به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «حمید نادگران» امروز (دوشنبه ۲۰ اسفند) در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران با اشاره به ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه، گفت: دانشگاه شیراز قراردادهایی با سازمان فنی و حرفه ای، دانشگاه علمی و کاربردی و غیره امضا کرده و کارگاه های آموزشی در حال برگزاری است و در سال ۹۸ بحث مهارت افزایی دانشجویان با جدیت پیگیری می شود.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به تاسیس «برج کارآفرینی» در این دانشگاه، بیان کرد: «برج کارآفرینی علوم انسانی» نیز مصوب شده و به زودی شاهد فعالیت های آن خواهیم بود.
وی با اشاره به پراکندگی رتبه های کنکور دانشجویان در رشته های مشابه، اظهار کرد: پذیرش ها بر اساس قوانین کلی کشور انجام می شود و دانشجویان با سطح علمی پایین با شرکت در کلاس های پیش نیاز خود را به سطح دیگر دانشجویات می رسانند.
نادگران با اشاره به فعالیت تشکل های دانشجویی در ابن دانشگاه، افزود: فلسفه های تشکل های دانشجویی آشنایی به فعالیت فوق برنامه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و امسال از ۳۵۶ درخواست برنامه از سوی آنها فقط با هفت برنامه بنابردلایل های زمانی موافقت نشده و به زمان های دیگر موکول شده است، برنامه ها باید بر اساس رعایت قانون و امنیت باشد.
رئیس دانشگاه شیراز اشتغال فارغ التحصیلان را یک دغدغه ملی خواند و یادآور شد: دانشگاه های نسل سوم در راستای تحقق این هدف برنامه ریزی شده تا دانشجویان در کنار علم به سمت مهارت افزایی و بکارگیری علم حرکت کنند.
وی با اشاره به تعامل خوب دانشگاه شیراز با دستگاه های اجرایی خارج از دانشگاه، گفت: با شهرداری شیراز طرح بزرگی در حوزه حمل و نقل آغاز شده و در مسیر اجرایی قرار دارد تا بتواند مشکلات ترافیک شهر را مرتفع کند، قراردادهای دیگری نیز با شهرداری و شورای شهر منعقد شده است.
نادگران متذکر شد: با توجه به قدمت ۷۰ ساله دانشگاه، خوابگاه ها نیازمند نوسازی هستند که تاکنون برنامه ریزی ها در راستای نوآفرینی و بازآفرینی انجام شده است، مشکل اصلی عدم بودجه مکفی به دلیل تعداد بالای خوابگاه های دانشگاه شیراز برای عملیاتی کردن این موضوع است، برآورد برای تعمیر اساسی و نوسازی ریشه ای خوابگاه مفتح با ۲ هزار دانشجو، ۶۰۰ میلیارد ریال است و مابقی خوابگاه ها هم نیازمند 70 درصد این بودجه هستند.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به بازنگری رشته ها و سوق آنها به سمت مهارت افزایی و عدم حذف رشته ای، گفت: ۲۰ تفاهم نامه با دستگاه ها، ۴۶ طرح با ارزش ۲۷ میلیارد ریال، طرح هایی که اساتید با خارج از دانشگاه مانند سه طرح حوزه نفت و پتروشیمی با ارزش ۴۰۰ میلیارد ریال و غیره از سری ارتباط دانشگاه با خارج از دانشگاه است و دانشگاه شیراز رتبه سوم بین ۲۵ کشورهای اسلامی دارد و شاهد رشد ۳۰۰ درصدی مقالات و در سال ۹۷ رشد ۲۰۰ درصدی بودیم ، همچنین پنج نفر از اساتید به فرصت مطالعاتی خارج از کشور اعزام شدند.
وی با اشاره به اراضی دانشگاه شیراز، افزود: اراضی بلوار مدرس درمانگاه دامپزشکی بود که با افتتاح بیمارستان دامپزشکی این اراضی آزاد شده و با همکاری معاونت توسعه دانشگاه به زودی شاهد تغییر کاربری ها در اراضی خواهیم بود، یافتن سرمایه گذار و ارتباط با خیران در این جهت در حال انجام است.
نادگران با اشاره به حضور ۵۳ دانشجوی غیرایرانی، ۱۲ دانشجو زبان آموز و هفت دانشجوی کنکوری افعانستانی و پتاستیل و طرفیت های بالا در جذب دانشجویان حاضری، بیان کرد: دانشگاه شیراز قبلا رتبه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ رنکینگ را سطح بین الملل را داشت و با توجه به نهادهای مختلف های ارزیابی هر کدام رتبه ای بر اساس استاندارهای خود ارائه می دهد و رنکینگ اکنون ما بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ از بین ۱۰ هزار دانشگاه های فعال در جهان قرار است و امیدواریم در سال آینده به رتبه ۳۰۰ برسیم.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به فعالیت دفاتر «جامع و صنعت» در دانشگاه، گفت: دانشگاه از سال گذشته اقدام به راه اندازی «دپارتمان گردشگری» کرده و افرادی جذب شدند، به دلیل مشکلات شهری از لحاظ زیرساخت ها مانند عدم وجود هتل های مناسب ارزان قیمت هنوز راه های زیادی پیش رو وجود دارد، دورنمای گردشگری دورنمای خوبی است و شیرار در این حوزه درآمدزا و اشتغال زا خواهد بود.
نظر شما