حجت الاسلام «حسن ملایی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان که به مناسبت فرا رسیدن ماه رجب انجام شد با اشاره به فرصت های این ماه برای انس هر چه بیشتر در سبک زندگی منتظرانه با امام زمان (عج)، اظهار کرد: ائمه معصومین علیهم السلام سفارش کرده اند که برخی از ایام سال، زمان های ویژه ای برای عبادت و عبودیت هستند و امکان بهره برداری بیشتری را دارند کما اینکه در حدیث نبوی آمده است: «در برخی از ایام عمر آدمی نفحات و وزش هایی از رحمت خداوند بیشتر به سمت وی صورت می گیرد که باید قدر این ایام را بداند و از آن استفاده کند».
مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با طرح مثال هایی برای تبیین بیشتر این موضوع افزود: به طور مثال در طول هفته روز و شب جمعه از اهمیت بسیاری برخوردار است و یا در میان ماه ها نیز سه ماه از ویژگیهای برجسته ای برخوردار است که اولین آنها، ماه رجب است.
حجت الاسلام ملایی با بیان اینکه منتظران ظهور باید در سبک زندگی خود مراقبت لازم را داشته باشند تا از این فرصت های ویژه بهترین استفاده را ببرند، گفت: در سبک زندگی منتظرانه هدف غایی و نهایی برای یک منتظر، رسیدن به اوج قله بندگی است و در احادیث مهدوی، یاران امام زمان(عج) کسانی هستند که در اوج معرفت قرار دارند. لذا ماه رجب و دو ماه بعد از آن شعبان و رمضان بهترین فرصت برای دستیابی به این هدف است که منتظران باید در این ماه ها سه شاخص بینش، گرایش و رفتار خود را براساس خمیرمایه بندگی با محوریت ولی خدا تقویت کنند.
مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت در پاسخ به این سوال که «منتظران ظهور از فرصت بندگی ماه رجب چگونه میتوانند برای انس بیشتر با امام زمان (عج) استفاده کنند؟»، تصریح کرد: انتظار بر اساس روایت، عبادت تلقی شده است و در روایت داریم «افضل العباده انتظار الفرج؛ انتظار امام زمان (عج) افضل همه عبادات است» بنابر این، زمانی که یک عمل عبادی تلقی می شود، نقش نیت در آن بسیار تاثیرگذار است.
وی اضافه کرد: منتظران ظهور در سبک زندگی خود در تمام امور و رفتار خود به ویژه اعمال عبادی، ارتقاء نیت دارند، بزرگترین دغدغه و دعای منتظران ظهور، دعا برای ظهور و حاکمیت دین در جهان است که البته تمام خواسته های بشریت نیز تحت لوای آن محقق می شود.
حجت الاسلام ملایی ابراز کرد: یک منتظر در بستر سبک زندگی منتظرانه با ورود به ماه رجب تلاش می کند، در گام نخست، حقیقتاً نیت خود را ارتقا دهد و با مهدوی کردن آن بر اخلاص نیتش بیفزاید تا دغدغه ظهور و فرج امام زمان (عج) را داشته باشد.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه اگر بنا داریم ولایت حضرت مهدی(عج) را در تمام امور و شئون سبک زندگی خود جاری کنیم، پیش نیاز ابتدایی آن پذیرش ولایت خداوند است، تاکید کرد: انسان تا زمانی که با خداوند آشنا نشود و معرفت آن را کسب نکند، طوق عبودیت را بر گردن نیندازد و خداوند را به عنوان ولی خود نپذیرد، طبیعی است که در پذیرش ولی خدا نیز ضعف خواهد داشت لذا ماه رجب فرصت بسیار خوبی است تا به واسطه قرآن و ادعیه سفارش شده در این ماه، ارتباط خود با خداوند را تقویت کنیم زیرا هر میزان ارتباط ما در بعد توحیدی و بندگی بیشتر شود، در صورتی که این آگاهی را داشته باشیم که بندگی خدا از مسیر اطاعت از ولی خدا محقق می شود، ولایت پذیری ما نیز از امام زمان (عج) تقویت می شود.
وی با اشاره به تاثیر اعمال سفارش شده ماه رجب در سبک زندگی عبادی منتظران ظهور، بیان کرد: در روایات آمده است که رجب ماه استغفار امت است اما گاه انسان نمی داند از چه چیزی باید استغفار کند؟! به طور مثال گاهی انسان برخی از خطاهای فردی را مد نظر قرار میدهد و از آنها استغفار می کند اما سوال این است که در سبک زندگی منتظرانه، دوستداران حضرت(عج) در مورد چه اموری باید استغفار داشته باشند؟ شناخت منطق استغفار، یکی از دغدغههای معصومین(ع) بوده است و مطالعه استغفار 70 بندی امیرالمؤمنین(ع) بسیار مفید خواهد بود.
حجت الاسلام ملایی در ادامه بیان کرد: منتظران امام زمان (عج) باید در ماه رجب تفکر کنند که کدام خطا و اشتباه موجب تاخیر در ظهور امام زمان (عج) شده است؟ و از آنها طلب استغفار کنند، در این صورت علاوه بر خطاهای فردی متوجه این نکته میشود که عمده عواملی که موجب تاخیر در ظهور امام زمان (عج) شده است خطاهای اجتماعی افراد است.
وی تاکید کرد: بنابر این، منتظران ظهور نباید به استغفار از گناهان فردی بسنده کنند بلکه باید تفکر کنند چه اشتباهاتی در انجام مسئولیت های اجتماعی او و دیگران، موجب تاخیر در ظهور شده است و از آنها به طور جدی استغفار کرده و تصمیم بگیرد دیگر مرتکب آن نشود؛ در این صورت قلب مبارک امام زمان(عج) را خشنود کرده است.
مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: بطور مثال یکی از وظایف ما در مواجهه با حکومت اسلامی، شرکت در انتخابات است که به فرموده مقام معظم رهبری در انتخابات که ظرفیتی برای تقویت نظام است اولا باید شرکت کرد و ثانیاً در این انتخاب، باید معیارهای اسلامی را در نظر بگیریم و شخص اصلح را انتخاب کنیم؛ این یک تکلیف اجتماعی است که یک منتظر در استغفار ماه رجب خود، باید به این امور نیز توجه کند زیرا رویکرد او در استغفار منتظرانه، اجتماعی است به این معنا که اگر فردی در یک انتخابات شرکت نکرد باید استغفار کند که چرا در یک حکومت اسلامی که در راس آن نایب عام اما زمان(عج) و ولی فقیه قرار دارد از انجام این تکلیف اجتماعی سر باز زده است و اگر شرکت کرد، باز هم بررسی کند و اگر در انتخاب خود، معیارهای اصلح یعنی تقوا و کارآمدی و انقلابیگری و سایر معیارهای شایسته سالاری انتخاب نکرده و به واسطه رأی او مشکلات بعدی برای شهر یا کشورش ایجاد شده است، از آنها استغفار کند و برای جبران ضایع کردن این حق الناس اجتماعی، چارهای بیندیشد. به هر حال در ماه رجب، در همه مسائل اجتماعی که رهبر معظم انقلاب به آن دستور داده است وضعیت خود را اینچنین بررسی کند.
ملایی در پایان خاطر نشان کرد: در دوران غیبت به خواندن دعای غیبت سفارش شده است که در آن آمده: اگر فردی به معرفت خدا نرسد نمی تواند به معرفت رسول خدا(ص) دست پیدا کند و اگر فردی به معرفت رسول خدا(ص) نرسد به معرفت ولی خدا و امام زمان(عج) هم نمی رسد و در نتیجه گمراه خواهد شد. ماه رجب و پس از آن ماههای شعبان و رمضان فرصتی عالی برای ارتقای بُعد بینشی، گرایشی و رفتاری در مسیر سلوک عبادی، علمی عملی منتظران است.
نظر شما