حدود ۲۰۰ داور آثار پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال را داوری کردند

سعیدی رشد دو برابری آثار را مهم ترین تفاوت پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال با دوره قبل دانست و گفت: در نظر داریم دبیرخانه جشنواره دائمی شود.

«زهره سعیدی» در پاسخ به این سئوال که پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال چه تفاوتی با دوره های قبل داشت، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: یکی از تفاوت های عمده پانزدهمین دوره جشنواره پژوهش فرهنگی سال با دوره های قبل ، تعداد آثار بود. دریافت آثار ما در این دوره تقریبا دو برابر دوره قبل بوده است. در چهاردهمین دوره جشنواره پژوهش فرهنگی سال حدود 700 اثر داشتیم اما در این دوره از جشنواره تعداد آثار قریب به هزار اثر بود.

 

دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال تفاوت دیگر پانزدهمین جشنواره فرهنگی سال با دوره های قبل در مورد داوری ها دانست و افزود: ما در این دوره از جشنواره همه آثاری که از پالایش اولیه عبور کردند را برای دو داور فرستادیم . گروه داورها متخصص در همان حوزه داوری خود بودند. 10محور داشتیم که داورهای هر محور در آن حوزه متخصص بودند.

 

وی با اشاره به اینکه داورهای پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال فقط از تهران نبودند، بیان کرد: داورهای این دوره از جشنواره از سراسر کشور بودند. دغدغه ما این بود که داوری ها در پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال به نحو خوب و مطلوب صورت گیرد. داوری ها در چهار مرحله انجام شد و نهایتا آثار برگزیده یا شایسته نقدیر انتخاب شدند.

 

سعیدی تصریح کرد: محور های ده گانه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال شامل «مطالعات دین، آیین ها و مناسک»، «ابعاد اجتماعی فرهنگ، هنر و دین»، «مطالعات انتقادی فرهنگ»، «مطالعات هنری»، «مطالعات رسانه»، «سیاستگذاری فرهنگی»، «صنایع فرهنگی و رسانه ای»، «ابعاد فرهنگی مطالعات ادبی و زبان» ، «ابعاد فرهنگی مطالعات علم و آموزش و پرورش» و «ابعاد فرهنگی مسایل زنان و جوانان» بودند. هر کدام از این محورها یک گروه داوری داشت. هر گروه داوری متشکل از یک رییس، یک دبیر و 3 تا 7 عضو بود. علاوه بر این داورها ، از خارج گروه داوری هم داور داشتیم . در حدود 200 داور آثار پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال را داوری کردند.

 

دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی با اشاره به تفاوت نحوه داوری در پانزدهمین جشنوراه پژوهش فرهنگی سال نسبت به دوره های قبل اظهار داشت: در دوره های قبل، داوری ها در خود پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات طی جلسه داوری صورت می گرفت و همان جا آثار ارزیابی می شد.  در این دوره از جشنواره فرم و کاربرگ های مخصوص داوری که بر اساس استانداردهای بین المللی تنظیم شده تا با توجه به آن نمره داده شود برای دو داور فرستادیم. اگر اختلاف رای دو داور زیاد بود، فرم برای داور سوم ارسال می شد.

 

وی در پاسخ به این سئوال که چه تدابیری اندیشیده شده تا جشنواره پژوهش فرهنگی سال بدون وقفه برگزار شود، خاطر نشان کرد: برنامه ما در پژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات این است که دبیرخانه جشنواره پژوهش فرهنگی سال دائمی باشد و بتوانیم هر سال این جشنواره را برگزار کنیم. البته برگزاری مستمر جشنواره پژوهش فرهنگی سال بستگی به بودجه هم دارد. جشنواره پژوهش فرهنگی سال نیز ممکن است تحت تاثیر وضعیت اقتصادی کشور قرار گیرد. برنامه ما این است که بعد از اختتامیه پانزدهمین جشنوراه پژوهش فرهنگی سال بلافاصله جلساتی را به منظور آسیب شناسی جشنواره و رفع نواقص آن برگزار کنیم. همچنین در نظر داریم که برای شانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال فراخوان جشنواره را خیلی زودتر از امسال اعلام کنیم.

 

کد خبر 771822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha