مکانیزم حذف پردرآمدها از یارانه چیست

حذف یارانه نقدی ثروتمندان در بودجه ۹۸ کلید خورد و نمایندگان مجلس نیز در بررسی جزئیات بودجه دولت را موظف به حدف یارانه ثروتمندان کردند حالا گردش مالی حساب های بانکی، اظهارنامه های مالیاتی، ارزش خانه به عنوان مولفه هایی برای شناسایی این افراد اعلام شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در متن لایحه بودجه ۹۸  آمده است: «در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها مصوب ۱۰ دیماه سال ۸۸ و با هدف تحقق عدالت،کاهش فقر مطلق و توسعه بهداشت و سلامت مردم وهمچنین معطوف نمودن پرداخت یارانه به خانوارهای نیازمند و در اجرای ماده (۳۹) قانون برنامه ششم توسعه تمامی دریافتی ها (منابع) مندرج در جدول ذیل به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه ها نزد خزانه داری کل کشور واریز و پس از تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور، مطابق جدول ذیل هزینه می گردد.

 

https://media.farsnews.com/Uploaded/Files/Images/1397/10/04/13971004000814_Test_NewPhotoFree.jpg

 

خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) سازمان بهزیستی و سایر خانواده های کم درآمد در سال ۹۸کماکان یارانه دریافت خواهند کرد و از فهرست دریافت کنندگان یارانه حذف نخواهند شد.

 

استانداران سراسر کشور مجازند با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بر اساس پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان نسبت به حذف یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی اقدام کنند.

 

منابع حاصله از حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد با تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان صرف حذف تدریجی فقر مطلق و همچنین تکمیل پروژه های نیمه تمام اولویت دار استانی همان استان می شود. در صورتی که خانوارها نسبت به حذف یارانه خود معترض باشند؛ استانداران با همکاران وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی موظفند حداکثر ظرف مدت یک ماه موضوع را بررسی و درصورت استحقاق، نسبت به برقراری یارانه آنها اقدام نمایند.

 

 به منظور تحقق کامل ردیف (۳) دریافتی ها (منابع) جدول فوق، وزارت امور اقتصاد و دارایی مکلف است  به استناد ماده (۴۸) قانون محاسبات عمومی و با اعلام شرکت ملی گاز ایران،نسبت به وصول مطالبات سنوات قبل شرکت مذکور از مشترکین اقدام نمایند. منابع وصولی پس از واریز به خزانه واری کل کشور ، ابتدا صرف تسویه سود سهام معوقه و مالیات های معوقه شرکت های تابعه وزارت نفت شده و باقیمانده آن به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه ها نزد خزانه داری کل کشور واریز می گردد.

 

 ب- آیین نامه اجرایی این تبصره به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

پس از آن نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی بندهای درآمدی لایحه  بودجه 98 شنبه چهارم اسفند ماه در تبصره ۱۴ دولت را موظف کردند که با استفاده از کلیه بانک‌های اطلاعاتی در اختیار، نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه‌بگیران اقدام کند.

 

همچنین مجلس در مصوبه‌ای دیگر مقرر کرد به منظور تحقق کامل ردیف (۳) دریافتی‌های (منابع) جدول فوق، وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است به استناد ماده (۴۸) قانون محاسبات عمومی و با اعلام شرکت دولتی تابعه وزارت نفت، نسبت به وصول مطالبات سنوات قبل شرکت مذکور از مشترکان اقدام کند. منابع وصولی به خزانه‌داری کل کشور واریز شود.

 

نمایندگان در  جزء ۳ این تبصره مقرر کردند، به دولت اجازه داده می‌شود افزایش تا سقف ده‌ درصد (۱۰%) هر یک از ردیف‌های مصارف هدفمندی از محل کاهش سایر ردیف‌های این مصارف (اجزا ۱۹ تا ۲۳) مشروط به حفظ سقف مصارف هدفمندی اقدام کند.

 

بر اساس جز الحاقی ۱، عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از فروش فرآورده‌های نفتی موضوع ماده (۳۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده پس از وصول ظرف مدت یک ماه به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز می‌شود تا به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها پرداخت شود. طبق جز الحاقی ۲، هزینه خدمات جایگاه‌های سوخت به روش حق العملی و درصدی از ارزش‌های ریالی فرآورده‌های دریافتی از مصرف کننده است.

 

در همین رابطه «علی اکبر کریمی»، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به خانه ملت گفته است: «همواره این دغدغه داشته ایم، کسانی که واقعا استحقاق دریافت یارانه ندارند، از دریافت یارانه نقدی حذف شوند و درآمد و منابعی که از این طریق استحصال می شود، صرف پرداخت یارانه بیشتر به افرادی شود که در دهک های پایین هستند. دولت در لایحه بودجه سال آینده مکانیزمی پیش بینی کرده بود که این وظیفه را به استان ها واگذار کند اما با توجه به اینکه این ساز و کار می توانست مشکلاتی را در استان ها و محیط های کوچک محلی ایجاد کند، کمیسیون تلفیق این مکانیزم را حذف کرد و براساس ساز و کار جایگزین مقرر شد در سطح ملی سه دهک بالای جامعه شناسایی شود.»

 

«رسول خضری»، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز گفته است: «همواره این سوال برای ما مبهم بوده است که آیا دولت ساز و کارهای لازم و درست برای شفاف سازی و مشخص کردن این سه دهک دارد یا نه؟ برخی از موارد وجود داشته که یارانه افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی قطع شده و آنها با نامه ای که برای آنها ارسال شده، به ما مراجعه کرده اند.»

خضری ادامه داده است: «برای تفکیک کردن و شناسایی افراد پردرآمد، حساب های بانکی، گردش مالی آنها و در واقع پرینتی از حساب آنها دریافت می شود. این موضوع خرید و فروش ساختمان و خودروهای گران قیمت را در بر می گیرد. حالا ممکن است دولت رقم مشخصی را در نظر بگیرد که هر رقمی بالاتر از آن مشمول حذف یارانه شود. وقتی فردی سالانه در اظهارنامه مالیاتی درآمد سالیانه بالایی را اظهار می کند خوب خود به خود نشان می دهد از درآمد بالایی در مقایسه با فردی که حقوق بگیر است و درآمد مشخصی دارد و این افراد قابل شناسایی هستند.»

 

بنابراین گزارش، گردش مالی حساب های بانکی، اظهارنامه های مالیاتی، میزان رقم ارزش خانه، واحد آپارتمانی و همچنین خودروهای لوکس از جمله مولفه‌های شناسایی حذف یارانه افراد پُر درآمد در سال آینده است البته در کنار این موارد باید نکات دیگری نیز مورد بررسی قرار گیرد تا افرادی که در این طبقه قرار می گیرند به درستی شناسایی شوند.

 

یادآور می شود: طرح هدفمندی یارانه ها آذر سال ۸۹ آغاز و به ازای هر نفر ماهیانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به حساب سرپرستان خانوارها واریز شد./

 

کد خبر 771428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha