به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل، حجت الاسلام «مهدی صالحی» در دوره آموزشی با موضوع تقویت آگاهانه دین شناسی فطری در کودکان و نوجوانان در حوزه علمیه حضرت زینب(س) آران و بیدگل گفت: تشویق کودکان در تغییر رفتار کودکان بسیار نقش مهمی دارد بنابراین با پاداش دادن به رفتارهای قابل قبول کودک می توانیم تقویت و تثبیت و نهایتا یادگیری رفتار مطلوب در وی شویم.
این استاد حوزه در عین حال نوع و شیوه تشویق را حساس و مهم خواند و با بیان آسیب هایی برای تشویق والدین گفت: شرطی شدن، تشویق اجرتی و عدم رتبه بندی سه آسیب تشویق برای کودکان و نوجوانان از سوی والدین است.
حجت الاسلام صالحی، تشویق کلامی را یکی از راه های تشویق فرزند دانست و گفت: تشویق کلامی یعنی در زمانی که کودک رفتار مطلوبی را انجام می دهد با کلام محبت آمیز و نیکو، او را مورد تشویق قرار دهید.
این استاد حوزه افزود: یکی از آسیب های تشویق دائم و مستمر کلامی برای هر کار خوب فرزند، دادن قدرت منفی به فرزند است چرا که در ازای هرکار خوبی پاداش خود را دریافت کرده و چنانچه به هر دلیلی این تشویق ادامه نداشته باشد در ذهن فرزند تاثیر منفی به جا خواهد گذاشت.
حجت الاسلام صالحی تاکید کرد: در تشویق رتبه بندی باید رعایت شود و نباید جذابیت تشویق را از بین ببریم؛ از سوی دیگر، تشویق اجرتی یعنی اینکه برای هر کار فرزند یک جایزه داده شود این نوع تشویق هم خود برای کودکان و نوجوانان آسیب زا هستند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در تشویق کودک باید از شیوه محرک از درون استفاده شود گفت: در شیوه محرک از برون، باید برای تشویق هر کار خوب از فرزند خواست تا کاری را انجام دهد که این نوعی هدایت انگلی است، اما در شیوه محرک از درون، فرزندان رفتار مثبت والدین همچون تلاوت قرآن، نماز و روزه را می بیند و می آموزد.
صالحی با بیان اینکه ۹۰ درصد شیوه تربیت صحیح کودکان رفتاری است نه گفتاری، افزود: در این شیوه نیازی نیست با روش گفتار و تاکید به فرزند این موارد را آموخت بلکه این رفتارها را به صورت خوجوش و اتوماتیک فرا می گیرند.
یادآور می شود؛ دوره آموزشی تقویت دین شناسی فطری در کودکان و نوجوانان به مدت ۱۶ ساعت آموزشی به همت اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل و با همکاری مدیریت حوزه علمیه حضرت زینب(س) در حال برگزاری است.
توجه به روح فطرت و خداگرایی در انسان، تقویت انگیزه های درونی نوجوانان، ترغیب نسل نوجوان و جوان به مناسک دینی، توجه به بشارت و تشویق در تقویت احساسات درونی، بازیادآوری وجوه ممتاز تقید دینی و موفقیت در زندگی، جذاب سازی فعالیت ها بر اساس علایق و نبوغ کودکان و نوجوانان، توجه به تشکیل حلقه های معرفت گرایی دینی و افزایش انگیزه های درونی، ایجاد اتصال بین فعالیت ها و یادگیری آموزه های معرفتی و دینی در دو بعد آموزش رسمی و غیررسمی از جمله سرفصل های این دوره آموزشی است.
در پایان این دوره با برگزاری آزمون علمی، کسانی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب کنند گواهینامه آموزشی دریافت خواهند کرد.
نظر شما