به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد « سید حمیدرضا اسلامی» امروز (19 اسفند) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن خبر از موفقیت استان در زمینه کسب استاندارد اروپایی در تهیه و ارسال پلاسما؛ بیان کرد: خراسان رضوی بعد از تهران و شیراز در خونگیری رتبه سوم کشور و در ارسال پلاسما به آلمان بعد از تهران رتبه دوم در کشور را دارا است.
مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان رضوی افزود: برای اولین بار سه سال و نیم قبل هیئت آلمانی برای بررسی نحوه تولید پلاسمای استان با دعوت ما به دلیل اینکه مشهد در چرخه تولید پلاسمای بین الملی قرار گیرد و این پلاسما برای تهیه دارو به کشور آلمان بفرستیم به مشهد سفر کردند.
وی ادامه داد: صنعت پلاسما در دنیا صنعت بسیار بزرگی است، در تولید، ارزآوری، تهیه دارو و استراتژیک بودن حرفهای زیادی دارد و اگر کشور ما در این صنعت ورود پیدا کند در زمینه تولید و اقتصاد مقاومتی جزو شاخصهای بسیار خوب کشور ما خواهد بود.
اسلامی عنوان کرد: ایران در 22 کشور مدیترانه شرقی به عنوان اولین کشور و آموزشدهنده در زمینه پلاسما است و در کشور نیز استان خراسان رضوی رتبه ممتاز تولید پلاسما را دریافت کرده است.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه از سه سال پیش تاکنون 250 هزار کیسه پلاسما از مشهد به آلمان برای تهیه دارو فرستاده شده است؛ افزود: پلاسمای ایران تمیزترین پلاسمای دنیا از نظر شیوع بیماریهایی مثل ایدز و هپاتیت است.
وی ابراز امیدواری کرد: تهیه دارو از صنعت پلاسما به ایران آورده شود تا علاوه بر کاهش هزینه دارو، خطر بیماری به دلیل داروی آلوده از بین برود و با پلاسمای ایرانی برای داروی ایرانی استفاده شود.
اسلامی ضمن ابراز نارضایتی از اوضاع کنونی سازمان انتقال خون گفت: این سازمان جایگاه اصلی خود را ندارد، تعداد پرسنل ما 250 نفر در کل استان است که نسبت به سال 84 کاهش پیدا کرده و از نظر بودجه نیز در سال گذشته 3 ونیم میلیارد تومان بوده است در حالی که امسال حدود 400 میلیون تومان شده است اما در کیسه پلاسما افزایش چشمگیری این سازمان داشته است و آمار تولیدات ما چندین برابر شده است.
مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه وقتی پرسنل ما بازنشسته میشود نیروی جدید جایگزین نمی شود و روز به روز تعداد این پرسنل کاهش مییابد، اظهار داشت: اگر این رویه ادامه یابد سازمان انتقال خون وضعیت وخیمی پیدا خواهد کرد و ما مجبور خواهیم شد خون را برای بیمارستانها سهمیهبندی کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حالی که 2000 تخت بیمارستانی بدون هماهنگی با سازمان انتقال خون افزایش یافته است و ما موظف هستیم برای این تعداد تخت، خون تولید کنیم اما از نظر بودجه و تعداد پرسنل هیچ اقدامی صورت نمیگیرد میزان تولید پلاسما را در سال 2014 ، 47 و 71 درصد عنوان کرد و افزود: در سال 2018 این رقم به 94 درصد رسیده است و این یکی از سندهای افتخار ماست.
اسلامی تعداد مراجعهکنندگان افراد برای اهدای خون در 11 ماهه اول امسال را 179 هزار 405 نفر عنوان کرد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 درصد افزایش داشته است، همچنین تعداد 138 هزار و 857 نفر در این مدت خونگیری شده که نشان از رشد 7 درصدی دارد.
مدیرکل سارمان انتقال خون استان با بیان اینکه 40 هزار و 548 نفر مردودین در خونگیری بوده که دو درصد افزایش داشته است؛ اظهار داشت: تعداد اهداکنندگان مستمر 74 هزار و 452 نفر بوده است که با افزایش 10 درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است همچنین اهداکنندگان باسابقه 39 هزار و 169 نفر با افزایش 10 درصدی همراه بوده است و اهداکنندگان بار اولی با کاهش 6 درصدی 25 هزار و 236 نفر بودهاند که این آمار نشاندهنده این است که با سیاست سازمان پیش میرود چرا که ما میخواهیم تعداد اهداکنندگان مستمر به دلیل اینکه پرونده پزشکی آنها دست سازمان است و افرادی هستند که به بهداشت اهمیت میدهند افزایش یابد.
وی با بیان اینکه بیشتر از نیمی از اهداکنندگان ما مرد هستند، عنوان کرد: از میان اهداکنندگان مرد و زن، اهداکنندگان مرد ما 130 هزار و 966 نفر بوده که رشد 7 درصدی داشته و 94 درصد اهداکنندگان را تشکیل میدهند و تعداد خانمها 7 هزار و 891 بوده که 6 درصد افزایش داشته است.
اسلامی با بیان اینکه بانوان به دلیل اینکه فکر میکنند کمخونی دارند کمتر خون اهدا میکنند که باید این باور اشتباه در جامعه حذف شود چرا که این حقیقت ندارد از افتتاح مجمع خیرین بانوان سلامت توسط بانوان تا تیرماه سال آینده خبر داد و گفت: به زودی تفاهمنامهای با این مجمع امضا خواهیم کرد که بر اساس این تفاهمنامه محل را انجمن خیرین انتقال خون و مجمع خیرین بانوان استان تأمین میکنند، تجهیزات را سازمان انتقال خون و پرسنل را بانوان خیر تقبل کردهاند.
نظر شما