به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر، مساجد جایگاه نزول برکات و خیرات آسمانی، خانه راز و نیاز، عشق و محبت، صفا و صمیمیت، ایثار و رحمت، تجلّی بهشت خدا در زمین و محلی برای محل آرامش همه موحدان است.
به فرموده مقام معظم رهبری «اجتماع در مساجد را همچنان باید نگاه داشت، جوان ها مسجد را كلاس درس و صحنه رزم بدانند، به مساجد رو كنند مساجد خانه خداست و خانه بندگان خداست».
کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در جهت اعتلای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری به منظور ادای دین و تکلیف نسبت به انقلاب اسلامی و خون شهدا، تلاش در راستای ترویج و اشاعة فرهنگ و معارف اسلام ، مقابله اصولی و منطقی با تهاجم فرهنگی و... در 18 اسفند ماه سال 1371 تاسیس شدند.
تبلیغ، گسترش و تعمیق فرهنگ روحبخش اسلام و تاکید بر آرمانها و ارزشهای معنوی و فرهنگ اسلامی، گسترش زمینه مشارکت و مباشرت مردم در امور فرهنگی، هنری ، اجتماعی، زمینه سازی برای حضور فعال جوانان و نیروهای متعهد در عرصه فعالیتهای فرهنگی و هنری و شناسایی و تربیت استعدادهای درخشان و استفاده از اوقات فراغت جوانان و حفظ و ترویج فرهنگ بسیجی از جمله اهداف کانونهای فرهنگی مساجد است
باید گفت امروز کانونهای فرهنگی هنری مساجد همواره نهادی تأثیرگذار در برابر انواع هجمههای دشمنان بوده و فعالان مسجدی همیشه در خط مقدم مبارزهها علیه انواع تهاجمات دشمن بودهاند.
با توجه به اینکه بیشتر قشر جامعه ما را جوانان تشکیل می دهند کانونهای مساجد میتوانند برای جوانان بسیار سازنده و مفید بوده و جوانان جامعه را در برابر ترفندها و تهاجمات فرهنگی دشمن، آسیبها و معضلات اجتماعی بیمه کرد.
نیاز است مسوولان بیش از پیش از کانونهای فرهنگی هنری مساجد که نماد بارز مدیریت بسیجی و اسلامی هستند، حمایت کرده و تأثیر گذاری کانونهای فرهنگی بر جامعه را جدی بگیرند
فعالیت ۷۳ کانون فرهنگی و هنری در شهرستان ملایر
مسئول امور مساجد کانونهای فرهنگی هنری، مساجد ملایر در گفتوگو با خبرنگار شبستان در ملایر با بیان اینکه در حال حاضر 73 کانون فرهنگی هنری در سطح شهرستان ملایر فعالیت دارند گفت:33 کانون شهری و 40 کانون نیز روستایی هستند.
قاسم گودرزی با اشاره به اینکه مسجد تنها مکان نماز خواندن نیست و میتواند مرکزی برای انجام امور ی فرهنگی، تبلیغی، و.. باشد گفت: باید با برنامه برای جذب جوانان به مساجد تلاش کرد.
وی با بیان اینکه دشمن همواره به دنبال انحراف کشاندن عقاید جوانان و ترویج فرهنگ غرب و بداخلاقی در جامعه ما است گفت:مساجد یک پایگاه و سنگر محکم در برابر دشمن بوده و باید با استفاده از برنامههای فرهنگی و هنری در قالب،های مختلف با روشهای مبتکرانه جوانان را به کانونهای فرهنگی مساجد جذب کنیم.
کتب به روز نیاز کانونهای ملایر
مسئول امور مساجد کانونهای فرهنگی هنری مساجد ملایر با اشاره به فعالیتهای مختلف فرهنگی مذهبی، اعتقادی، برنامههای ورزشی و... در کانونهای مساجد شهرستان افزود: تعداد زیادی از کانونها فعالیتهای گسترده داشته و جزو کانونهای خوب استان همدان محسوب میشوند.
وی با اشاره به مشکلات و نیازهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد ملایر کمبود اعتبارات را مهمترین مشکلات کانونها برشمرد و تصریح کرد: در این زمینه مهمترین نیازهای کانونها تجهیزات مناسب، قفسه کتاب، کتابهای به روز و مناسب برای استفاده اعضا و.. است.
گودرزی با بیان اینکه اعتباراتی که به کانون مساجد داده میشود بسیار ناچیز است افزود: امروز کانونهای مساجد نیازمند حمایت دستگاهها و نهادهای دیگر و همچنین کمک خیران و کمکهای مردمی هستند.
وی گفت: اگر بتوانیم کانونهای فرهنگی هنری مساجد را احیا کرده و حمایت بیشتری از آن داشته باشیم بی شک بسیاری از مشکلات و آسیبها حل میشود.
مدیر کانون فرهنگی هنری عاشقان مهدی ملایر نیز در گفتوگو با خبرنگار شبستان در ملایر با اشاره به به فعالیت "کانون فرهنگی هنری عاشقان مهدی ملایر گفت: این کانون سالهاست که با حضور جوانان پویا و با نشاط در سطح شهر ملایر فعالیت دارد.
احمد علی جابری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از یکصد و 50 نفر عضو فعال این کانون هستند، افزود: در ایام مختلف سال با توجه به برنامهها و ایام مناسبتی تعداد افراد شرکت کننده در برنامهها.بیشتر می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری عاشقان مهدی ملایر اجرای برنامه های مناسبتی، اعیاد و جشنها، مراسم های ماه محرم و صفر، ماه رمضان، کلاسهای اوقات فراغت در ایام تابستان، کلاسهای قرآن، کلاسهای فرهنگی ، هنری، طب سنتی و.. را از جمله فعالیتهای این کانون در طول سال دانست.
وی همچنین برگزاری برنامههای ضیافت عصرانه و شام در مناسبتها، با کمک خیران را از دیگر برنامههای این کانون برشمرد و گفت: برگزاری مسابقه آشپزی، فوق برنامه، مشاوره در خصوص آسیبهای اجتماعی ، اردوهای تفریحی درون شهری.... را نیز از دیگر برنامههای ابن کانون برشمرد.
استفاده از اساتید با تجربه برای کانون ها
مدیر کانون عاشقان مهدی ملایر استفاده از اساتید مجرب و برجسته را از دیگر نیازهای کانونهای مساجد ملایر به ویژه کانون هیات عاشقان مهدی دانست و گفت: در این زمینه مشکلات خود را با مدیر ارشاد استان مطرح کرده ایم.
وی همچنین کمبود وسایل گرمایشی و سرمایشی، کمبود قفسه کتاب و تجهیزات را از عمده نیازهای این کانون برشمرد و افزود: در حال حاضر برای رفع مشکلات گرمایشی از فضای مهدیه برای برنامه ها استفاده میشود.
مسئول کانون های فرهنگی هنری صیاد شیرازی روستای نازول نیز به خبرنگار شبستان گفت: این کانون به عنوان کانون معین از سال 82 در روستای نازول تاسیس شده و به عنوان یکی از فعالترین کانونهای فرهنگی استان همدان به شمار میرود.
کانون صیاد شیرازی کانون معین ملایر
جعفر ترکاشوند با بیان اینکه این کانون 350 نفر عضو ساکن در روستا و حدود 800 نفر عضو غیر ساکن دارد گفت: با توجه بالا بودن سطح تحصیلات و فرهنگ مردم روستا فعالیتهای خوبی در طول سال از سوی کانون انجام میشود.
وی با اشاره به همکاری کانون فرهنگی هنری روستای نازول با سایر دستگاها و نهادها در این روستا گفت: برگزاری جشنواره صنایع دستی، برگزاری ایستگاههای صلواتی با توجه در مسیر راهیان راهیان نور، کربلای معلی و مسافران نوروزی و ... برگزاری جشنوارههای بومی محلی در نوروز و مناسبتهای دیگر سال و.. از جمله فعالیتهای این کانون است.
ترکاشوند برگزاری دورههای مختلف آموزشی دررشتههای کامپیوتر، رشتههای هنری، صنایع دستی، مشاوره ازدواج، عمومی، مشاوره اعتقادی و فرهنگی برگزاری دوره های آموزشی تکنسین برق، دستار دندانپزشکی و برنامههای مناسبتی، آموزشهای امداد و نجات و.. از دیگر فعالیتهای این کانون برشمرد.
تهیه سبد حمایتی برای نیازمندان ، اعزام زوج های جوان و جشنواره های مختلف
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین فعالیتهای این کانون کمک به افراد نیازمند در قالب سبد حمایتی بوده گفت: کمک به زلزله زدگان کرمانشاه و .. نیز از دیگر فعالیتهای این کانون بوده است.
مسئول کانون های معین شهرستان ملایر با بیان اینکه معمولا برای انجام برنامههای کانونهای در مناسبتهای مختلف از کمکهای مالی خیران و اعضای کانون کمک گرفته میشود گفت: یکی از برنامههای ما نیز اعزام زوج هایی است که یکی از سال عقد آنها گذشته و به صورت رایگان از سوی کمک خیران در طول سال به مشهد مقدس اعزام میشوند که امسال نیز 3 تا 4 زوج به این سفر معنوی اعزام شدند.
وی اضافه کرد: بازدید از مراکز مختلف برنامه های اردویی و فرهنگی و.. از دیگر فعالیتهای این کانون است.
مسئول کانون فرهنگی هنری صیاد شیرازی روستای نازول ملایربا اشاره به نیازهای کانون تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مهمترین نیازهای ما رایانه، ، وسایل گرمایشی و سرمایشی،میز وصندلی و.. است.
وی با بیان اینکه کتب کتابخانه این کانون بیش 2 هزار جلد است گفت: هیات امنای مسجد نیز همکاری خوبی با این کانون داشته که امیدواریم بتوانیم فعالیتهای خود را بهتر و بیشتر کنیم.
وی با بیان اینکه این کانون به عنوان کانون معین شهرستان است افزود: درایام نوروز امسال نیز قرار است که جشنواره بومی محلی و جام ورزشی در رشته های مختلف در این روستا برگزار شود.
در ادامه مسئول کانون فرهنگی هنری شهید تاجوک ملایر نیز با بیان اینکه این کانون نیز حدود 30 نفر عضو ثبت شده دارد گفت: در مناسبتهای مختلف تعداد اعضای کانون بیشتر میشود.
علیرضا فضلعلیان افزود: این کانون نیز در منطقه سرجو ملایر فعالیت دارد و برنامههای مختلف مناسبتی در ایام محرم و صفر ، ماه رمضان، اوقات فراغت و.. در این کانون انجام میشود.
وی برگزاری دورههای خوشنویسی، کلاسهای قرآن، فرهنگی و.. را از جمله فعالیتهای این کانون دانست و گفت: با توجه به نبود اعتبارات ابن کانون نیازهای مختلفی دارد.
وی تجهیزاتی مانند رایانه، تخته وایتبرت ، کتب به روز ،میز و صندلی و.. را از جمله نیازهای این کانون دانست و گفت: امیداواریم مسئولان فرهنگی هنری حمایت بیشتری از کانونهای فرهنگی هنری مساجد داشته باشند.
کمبود فضای فیزیکی کتابخانه کانون شهید مفتح روستای کهکدان
ادامه مسئول کانون فرهنگی هنری شهید مفتح روستای کهکدان ملایر نیز با اشاره به فعالیت این کانون از سال 73 کانون را یکی از کانونهای باسابقه شهرستان ملایر دانست و گفت: در حال حاضر این کانون حدود 300 نفر عضو دارد.
گل محمد داوری با بیان اینکه کانون فرهنگی هنری شهید مفتح روستای کهکدان همچنین به عنوان پایگاه بسیج بوده و طبق فرموده رهبری کانون های بسیج و مساجد باید یکی باشند گفت: یک حسن ما محسوب میشود که بتوانیم فعالیتهایمان را در حوزه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کانون در دو بخش خواهران وبرادران فعالیتهای فرهنگی، هنری، نماز جماعت، برنامههای مناسبتی به ویژه ماه های محرم و صفر و .. را دارد تصریح کرد: هیات امنای مسجد نیز همکاری خوبی با این کانون دارند.
داوری که خود از اعضای هیات امنای مسجد و مسئول بسیج نیز هست اضافه کرد: در بخش اردویی برنامه های ورزشی در رشته های مختلف با استفاده از سالن ورزشی روستا برگزاری آموزشهای خوشنویسی، تئاتر، برنامههای فرهنگی هنری و.. از فعالیتهای اعضای کانون است.
وی یکی از مهمترین نیازهای کانون را تجهیزات و سالن کتابخانه دانست و گفت: در حال حاضر فضای فیزیکی کتابخانه ما 35 متر است که جوابگوی اعضا و مراجعین نیست.
مسئول کانون شهید مفتح روستای کهکدان ملایر با بیان ابنکه در این زمینه نیز مکاتباتی را با مسئولان و نمایندگان شهرستان داشتیم گفت: نیاز است که هر چه سریعتر فضای فیزیکی این کتابخانه ارتقاء یافته و حداقل یک فضای 100 متری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه فرسودگی قفسه های کتاب، میز و صندلی رایانه و.. را از دیگر نیازهای این کانون است خواستار حمایت بیشتر این کانون از سوی مسئولان شد.
داوری بیان اینکه همواره برای اجرای برنامه های کانون از کمکها و ظرفیتهای مردمی و خیران استفاده میشود خاطرنشان کرد: اعتبار دولتی آنچنانی برای ما وجود ندارد و معمولا کانون های مساجد مردمی هستند.
نظر شما