کانون های فرهنگی هنری کارکرد مساجد را در کشور به نمایش می گذارند

حجت الاسلام محمدی پیام با اشاره به نقش مساجد در صدر اسلام در فعالیت های فرهنگی و سیاسی جامعه گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد کارکرد گوناگون مساجد را در کشور به نمایش می گذارند.

حجت الاسلام محمد طاهر محمدی پیام در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در ارزیابی از عملکرد کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به آغاز ماه رجب و تقارن آن با سالروز تاسیس کانون ها گفت: نقشی که اسلام برای مسجد در صدر اسلام مد نظر قرار داده است به دلیل نفوذ حاکمان غیر دینی، امروز از مسجد جدا شده و فاصله گرفته است.

 

جانشین امور روحانیون ستاد عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به نقش مساجد در صدر اسلام به عنوان مراکز تصمیم گیری در جامعه اظهار کرد: تمامی فعالیت های فرهنگی، فکری، سیاسی و نظامی در صدر اسلام در بطن مسجد بوده است و امروز کارکرد کانون های فرهنگی هنری مساجد در کشور همان کارکرد مساجد در کشور است. مساجد بعد از پیروزی انقلاب کارکرد خود را در کانون های فرهنگی در جامعه به نمایش گذاشتند.

 

حجت الاسلام محمدی پیام با اشاره به اینکه مسجد در زمان پیامبر (ص) مرکز امور فرهنگی و علمی جامعه اسلامی بوده است و پیامبر اکرم (ص) همواره بر این جایگاه تاکید داشته اند، اظهار کرد: این رویکرد نشان می دهد که آن چیزی که مسجد را می تواند به جایگاه واقعی خود برساند این است که مسجد فقط محل برگزاری و اقامه نماز نیست البته این نکته را نیز نباید فراموش کنیم که تمامی این فعالیت های در سایه عبادت مطلوب است زیرا اگر عبودیت و بندگی خدا نباشد هیچ یک از این فعالیت ها معنا ندارد.

 

وی ادامه داد: بعد از انقلاب به برکت نظام اسلامی و برنامه ریزی و طراحی های امام (ره) برای انقلاب، برنامه ریزی جدی از مساجد آغاز و به گستره جامعه منتقل شد. اعتقاد امام (ره) نیز پس از پیروزی انقلاب این بود که مسجد به جایگاه واقعی خود برسد.

 

وی اظهار کرد: ما نیازمند سرعت بیشتر برای بازگشت مساجد به جایگاه واقعی خود هستیم، برای این امر ما نیازمند آن هستیم تا افراد جامعه و خانواده ها هر یک خود را عضو مسجد بداند و به جایگاه یک عضو موثر در مسجد برسیم و صرفا به خواندن نماز در مساجد اکتفا نکنیم.

 

جانشین امور روحانیون ستاد عقیدتی سیاسی ارتش  تصریح کرد: مساجد می توانند اولین مراکز اموزش فرهنگی دینی فرزندان ما باشند و این نوع نگرش می تواند اهداف تربیتی و انقلابی را محقق کند و کانون های فرهنگی مساجد در این موضوع موثر هستند.

 

حجت الاسلام محمدی پیام با اشاره به فعالیت پررنگ مساجد در دفاع مقدس یادآور شد: حرکت های جوانان و فعالین برای دفاع مقدس از مساجد آغاز شد و پس از پایان جنگ تحمیلی ما نیازمند احیاء این نگرش نسبت به مساجد هستیم.

 

وی با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمن افزود: تمام هدف دشمن این است که خانواده ها و جوانان از مضامین دینی فاصله بگیرند و مساجد می توانند سنگر واقعی در حفظ تمام شئونات اعتقادی جامعه باشند و فاصله میان این مراکز و جامعه موجب موفقیت دشمن در توطئه هایش می شود.

 

این فعال فرهنگی ادامه داد: تلاش های فرهنگی تنها معطوف به فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد نیست بلکه هر یک از افراد جامعه نیز ارتباط مستمر با مراکز فرهنگی و هنر مساجد داشته باشند و بخشی از تربیت کودکان خود را در این مراکز برنامه ریزی کنند و متولیان مساجد نیز جاذبه لازم برای جذب اقشار  مختلف جامعه فراهم کنند.

 

وی با اشاره به ارتباط میان مدرسه و مسجد  و نقش این دو در تربیت مطلوب و همه جانبه کودکان و نوجوان گفت: ارتباط میان مدرسه و مسجد پس از ارتباط میان خانه و مسجد در بعد تربیتی فرزندان بسیار موثر است و مدارس یکی از وظایف خود را در ارتباط با مسجد تعریف کنند تا ابعاد تربیتی کامل و جامع شود./

کد خبر 771303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha