به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، نوسازی ناوگان هوایی کشور بعد از اجرای برجام با جدیت در دستور کار دولت قرار گرفت و در این زمینه مذاکراتی با شرکت های بزرگ هواپیمایی چون ایرباس، بوئینگ و ATR امضا شد اما بدعهدی های آمریکا در اجرای برجام و خروج این کشور از توافق هسته ای و اعمال تحریم های تازه علیه کشورمان مذاکرات انجام شده با این شرکت های هواپیمایی را متوقف کرد اما با وجود همه این کارشکنی ها برخی شرکت های هواپیمایی از جمله سرخو تمایل خود را برای فروش هواپیما به کشورمان اعلام کرده بودند.
این در حالی است که چندی پیش دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفته بود: «قرار است تعدادی هواپیما از سوی شرکتهای هواپیمایی به ناوگان حمل و نقل هوایی کشور اضافه شوند و مجوز واردات از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صادر شده است.»
«مقصود اسعدی سامانی» گفته بود: «این اتفاق در گذشته نیز انجام شده و موضوع جدیدی نیست. شرکتهای هواپیمایی با توجه به توان مالی خود جهت توسعه ناوگان هوایی اقدام به خرید هواپیما میکنند و پس از بازرسی و تأیید سازمان هواپیمایی کشوری زمینه انتقال به داخل کشور فراهم میشود.»
وی در پاسخ به اینکه هواپیماهای مربوطه نو هستند یا دست دوم؟ به ایسنا گفته است: «در گذشته امکان واردات هواپیمای نو وجود داشت اما در حال حاضر شرایط بسیار سخت شده است و امکان واردات هواپیمای نو وجود ندارد. عملاً اگر قرار بر این باشد که هواپیمای جدیدی به کشور وارد کنیم، دست دوم خواهد بود.»
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در ادامه با بیان اینکه قرارداد با ایرباس معلق، قرار داد با بوئینگ لغو و قرارداد با ATR نیز بلاتکلیف است، اظهار کرده است: «شرایط نسبت به قبل پیچیده و سختتر شده است و هر شرکت بسته به توان مالی و برنامه توسعه ناوگان خود در راستای واردات هواپیما اقدام خواهد کرد. تلاشها برای وارد کردن هواپیما به کشور ادامه دارد و علیرغم اینکه آمریکاییها مسیرهای مختلف را برای فروش هواپیما به ایران مسدود میکنند، ناچار به توسعه ناوگان هوایی خود هستیم و از راهکارهای مناسب برای دور زدن تحریمها استفاده خواهیم کرد. همانگونه که از گذشته تا کنون علیرغم تحریم آمریکاییها موفق به انتقال هواپیما به کشور شدهایم و به طور حتم در برهه زمانی کنونی نیز تعداد هواپیماهای ناوگان هوایی را ایران را افزایش خواهیم داد.»
حالا در راستای نوسازی ناوگان هوایی کشور شورای اقتصاد با سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) برای خرید 20 فروند هواپیمای ای تی آر، سه فروند ایرباس جدید و پنج فروند هواپیمای ایرباس دست دوم موافقت کرد.
بنا به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی درباره سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) برای خرید 20 فروند هواپیمای ای تی آر، سه فروند ایرباس جدید و پنج فروند هواپیمای ایرباس دست دوم نیز درخواستی بود موافقت شد.
در این جلسه که وزیران نیرو، نفت، جهاد کشاورزی، تعاون کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز حضور داشتند درخواست های برخی دستگاه های اجرایی مطرح و پس از بحث و تبادل نظر تصمیمات لازم اتخاذ شد./
نظر شما