قانون رسیدگی به تخلفات اداری عبارت است از کسر حقوق ، فوق العاده شغل و یا عناوین مشابه ، حداکثر تا یک سوم از یک ماه تا یک سال و یا انفصال موقت از یک ماه تا یک سال.

تبصره - چنانچه مرتکب از کارکنان دولت نباشد از عضویت در هیأت های اجرایی ، نظارت و شعب اخذ رأی برای همیشه محروم خواهد شد.

در ادامه نمایندگان با 141 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در جلسه با حذف مواد 80 تا 85 قانون انتخابات مجلس موافقت کردند.

همچنین نمایندگان در ماده 69 تأکید کردند در تبصره ماده 87 عبارت "به مجازات جرائم مقرر در ماده 66 و تبصره ماده 53 برای این هیأت‌ها" به عبارت "به مجازات مقرر جهت جرائم مزبور" اصلاح می شود. نمایندگان با 153 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در جلسه با این اصلاح موافقت کردند.

 

بهره‌مندی از امتیازات یک مقطع تحصیلی بالاتر برای رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در دفاع مقدس، در حقوق و مزایا
 

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 21 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به طرح استفساریه جزء (6) بند (ث) ماده (88) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با پاسخ مثبت کمیسیون اجتماعی مجلس به این طرح با 137 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در موضوع این استفساریه آمده بود: آیا منظور از مزایای اجتماعی مذکور در جزء (6) بند (ث) ماده (88) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مزایای مالی و استخدامی هم می‌باشد.

در پاسخ کمیسیون اجتماعی به این استفساریه آمده است: "بلی".

در جزء (6) بند (ث) ماده (88) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آمده است: بهره‌مندی از امتیازات یک مقطع تحصیلی بالاتر مطابق قوانین مربوطه و برای رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در دفاع مقدس، در حقوق و مزایای اجتماع./

 

 

 

کد خبر 772864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha