سفر روحانی به عراق خشم آمریکا را برانگیخت

سفر روحانی به عراق که بالعکس سفر ترامپ به این کشور به صورت رسمی و رسانه ای انجام شده خشم ‌آمریکا را برانگیخته است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان در حالی روز گذشته راهی بغداد شد که مقامات عراقی از هفته های گذشته استقبال رسانه ای خود از این سفر را آغاز کرده بودند.

 

رئیس جمهوری کشورمان روز گذشته با ورود به بغداد مورد استقبال رسمی همتای عراقی خود قرار گرفت و در تمام اقداماتی که در طول سفرش در این کشور انجام می دهد به صورت رسانه ای به کل جهان اخبار آن مخابره می شود.

 

این سفر روحانی کاملا عکس سفر رئیس جمهوری آمریکا به عراق است که به صورت شبانه به این کشور صورت گرفته بود.

 

همچنین مقامات عراقی نیز در ابتدا از دیدار با ترامپ سر باز زده بودند و در نهایت مجبور به دیدار با او شده بودند.

 

حالا این دوستی های میان ایران و عراق مانند همیشه خاری در چشم آمریکا شده تا جایی که یکی از مقامات این کشور نسبت به آن واکنش منفی نشان داده است.

 

طبق ترجمه فارس، «برایان هوک» نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور ایران روز دوشنبه در واکنشی خشم‌آلود به سفر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران به عراق، مدعی شد که جمهوری اسلامی می‌خواهد عراق را به یکی از استان‌های ایران تبدیل کند.

 

وی که با شبکه عرب‌زبان «الحره» وابسته به دولت آمریکا صحبت می‌کرد، گفت: «فکر می‌کنم هدف نهایی ایران این است که عراق را به یک استان ایران تبدیل کند... اگر بحث امنیت، حاکمیت و ثبات عراق مطرح است، ایران پاسخ آن نیست.»

 

این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا تلاش داشت نیروهای نظامی که از سوریه خارج می کند را در عراق مستقر کند. وی هدفش از این اقدام را رصد ایران خوانده بود که در نهایت با مخالفت شدید عراقی ها در این زمینه مواجه شد.

 

علاوه بر دولت عراق، پارلمان و احزاب سیاسی آن نیز به شدت با آمریکا در این زمینه مخالفت کردند که این امر موجب خشم بیشتر واشنگتن از ارتباط میان تهران و بغداد شده است.

 

گفتنی است، رئیس جمهوری کشورمان در پاسخ به سفر رئیس جمهوری عراق از روز گذشته وارد بغداد شده و تا چهارشنبه در این کشور حضور خواهد داشت.

 

این دومین سفر روحانی به عراق در طول ریاست جمهوری وی محسوب می شود.

 

از سویی دیگر رسانه های خارجی نیز سفر رئیس جمهوری ایران به عراق را خاری در چشم آمریکا توصیف کرده اند.

 

در همین رابطه، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیه‌تا» روز گذشته در تحلیلی نوشت: "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران امروز، دوشنبه برای یک دیدار رسمی سه‌روزه به عراق سفر کرده است. مهمترین موضوع مذاکرات رئیس جمهوری ایران با مقامات بلندپایه عراقی، تقویت روابط دوجانبه در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی، به‌رغم همه تحریم‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا علیه تهران است، در حقیقت این مذاکرات نشان‌دهنده ناتوانی آمریکا در برابر نفوذ ایران در عراق است.

 

طبق ترجمه تسنیم، "روسلان مامیدوف" مسئول هماهنگی شورای روابط بین‌الملل روسیه در گفت‌وگو با این روزنامه یادآور شده که خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و به‌دنبال آن اعمال تحریم‌های تمام‌عیار علیه تهران می‌تواند تأثیر منفی بر روابط اقتصادی دو کشور همسایه بگذارد، این در حالی است که روابط اقتصادی با ایران برای عراق، به‌خصوص در زمینه تأمین انرژی برق این کشور اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع ایران و عراق دارای روابط جدی و تمام‌عیاری بوده و دستور کار کاملاً مشخص و خاص خود را دارند.

 

این کارشناس افزود: «آمریکایی‌ها در تماس دائم با مقامات عراقی هستند و به‌خوبی از نارضایتی آشکار عراقی‌ها از سیاست منطقه‌ای واشنگتن آگاه هستند. اظهارات اخیر دولت دونالد ترامپ در این باره که آمریکا حضور نظامی خود در عراق را به‌منظور بازدارندگی ایران، حفظ خواهد کرد، با واکنش شدید مقامات بغداد روبه‌رو شد. رئیس جمهوری عراق در واکنش به این اظهارات به مقامات آمریکایی گوشزد کرد که حضور آنها در این کشور تنها به‌خاطر مبارزه با تروریسم بوده و نه چیزی بیشتر از این. ضمناً لازم به یادآوری است که تماس‌های سیاسی بین مقامات تهران و بغداد طی 6 ماه اخیر افزایش قابل توجهی یافته و سفر آقای روحانی به بغداد نقطه اوج این تماس‌ها است.

 

"آنتون مارداسوف" کارشناس نظامی روس نیز در گفت‌وگو با «نیزاویسیمایا گازیه‌تا» یادآور شده است: «به‌رغم جنگ تحمیلی بین عراق و ایران در زمان "صدام حسین"، روابط دو کشور تنها جنبه همسایگی نداشته، بلکه با توجه به عقاید مذهبی شیعه به‌شدت به یکدیگر نزدیک بوده و وضعیت خاصی پیدا کرده است که نمی‌تواند تحت تأثیر سیاست‌های ضدایرانی آمریکا قرار بگیرد، ضمن اینکه عراق نیز برای ایران به‌خاطر وجود «کریدور شیعه» و راه ارتباطی بین چهار کشور ایران، عراق، سوریه و لبنان بسیار اهمیت دارد».

 

به‌عقیده این کارشناس، مذاکرات کنونی رئیس جمهوری ایران با مقامات بلندپایه سیاسی و مذهبی عراقی، با توجه به این جهت‌گیری‌ها دارای اهمیت زیادی است و دولت آمریکا با وجود تلاش زیاد، نخواهد توانست مانعی برای توسعه روابط این دو کشور شیعه همسایه به‌وجود آورد./

 

 

کد خبر 772761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha