به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، آیت الله سیدشرف الدین ملک حسینی شب گذشته در آئین تجلیل از مدیران کانون های فرهنگی و هنری مساجد شهرستان بویراحمد ضمن تبریک میلاد امام محمد باقر (علیه السلام)، گفت: شما مدیران کانون های فرهنگی و هنری از خدمت گزاران مساجد بوده و منشاء برکات بسیاری برای این مکان های مقدس هستید.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه هر مسجد دو آبادی و آبادانی دارد که یکی آبادی ظاهری و دوم آبادی واقعی است، اظهار داشت: عمران و آبادی ظاهری مسجد به هیکل، شکل و شمایل اوست.
وی ضمن تاکید بر اینکه آجرها، آهن ها و مصالح مسجد را می سازند و انسان های پاک خدمت می کنند تا فضا ساخته شود، اضافه کرد: اما وقتی مسجد ساخته شد ولو انسان های پاک آن را ساخته اند این آغاز حرکت بوده و ممکن است ختم گاه مردم باشد.
آیت الله ملک حسینی اذعان داشت: این ویرانی مسجد بوده نه آبادانی مسجد، یعنی کسی از همسایه های مسجد بمیرد و به کسانی که اطراف او زمین دارند التماس کنند که برای پارک استفاده شده تا مردم بتوانند به مسجد رفته و فاتحه بخوانند.
نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مسجدهایی که چنین استفاده ای از آنها می شود اگر به همین هدف هم ساخته شده باشند، به قتلگاه تبدیل می شود، می دانید چرا؟ چون هر مجموعه ای که ساخته شد می گوید مرا پر کنید (برای نماز ساخته باشید می گوید مرا پر کنید. برای ختم ساخته باشید می گوید مرا پر کنید) و جز برای خواندن فاتحه از این مساجد استفاده ای نمی شود.
وی با بیان اینکه ممکن است مسجد به محلی برای جلسات سیاسی تبدیل شود که جای خوبی است و معمولا در موسم انتخابات مسجد رونق پیدا می کند، ابراز داشت: مثل اینکه خانه خدا برای این مسائل ساخته می شود، اینها ویرانی مسجد است.
آیت الله ملک حسینی خاطرنشان کرد: تا زمانی که مسجد واقعیت خود را به دست نیاورد ویران است، ولو اینکه ظاهری آباد داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آیه 18 سوره توبه «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلَّا اللَّهَ ۖ فَعَسَىٰ أُولَٰئِكَ أَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِينَ»، یادآور شد: پنج ویژگی اگر در انسان باشد، او موثر در آبادانی مسجد یعنی هدایت اوست.
وی ایمان به خدا، ایمان به قیامت یعنی مبدا و معاد(اصلاح نسبت انسان با خدا و اصلاح نسبت انسان با انسان های دیگر که اولی با نماز و دومی با زکات) را از جمله این ویژگی ها دانست و گفت: اگر انسان برای خالق هستی ارزش قائل شد، به کرنش، سجده و نماز می افتد.
آیت الله ملک حسینی تاکید کرد: اگر انسان برای انسان های دیگر و نیازهای آنها احترام قائل شد و دیگران را در داشته های خود سهیم کند که این زکات می شود؛ یعنی چهار محور حقیقی در وجود یک فرد شکل گرفته، مبداء توحیدی، پایان و معاد نیز توحیدی و میانه راه اصلاح رابطه با خدا و اصلاح رابطه با مردم است.
نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: مسیر تا معاد باید با یک روح طی شود و آن روح صبر و مقاومت است، یعنی نترسیدن جز از خدا و ملامت انسان ها بر او تاثیر نداشتن است.
وی خاطرنشان کرد: اگر چنین انسانی را شما دیدین، او یعنی آبادگر مسجد است و اگر پیام مسجد، پیام توحید، معاد، نماز، زکات، غیرت و حمیت، جهاد و مقاومت بود، این مسجد آباد نام می گیرد.
آیت الله ملک حسینی اظهار داشت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد یعنی گروهی که در انقلاب برای نقش آفرینی در احیاء مساجد طراحی شد تا نقش آفرینی در حیات و عمران معنوی مساجد داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در این وانفسای غربت مسجد شما آمده اید تا مساجد را از غربت خارج کنید، اما حواستان باشد که قائده ها را حفظ کنید.
آیت الله ملک حسینی ضمن تاکید بر ارتباط کانون با ارکان مهم مسجد یعنی امام جماعت، ادامه داد: کانون آن گاه کانون است که قلبی باشد که با مغز مرتبط است.
نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: هیئت های امنا به منزله پاهای حرکت برای یک مسجد هستند و ضرورت دارد کانون ها نسبت خود را با آنها بدانند.
وی ضمن تاکید بر اینکه مردم سلول های بدن یک مسجد هستند، خاطرنشان کرد: انسان های مصلی و امام صلوه حقیقت یک مسجد را تشکیل می دهند و ارتباط شما مدیران با انسان های مصلی، یعنی ارتباط با همه بدن است.
آیت الله ملک حسینی اذعان داشت: اگر امام جماعت، هیئت امنا، پایگاه مقاومت و کانون فرهنگی و هنری مساجد جداگانه عمل کنند، یعنی حیات مسجد را مخدوش کردن، یعنی دین آن است که من می گویم نه تو و معنویت آن است که من می خواهم نه تو.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: وقتی چنین اتفاقی در یک مجموعه افتاد و چنین پراکندگی و تشتتی شکل گرفت، یعنی فروپاشی صورت گرفته است.
وی یادآور شد: قرآن وقتی از افتخارات اسلام یاد می کند این طور بیان می کند:«مگر نه این است که دیروز پراکنده بودید و به لطف خدای متعال و پیامبر قلب های شما به هم نزدیک شد و ائتلاف و اتفاق پیدا کردید».
آیت الله ملک حسینی اظهار داشت: مسجد موفق یعنی مسجدی که همه عناصر و اعضای او با هم در جهت ارتقاء و اعتلای مسجد تلاش کنند.
نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نکته سوم مبنی بر اینکه مسجد برای نماز، قرآن و سنت ساخته شده، تاکید کرد: مسجد برای تئاتر و برنامه های دیگر ساخته نشده، اما اینها ابزارهایی هستند که می توانند در جهت اقامه نماز، احیای قرآن و سنت نقش آفرینی کنند.
وی در توضیح این مطلب، یادآور شد: اگر کانون های فرهنگی مسجد بانکی تحت عنوان کتابخانه مجازی یا کافی نت راه اندازی کرد، اینها ابزاری هستند که اگر توانست نماز، قرآن و سنت را بر مسجد حاکم کند یعنی اقامه قرآن، سنت و اخلاق مورد نظر اهل بیت علیهم السلام و الگوها در این مسجد با این ابزارها توصیف شد آن وقت این مسجد یک مسجد ارتقاء یافته بوده که اهداف او محقق شده است.
آیت الله ملک حسینی اضافه کرد: باید خود را بیابید و سیاست هایی که بر مدار او کانون های فرهنگی و هنری طراحی شده را کشف کنید.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: رسالت اصیل آنچه که نامش تئاتر، نقاشی و استفاده از ابزارها نیست، اینها هستند اما مشروط بر اینکه بتوانند یک نمازگزار را بیشتر، نماز یک نمازخوان را بیشتر و آیه بیشتری از قرآن در مسجد تلاوت و یک حدیث در این مسجد برای شکوفایی اخلاق انسانی و الهی بیان شود.
شایان ذکر است در این آئین از تعدادی از مدیران کانون های فرهنگی و هنری و امامان جماعت مساجد شهرستان بویراحمد با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد.
نظر شما