به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، تشکیل ستاد عالی کانونهای فرهنگی، هنری مساجد کشور در تاریخ 18 اسفند سال 1371 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و این ستاد زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد.
بر اساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی در مهر 1372، از جمله اهداف کلی کانونهای فرهنگی هنری مساجد شامل تبلیغ، گسترش و تعمیق فرهنگ روحبخش اسلام و تأکید بر آرمانها و ارزشهای معنوی و فرهنگ اسلامی و همچنین زمینه سازی برای حضور فعال جوانان و نیروهای متعهد در عرصه فعالیتهای فرهنگی و هنری و شناسایی و تربیت استعدادهای درخشان است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران بیانیه ای با موضوع «گام دوم انقلاب» صادر کردند که مخاطب اصلی این بیانیه جوانان این سرزمین هستند. از آنجا که اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد را اکثرا قشر جوان و نوجوان تشکیل میدهد، گام دوم انقلاب اسلامی میتواند با همت و فعالیت نوجوانان و جوانان مسجدی برداشته شود.
حجتالاسلاموالمسلمین «علی الماسی» در گفتوگو با خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی، تصریح کرد: به نظر میرسد این بیانیه هم عصاره زحماتی بود که همه اقشار جامعه در این 40 سال کشیدند و هم نقشهراهی برای آینده انقلاب اسلامی است.
مدرس سطوح عالی حوزه افزود: بیانیه گام دوم انقلاب دارای محتوای بسیار غنی است که هر کلمه ای از آن بار معنایی ویژه ای دارد و در عین حال، پر از انرژی مثبت است که به مردم داده میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین الماسی عنوان کرد: این بیانیه در عین پذیرش کمیها و کاستیهایی که در طول 40 سال وجود داشته است، اما از بُعد روانشناختی و در شرایطی که دشمن درصدد ایجاد جنگ روانی علیه ملت ایران برآمده، کاملا نگاه ایجابی، خوشبینانه و تأثیرگذار دارد.
وی با اشاره به اینکه تمرکز اصلی رهبر فرزانه انقلاب مدظله العالی در این بیانیه بر روی جوانان بوده است، گفت: جوانان ایران شاهکلید رشد جامعه ما در دهههای آینده هستند و امید رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی بر جوانان است، همانطورکه امید امام راحل(ره) به نوجوانان و جوانان بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز تصریح کرد: جوانانی میتوانند در آینده انقلاب اسلامی تأثیرگذار باشند که نخبه بوده و یا به صورت ویژه پرورش یافته باشند و کانونهای فرهنگی هنری مساجد یکی از مکانهایی است که این هدف در آنجا محقق میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین الماسی بیان داشت: جوانی که در کانونهای فرهنگی هنری مساجد و پایگاههای بسیج جذب میشود، با فکر مذهبی پرورش یافته و این فکر مذهبی همراه با عمل مذهبی و دینداری عملی است.
وی یادآور شد: ما نیز پرورشیافته و دستپرورده دورههای پیشین کانونهای فرهنگی هنری مساجد در دهه 70 هستیم؛ بسیاری از جوانان در کانونهای فرهنگی هنری مساجد پرورش یافتند و از معضلات و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی که آنان را تهدید میکرد، حفظ شدند و امروز نیز در کشور تأثیرگذار هستند.
مدرس سطوح عالی حوزه با بیان اینکه مسئولان امر باید برای کانونهای فرهنگی هنری مساجد سرمایهگذاری کنند، گفت: بسیاری از سرمایههای امروز کشور ما پرورشیافته کانونهای فرهنگی هنری مساجد در دهه 70 هستند و مسئولان باید اهتمام ویژه ای نسبت به این کانونها داشته باشند و آن را احیا و بازسازی کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین الماسی یادآور شد: امروز ما باید جوانان و نوجوانان را به سبک امروز جذب کانونهای فرهنگی هنری مساجد کنیم تا نیروهای انسانی لازم را برای حرکت در جهت گام دوم انقلاب پرورش دهیم.
تهیه و تنظیم: زهرا قربانی
نظر شما