زندگی بدون موسیقی و هنر یک سیاه چال است

یک پژوهشگر هرمزگانی گفت: زندگی بدون موسیقی و هنر یک سیاه چال سخت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، «علی رضایی» در آئین پایانی پنجمین جشنواره آئینی، سنتی سور، سُرنا و زندگی در شهر تیرور با بیان این این جشنواره تنها به آثار موسیقی نمی پردازد، افزود: جشنواره سنتی سور، سُرنا و زندگی در واقع کتابی را ورق می زند که از نیاکان ما به ارث رسیده است.

 

وی ادامه داد: با کمی دقت و توجه در لایه های مختلف جشنواره می توان رد پای فرهنگ گذشتگان را نظاره گر شد.

 

این نویسنده، محقق و پژوهشگر هرمزگانی در ادامه با تاکید بر حفظ آئین ها، سنت ها و فرهنگ گذشتگان و انتقال آن به نسل جدید، تاکید کرد: نباید نگاه به آئین ها یک نگاه موزه ای باشد.

 

وی حوزه فرهنگ و هنر را حوزه ای وسیع و گسترده دانست و اظهار کرد: این حوزه نیاز به بررسی و مطلعه دقیق و عالمانه دارد.

 

رضایی با ذکر این مطلب که بسیاری از فرهنگ، آداب و سنت های قدیمی در گذر زمان متحول و دستخوش تغییر شده اند، گفت: در میناب با وجود اقوام مختلف ولی هنوز فرهنگ کهن این منطقه حفظ شده و از غنای بالایی برخوردار است.

 

وی افزود: در برهه ای که موسیقی در سالن ها سیلی می خورد، در میناب این هنر فاخر دارد نفس می کشد و همه اقوام را به یکدیگر گره زده است.

 

رضایی به نقش کلیدی موسیقی در آئین ها، عروسی ها و جشنواره های میناب اشاره کرد و گفت: موسیقی در میناب حامل یک فرهنگ است و موسیقی نوازان مینابی حامل نواهایی هستند که ریشه کهن و تاریخی دارد.

 

این پژوهشگر هرمزگانی بیان کرد: موسیقی میناب شامل سه بخش مهم  دریا، دشت و کوهستان است که هر کدام دارای ویژگی های خاص خود است.

 

وی افزود: میناب قادر است همان گونه که با تعزیه و شبیه خوانی بخشی از موسیقی ایران را احیا کرد، با برپایی جشنواره های آئینی نظیر سور، سرنا و زندگی، آنچه از موسیقی کهن به فراموشی رفته را احیا کند.

 

رضایی موسیقی خطه میناب را با معنی و ریشه دار معرفی کرد و عنوان کرد: در موسیقی میناب زندگی جاری است و موسیقی این خطه چه در عزا و چه در عروسی برای خود حرف دارد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود از شهر تیرور به عنوان پایگاه بزرگ حوزه موسیقی در هرمزگان نام برد و تصریح کرد: جشنواره سور، سرنا و زندگی نیز ظرفیت مناسبی برای معرفی هر چه بهتر آئین ها و سنت ها و هنر موسیقی میناب است.

 

رضایی در ادامه با تاکید بر این مطلب که ما باید نگهبان میراث کهن خود باشیم و آن را به نسل های آینده بسپاریم، افزود: زندگی بدون موسیقی و هنر یک سیاه چال سخت است.

 

گفتنی است؛ پنجمین جشنواره آئینی سنتی سور، سرنا و زندگی از 15 اسفندماه به مدت سه روز و با حضور گروه های موسیقی از استان های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، خراسان رضوی و گروه هایی از سراسر استان هرمزگان در شهر تیرور میناب برگزار شد.

 

 

 

کد خبر 771789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha