ارتباط مساجد با مدارس هم مهم است

می گوید "بسیاری در پی ارتباط مدارس با مساجد هستند اما باید دانست که این ارتباط نباید یک سویه باشد ارتباط مساجد با مدارس هم مهم است"

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: ساخت مساجد به عنوان محلی برای نیایش، تجمع و تعامل مسلمانان در طول تاریخ اسلام همواره مدنظر بسیاری از بزرگان دینی و حاکمان و مسئولان کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی بوده و هست.

 

 

وجود جایگاهی برای پرداختن به مسایل اجتماعی و ارتقای ابعاد گوناگون زندگی افراد از جمله زندگی اجتماعی مسلمانان در جوامعی که این گروه در آن ها زندگی می کنند می تواند مأمنی برای افزایش سطح کیفی زندگی این افراد و حتی تمامی کسانی باشد که در این محیط ها اعم از شهرها و کشورها زندگی می کنند و در طول سالیان سال در آن ها به دنیا می آیند و می بالند و زندگی می کنند.

 

 

ضرورت پرداختن به وجود مساجد در محیط های اجتماعی گوناگون و افزایش کارکردهای آن ها برای پاسخگویی به نیازهای انسان ها در جوامع مختلف، موضوعی است که همواره در طول تاریخ اسلام بر آن تاکید شده است و در جوامع گوناگون به شکل های مختلفی به انجام رسیده است.

 

 

موضوعی که در سلسله نوشتارهای «مساجد و معابر» و «مسجدی ها» به آن پرداخته می شود نگاه کمی دقیق تر به مقوله ایجاد مساجد و نیاز کنشگران اجتماعی به وجود آن ها در اطراف محیط های زندگی افراد و نیز چگونگی نقش آفرینی این اماکن دینی در زندگی امروزی بشر است.

 

 

در ادامه به یکی از موضوعات مطرح در زمینه مساجد پرداخته می شود:

 

 

آقای ماجدی از معلمان یکی از مدارس راهنمایی دوره اول در منطق مرکزی تهران است، او می گوید: "یک بار با دانش آموزانم کلاس خود را در شبستان مسجد برگزار کردیم البته پیش از آن با امام جماعت و دیگر مسئولان مسجد هماهنگ کرده بودیم.

 

 

بسیاری از ما معلمان دوست داریم که دانش آموزانی مقید به اصول دینی و با اخلاق داشته باشیم چون پرداختن به این موضوعات هم از مشکلات ما می کاهد و هم مطمئن هستیم که باعث پیشرفت جامعه فردای مان می شود اما نکته ای که وجود دارد به دلیل شرایط مختلف امکان حضور مداوم دانش آموزان در خارج از مدرسه و در محیط بیرون از آن و در فضاهای مختلف جامعه از سوی بسیاری از مسئولان سیستم آموزشی و خانواده های دانش آموزان پذیرفته نیست البته در این باره باید گفت که آنان هم دلایل خود را  دارند که بعضا در جای خود منطقی هستند.

 

 

حضور دانش آموزان در مساجد و محیط های مذهبی باعث رشد و نمو شخصیت آنان و استعدادهای مختلف آنان در زمینه های گوناگون به ویژه در عرصه های معنوی می شود.

 

 

برخی از خانواده ها فکر می کنند حضور فرزندان شان در مساجد باعث تک بعدی شدن آنان می شود این در حالی است که آنچه که بنده می گویم در مورد به فعلیت رساندن ابعاد معنوی و اخلاقی دانش آموزان است.

 

 

خوب است همانطور که برخی از ما معلمان برای حضور در مساجد اشتیاق داریم ائمه جماعات و برخی از مسئولان مساجد هم علاقه ای به حضور در مدارس داشته باشند.

 

 

سال ها است که طرح های مختلفی در زمینه ارتباط محیط های آموزشی مانند مدارس و دانشگاه ها با محیط هایی چون مساجد مطرح می شود اما به نظر من آن اهتمامی که باید در این زمینه در مسئولان اجرای این طرح ها و یا متولیان اموری این چنین وجود داشته باشد، در حال حاضر وجود ندارد."

 

خبرنگار: محسن شریف نیا

 

 

کد خبر 771350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha