عبدالحسین محمدی ضمن گرامیداشت 15 اسفند روز درختکاری به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: شعار هفته منابع طبیعی امسال «منابع طبیعی بزرگترین سرمایه ملی» است که باید در این راستا گام های اساسی برداشته شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به بیانات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر لزوم ترویج فرهنگ منابع طبیعی، افزود: منابع طبیعی هر کشور به عنوان ثروت ملی آن کشور و بستر حیات و توسعه پایدار است که باید از این سرمایه ملی حفاظت شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه این ثروت میراث گذشتگان و امانت آیندگان است، خاطر نشان کرد: باید به بهترین نحو ممکن حفظ و حراست شود و به درستی برای آیندگان به یادگار گذاشته شود.
وی بر اهمیت درخت و درخت کاری اشاره کرد و ادامه داد: هرچه سطح جنگل کاری و مراتع کاهش یابد به همان میزان آلودگی و آلاینده ها در محیط افزایش می یابد.
محمدی تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین و بیان زایی را سه مشکل اصلی بشر در کره زمین دانست و ادامه داد: باید در این راستا اقدامات اساسی و کارشناسی انجام شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه 73 درصد از مساحت استان مرکزی را اراضی ملی تشکیل می دهد، گفت: یک میلیون و 700 هزار هکتار از اراضی این استان مرتعی، 40 هزار هکتار جنگلی و 490 هزار هکتار بیابانی است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه استان مرکزی دارای مراتع خوب، متوسط و فقیر است که بیشترین مراتع آن از نوع متوسط است، ادامه داد: پنج طرح محوری و اساسی حفاظت از اراضی ملی، اصلاح مراتع، نهضت سبز جنگل کاری، آبخیزداری و پیشگیری و مهار سیلاب و مقابله با بیابان زایی در منابع طبیعی استان در اولویت برنامه ها قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به وجود 22 هزار 692 هکتار پارک های جنگلی، جنگل های طبیعی و ذخیره گاه های طبیعی و نهالستانی در استان مرکزی اشاره کرد و ادامه داد: این منابع سالانه یک میلیون اصله نهال در اختیار مردم قرار می دهد.
محمدی همچنین فرسایش خاک، سیل، فرونشست زمین، دام مازاد بر ظرفیت خارج از فصل، آتش سوزی و تخریب اراضی ملی را از مهمترین چالش های پیش روی منابع طبیعی این استان دانست.
نظر شما