ایران در جایگاه سیزدهم قدرت های سیاسی و اقتصادی جهان

کشورمان در سال های اخیر به رشد قابل توجهی در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رسیده است تا جایی که بر اساس تازه ترین گزارش های بین المللی ایران در سال ۲۰۱۹ در جایگاه سیزدهم قدرت های سیاسی و اقتصادی جهان قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، کشورمان در سال های اخیر به رشد قابل توجهی در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رسیده است تا جایی که با وجود تحریم ها به اذعان بسیاری از تحلیگران و کارشناسان سیاسی و اقتصادی توانسته اند به یکی از قدرت های برتر در دنیا تبدیل شود.

 

در تایید این ادعا وبسایت بیزنس اینسایدر فهرستی از قدرتمندترین کشور‌های جهان را منتشر کرده است که در این فهرست  که بر اساس رتبه‌بندی جدید «US News and World Report» در سال ۲۰۱۹ و با همکاری دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا و با انجام نظرسنجی بر روی بیش از 20 هزار نفر از مردم و گردآوری نظر آن‌ها درباره ۸۰ کشور مختلف به دست آمده است ایران هم در این فهرست در جایگاه سیزدهم قدرتمندترین کشور‌های جهان قرار گرفته است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری در این زمینه آورده است: «فهرست قدرتمندترین کشور‌های جهان بر اساس نفوذ سیاسی، مالی و بین‌المللی یک کشور، متحدانی که دارد و قدرت نظامی‌اش به دست آمده است. در این فهرست آمریکا رتبه نخست را در سال ۲۰۱۹ داراست. »

Image result for ‫یو اس نیوز اند ورلد ریپورت‬‎

«یو اس نیوز اند ورلد ریپورت» در گزارش خود دلیل قرار گرفتن ایران در این جایگاه را موقعیت استراتژیک آن در خاورمیانه و منابع طبیعی و نفت فراوان آن عنوان کرده و نوشته است که ایران به همین خاطر همواره مورد توجه و طمع قدرت‌های جهان بوده است. همچنین در گزارش امسالِ «یو اس نیوز اند ورلد ریپورت»، فرانسه و ژاپن قبل از ایران در جایگاه ششم و هفتم و کشورهای شناخته‌شده دیگر از جمله سوئیس (چهاردهم)، استرالیا (پانزدهم)، ترکیه (شانزدهم)، هند (هفدهم) و ایتالیا (هجدهم) بعد از کشورمان قرار گرفته‌اند.

 

طبق گزارش «یو اس نیوز اند ورلد ریپورت»، فهرست پنج قدرت اول جهان در سال ۲۰۱۹ به شرح زیر است:

۱. آمریکا: در این رتبه بندی آمریکا به دلیل قدرتی که در حوزه اقتصادی و نظامی دارد، در فهرست نخست قرار گرفته است. البته آمریکا در حالی در این جایگاه قرار گرفته که بدهی عمومی آن امسال با ثبت یک رکورد تاریخی از مرز ۲۲ تریلیون دلار فرارتر رفت.

 

۲. روسیه: این کشور بزرگترین کشور جهان است که بیش از ده‌ها مرز مشترک با کشور‌های دیگر دارد. توسعه اقتصادی روسیه که به دلیل ذخایر نفت و گاز آن است و قدرت نظامی آن، این کشور را در رتبه دوم قرار داده است.

 

۳. چین: این کشور بیشترین جمعیت جهان را دارد و دومین اقتصاد برتر کره زمین محسوب می‌شود. اما با وجود سرعت بالای رشد اقتصادی چین، گزارش بانک جهانی نشان می‌دهد که میلیون‌ها چینی هنوز زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

 

۴. آلمان: این کشور بیشترین جمعیت را در میان کشور‌های اروپایی دارد و نیروی کار آن بسیار با مهارت هستند. آلمان همچنین نقش مهمی در اتحادیه اروپا و در میان سازمان‌های بین‌المللی ایفا می‌کند.

 

۵. انگلیس: با وجود نگرانی‌های موجود درباره تأثیر برکسیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) بر جهان، این کشور نفوذ زیادی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی در جهان دارد. لندن همچنین یکی از پربازدیدترین شهر‌های جهان محسوب می‌شود.

 

این در حالی است که چندی پیش نیز وبسایت تخصصی آمریکایی گلوبال فایرپاور که قدرت نظامی و توان ارتش کشور‌ها را رتبه‌بندی می‌کند در تازه‌ترین رده‌بندی خود ایران را در جایگاه سیزدهم جهان قرار داده است. طبق اعلام سایت گلوبال فایرپاور، در این رتبه‌بندی تنها توانمندی‌های متعارف نظامی و ۵۵ ملاک دیگر اعم از بُرد سلاح‌های موجود در زرادخانه‌ها، شمار نیروی انسانی در دسترس، توانمندی‌های صنایع دفاعی، منابع طبیعی، وسعت جغرافیایی و قدرت اقتصادی لحاظ شده‌اند.

Image result for ‫گلوبال فایرپاور‬‎

همچنین وزارت دفاع آمریکا نیز در گزارشی ایران را قدرت اول نظامی منطقه معرفی کرد. در سند «بازنگری دفاع موشکی ۲۰۱۹» که مربوط به ارزیابی‌های پنتاگون از وضعیت دفاع موشکی این کشور است، منحصرا بر مقابله با «تهدیدهای» ایران و کره شمالی تمرکز شده بود. پنتاگون در این سند همچنین به ارزیابی زرادخانه موشکی‌ ایران پرداخته و می‌نویسد: ایران صاحب بزرگترین نیروی موشکی در خاورمیانه است و به توسعه فناوری‌های قابل کاربست در موشک‌های قاره‌پیما با قابلیت تهدید ایالات متحده ادامه می‌دهد. تمایل ایران برای داشتن موازنه راهبردی در برابر ایالات متحده می‌تواند این کشور را به سمت تصاحب موشک‌های قاره‌پیما سوق دهد و پیشرفت هایش در برنامه فضایی می‌تواند مسیر دستیابی به موشک‌های قاره‌پیما را کوتاه کند.

 

در ادامه این سند آمده است: «ایران استفاده از موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد خود به عنوان ضدکشتی را مورد آزمایش قرار داده که این می‌تواند تهدیدی علیه شناور‌های نیروی دریایی آمریکا و متحدان این کشور در خلیج فارس و تنگه هرمز باشد. این کشور همچنین از یک موشک کروز با برد ادعایی ۲۰۰۰ کیلومتر برای حمله به اهداف زمینی رونمایی کرده است.»

 

یاد آور می شود: در گزارش «یو اس نیوز اند ورلد ریپورت» در سال 2018 که با بررسی 80 کشور مختلف جهان بر اساس قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی آنها به دست آمده بود ایران در مقایسه با سال 2017 به رتبه بالاتری صعود کرده و جایگاه سیزدهم این جدول را به خود اختصاص داده بود. در فهرست قدرتمندترین کشورهای جهان، ترکیه هم پس از ایران قرار گرفته و جایگاه چهاردهم را از آن خود کرده بود. سوئیس، ایتالیا و سوئد هم در رتبه‌بندی سال 2018 به ترتیب جایگاه‌های هفدهم، هجدهم و نوزدهم را به خود اختصاص داده‌اند.

 

در این رتبه‌بندی جایگاه پاکستان در مقایسه با سال گذشته میلادی دو پله سقوط کرده بود. افزایش بی‌ثباتی و مشکلات مرزی پاکستان با هند از جمله دلایل سقوط جایگاه این کشور بوده است. پاکستان یکی از جوان‌ترین کشورهای جهان است که بیشتر شهروندان آن را افراد زیر 22 سال تشکیل می دهند./

کد خبر 771420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha