تجلی  کارکردهای اجتماعی مساجد در بستر کانون های مساجد

کارکردهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی مساجد با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی کاربردی تر می شود.در این میان نهادهای تاثیرگذاری چون کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند با استفاده از بسترهای موجود، جوانگرایی و پتانسیل های خلاق قشر جوان تاثیرگذار باشند.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی- عصمت پناهی: بیست و ششمین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد را در حالی پشت سر می گذاریم که 25 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور فعالیت می کنند و تا کنون بیش از 2 میلیون و 100 هزار نفر در سامانه «سجا» بچه های مسجد ثبت نام کرده اند.

 

فرهنگ، هنر، فضای مجازی و فضای بین الملل چهار محور اصلی فعالیت های بچه های مسجد در کانون های مساجد سراسر کشور را تشکیل می دهد. طرح ها و برنامه هایی نظیر «شنبه های با کتاب در مساجد»، تربیت هنرمندان ارزشی، فعالیت در عرصه های خوشنویسی، تئاتر، فیلم و انیمیشن و بسیاری از هنرهای ارزش محور در کانون های مساجد اجرایی می شود.

 

کارکردهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی مساجد با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی مشهودتر و کاربردی تر می شود و در این میان نهادهای تاثیرگذاری چون کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند با استفاده از بسترهای موجود، جوانگرایی و پتانسیل های خلاق قشر جوان جامعه در عرصه های گوناگون تاثیرگذار باشند.

 

در این میان یکی از اقدامات تاثیرگذاری که کانون های فرهنگی و هنری مساجد می توانند با استفاده ظرفیت نیروهای جوان، انقلابی و خلاق انجام دهند؛ حوزه های اجتماعی و مدیریت شهری است.

 

«محسن هاشمی رفسنجانی» در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان از نقش محوری کانون های مساجد در ایجاد ارتباط بین فرهنگسراها و مساجد می گوید و می افزاید: در حال حاضر تعامل بین فرهنگسراها، حسینیه ها و مساجد بسیار مهم است و به عقیده من کانون های فرهنگی هنری مساجد باید این وظیفه را به عهده بگیرد که رابطه جوانان با مساجد قطع نشود.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: برخی مواقع بسیاری از فعالیت هایی که می تواند در مساجد انجام شود، مشاهده می شود در مکان ها و مراکز دیگری انجام می شود و کانون های مساجد وظیفه دارند تا دوباره جوان ها و مردم را به مساجد متصل کنند.

 

هاشمی تاکید کرد: مسئولین در مساجد باید به این موضوع حساس باشند که انجام امور فرهنگی را به سطح مساجد بکشانند و مساجد، مرکزی برای انجام فعالیت ها و برنامه های فرهنگی تبدیل شود.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد این ظرفیت و پتانسیل را دارند که بتوانند در هر موضوع فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا کنند.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد سابق که معتقد است کانون های مساجد در عمومی کردن فرهنگ نقش آفرین بوده اند، تاکید می کند: خبرگزاری شبستان ادامه راه کانون ها بود.

 

«احمد مسجدجامعی» در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان  با تبریک سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد افزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد بنیان گذار برخی از مناسبت ها از جمله روز جوان بودند که شاید در حال حاضر نقش کانون ها در این نامگذاری ها فراموش شده باشد.

 

مسجدجامعی افزود: روز جوان به پیشنهاد کانون های فرهنگی هنری مساجد و پس از بررسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، در تقویم کشور ثبت شد و عمومی شد و بسیاری از برنامه ها و مراسم های مربوط به روز جوان در ابتدا توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار شد و بعد در عموم جامعه تسری یافت.

 

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: مساجد از قدیم به عنوان یک فضای هنر بوده و هر مسجد یک گالری است و خط و خوشنویسی و کاشی کاری، سجاده و فرش، پرده ها و تابلوها و حتی برخی مراسم ها ریشه های خاص و یک جور وجه هنری دارد از اینرو دین و هنر هم خانه و هم خانواده هستند.

 

مسجد جامعی تاکیدکرد: اگر فضای خلاقیت و با نشاطی در مساجد به وجود آید، نتایج ارزشمندی به دنبال خواهد داشت که لازمه آن هم این است که کانون های فرهنگی و هنری مساجد آزادی عمل داشته باشند و فعالیت هایشان به صورت دستوری، بخشنامه ای و از بالابه پایین نباشد.

 

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران  تصریح کرد: اگر کانون های مساجد آزادی عمل داشته باشند می توانند عملکردهای روشن و ارزشمندی داشته باشند و شاهد وقوع اتفاقات خوبی در مساجد باشیم.

«محمدجواد حق شناس» نیز در آستانه سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد و در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: کانون های فرهنگی و هنری تلاش دارد تا بتواند از ظرفیت مساجد کشور که ظرفیت مهمی است، استفاده کند.

 

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: مساجد یکی از مجموعه ها و نهادهای شناخته شده،‌ معتبر و به لحاظ سابقه تاریخی بیش از ۱۳۰۰ سال در کشورمان کارکرد داشته است و کانون های مساجد می توانند از این ظرفیت برای اجرای برنامه هایی با رویکرد فرهنگی و اجتماعی استفاده کنند.

 

وی با اشاره به پتانسیل های موجود در فعالان کانون های مساجد که بخش اعظمی از جوانان را تشکیل می دهد، تاکید کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید بتواند از این ظرفیت باتوجه به توانمندی هایی که به لحاظ نرم افزاری و فهم افزاری دارد بهره بگیرد و پیوند جدی تری را بین هنر و فرهنگ و مسجد برقرار کنیم که در صورت وقوع این امر، این اتفاق بسیار ارزشمندی است.

 

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد بستر و زمینه فعالیت های فرهنگی، هنری و اجتماعی را در سطح مساجد فراهم کرده اند که این ظرفیت ارزشمند است و باید برای آن برنامه ریزی کرد.

 

در مجموع کانون های فرهنگی هنری مساجد با توجه به ظرفیت و پتانسیلی که در سطح کشور دارند می توانند با بهره گیری از استعدادهای نسل جوان، در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و هنری نقش آفرین باشند و در بخش هایی نظیر مدیریت شهری نیز با ارائه ایده های خلاق و تخصصی در حوزه مدیریت شهری نقش موثری داشته باشند.

 

کد خبر 771889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha