نقش «مرد» در شکل گیری خانواده منتظر/راه رهایی مردان از روزمرگی ها

حجت الاسلام عبداللهی با اشاره به ویژگی های مرد در خانواده منتظر، گفت: خانواده مهدوی، خانواده ای است که خود را آماده ظهور می کند و محور فعالیت هایش نیز عشق، محبت و رضایت امام زمان (عج) است.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «ابراهیم عبداللهی» در برنامه امروز (جمعه، ۱۷ اسفند ماه) در برنامه رادیویی «تا جمعه ظهور» درباره «شاخص های خانواده مهدوی و نقش مرد در این خانواده»، اظهار کرد: خانواده مهدوی به تمام مولفه های اعتقادی و اخلاقی مطرح شده در قرآن و روایات عمل می کند اما خصوصیت مهدوی روحیه امیدواری و حساس بودن نسبت به رضایت امام زمان (عج) را در فعالیت‌های آنان پررنگ می‌کند.

 

این پژوهشگر و مولف مهدوی ادامه داد: خانواده مهدوی خانواده ای است که خود را آماده ظهور می کند و محور فعالیت هایش نیز عشق، محبت و رضایت امام زمان (عج) است.

 

حجت الاسلام عبداللهی با بیان اینکه جامعه کامل مهدوی در زمان ظهور امام زمان (عج) محقق می شود، گفت: جامعه امروز ما جامعه منتظر و زمینه ساز ظهور است که باید تلاش کنیم ابعاد مختلف آن از جمله نهاد خانواده شبیه جامعه موعود مهدوی باشد، زیرا زمانی که انسان کسی را دوست دارد باید تلاش کند، شبیه او شود لذا جامعه ما نیز باید به سمت جامعه مهدوی سوق پیدا کند.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به شاخصه‌های نقش آفرینی یک مرد در خانواده مهدوی، تصریح کرد: اولین شاخصه، احساس مسئولیت است به این معنا که مرد باید جایگاه خود را در خانه بشناسد، برخی متاسفانه تصور می کنند که یک مرد تنها وظیفه تامین مالی خانواده را برعهده دارد و نیاز نیست در کنار خانواده باشد و یا مادر تنها وظیفه تربیت فرزند را بر عهده دارد اما شاخصه احساس مسئولیت به این معنا است که پدر پرچمدار خانواده باید باشد.

 

وی اضافه کرد: اگر یک مرد در خانه بگوید به مسجد جمکران برویم تاثیر بسزایی در روحیات خانواده دارد زیرا تمام اهل خانه را به دنبال خود همراه می‌کند لذا احساس مسئولیت پدر نسبت به آموزه های مهدوی و نماز، خانواده را نسبت به این مولفه ها همراه و حساس می‌کند.

 

حجت الاسلام عبداللهی ابراز: به طور مثال مرد زمانی که وارد محیط خانه می شود و مشاهده می کند که همسرش به دلیل کارهای زیاد منزل خسته شده است نباید به مشاجره بپردازد، مدیریت مرد در این زمان آن است که بعد از دو ساعت زمان دادن به همسر با حضور در یک پارک یا فضای سرگرم کننده، موضوعات موجود در خانه را با همسر در میان بگذارد.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت دومین شاخصه نقش آفرینی پدر در خانواده مهدوی را هدف دار بودن دانست و تصریح کرد: متاسفانه این روزها مردها دچار روزمرگی شده‌اند، روزانه در ساعتی خاص به محل کار می روند، عصرها در ساعتی خاص و در بازگشت به منزل استراحت می‌کنند اما در صورتی که هدف داشته باشند، این زندگی معنا می یابد و موجب می‌شود خستگی ها تحمل شود.

 

وی اضافه کرد: اصلی ترین هدف در زندگی ما بندگی خداوند است و بهترین راه برای رسیدن به خدا معرفت به امام مهدی (عج) است لذا باید تصمیم بگیریم اگر در ۲۴ ساعت امروز بنا بود امام زمان (عج) را ملاقات کنیم با افعال و اعمال خود لبخند رضایت را بر لبان مبارک ایشان بنشانیم.

 

حجت الاسلام عبداللهی با بیان اینکه مرد در خانواده مهدوی در تمامی امور باید از خانواده‌اش جلوتر باشد، افزود: برای مثال اگر خانواده ای بناست برای نماز در مسجد حضور پیدا کند، مرد تراز در فرهنگ مهدوی باید ۱۰ دقیقه زودتر از خانواده آماده باشد و یا اگر مردی بنا دارد خانواده‌ای پرنشاط و خوش اخلاق داشته باشد، باید زود تر و جلوتر از آنها خود دارای این اخلاقیات باشد.

 

این کارشناس مهدوی در ادامه گفت: هدف در یک خانواده مهدوی شادی امام زمان (عج) و کسب رضایت ایشان است و این هدف گذاری می تواند زندگی را پر نشاط کند و اگر مردی این گونه عمل کند خانواده نیز در پی او حرکت خواهند کرد.

 

وی سومین شاخصه نقش آفرینی مرد در خانواده مهدوی را محبت ورزی دانست و ابراز کرد: امام رضا علیه السلام در روایتی پیرامون جایگاه امامت می فرمایند که امام همچون پدری دلسوز و مهربان است لذا در خانواده اگر پدر دلسوز نباشد، خانواده درک صحیحی از امام زمان (عج) نخواهد داشت این دلسوزی می ‌تواند به صورت محبت و مهرورزی به همسر و خانواده نمایان باشد.

 

حجت الاسلام عبداللهی تصریح کرد: پیامبر(ص) می فرمایند: برادرم جبرئیل از جانب خداوند آن قدر نسبت به زنان سفارش می‌کرد که تصورم این بود جایز نیست یک مرد حتی یک «اُف» به همسر خود بگوید و یا ایشان در روایتی دیگر می فرمایند: نشستن مرد در کنار خانواده اش دوست داشتنی تر از اعتکاف در مسجد برای خداوند است.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با طرح این مسئله که شاید برخی از مردان بگویند به دلیل نامهربانی های همسر و یا نظرات مخالف اش گاهی امکان محبت ورزی را ندارند، تصریح کرد: مردان باید بدانند محبت به همسر نباید در جواب  محبت های وی یا محبت های آینده اش باشد و یک مرد باید به خاطر دوستی خدا و رضایت امام زمان (عج) در هر زمانی به همسرش محبت بورزد و با عطوفت با او سخن بگوید و بداند که امام زمان (عج) در هر لحظه ای نظاره گر اعمالش هستند که باید تلاش کند اعمالش لبخند رضایت را بر لبان مبارکشان بنشاند.

 

حجت الاسلام عبداللهی با بیان اینکه ذهن ما باید از اشتباهات گذشته همسر پاک شود تا بتوانیم به وی محبت واقعی داشته باشیم، گفت: خداوند در آیه ۹۶ سوره مبارکه مریم می فرماید: «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا؛ همانا آنان که به خدا ایمان آوردند و نیکوکار شدند خدای رحمان آنها را (در نظر خلق و حق) محبوب می‌گرداند.» که «ود» در این آیه به معنی دوست داشته شدن میان خانواده و مردم است.

 

وی  اضافه کرد: محبت ورزی به همسر می‌تواند انواع مختلفی از جمله هدیه دادن، همراهی در وعده های غذایی با خانواده و امثال آن است که این کنار هم بودن در روایات بسیار تمجید شده است.

 

حجت الاسلام عبداللهی ابرازکرد: در خانواده مهدوی بایدبدانیم مرد، مولا علی علیه السلام نیست که خطایی نداشته باشد و زن نیز حضرت زهرا (س) نیست که بی خطا باشد و باید دانست که خدا مقدور کرده است تا بهشت ما از طریق این همسر تامین شود.

 

وی تاکید کرد: پیامبر(ص) می فرماید که مرد باید به نظافت خود توجه داشته باشد و لباس هایش را خودش بشوید و آن گونه تمیز نزد همسر برود که انتظار دارد او نزدش بیاید و یا در روایتی دیگر می فرمایند: مرد باید در خانه کار کند و آن را ننگ برای خود نداند و به آن افتخار کند که در این صورت به تعداد موهای بدنش ثواب عبادتی که روزهایش را روزه بوده و شب هایش به عبادت پرداخته، نصیبش می شود.

 

این کارشناس مهدوی در پایان خاطرنشان کرد: در روایت داریم مردی که در خانه کمک به همسر و او را در امور منزل همراهی کند به تعداد رگ های درون بدنش شهر در بهشت به وی داده می شود و یا در روایتی دیگر داریم کمک به همسر، کفاره گناهان بزرگ مرد است و موجب خاموش شدن غضب الهی می شود.

کد خبر 771697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha