«حجت الاسلام حسین حقیقت» در پاسخ به این سئوال که کتاب های درسی تا چه اندازه توانستند شخصیت و زندگی حضرت زهرا(س) را به کودکان و نوجوانان معرفی و تبیین کنند به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت:در پرداختن به شخصیت و زندگی حضرت زهرا(س) در کتاب های درسی ضعف داریم. متاسفانه در کتابهای درسی خیلی کم به شخصیت و زندگی حضرت زهرا(س) پرداخته شده است.
رییس اداره آموزش تربیت مربی کودک و نوجوان دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه متاسفانه در مورد اهل بیت(ع) در کتاب های درسی کم کاری شده است، عنوان کرد: این یکی از ضعف های کتاب های درسی ماست. باید در مورد زندگی و شخصیت ائمه اطهار(ع) و حضرت زهرا(س) در تمام مقاطع اعم از ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان مطالبی در حد فهم و درک در کتاب های درسی گنجانده شود و سپس این روال در دانشگاه هم با توجه به افزایش آگاهی و درک دانشجویان در نظر گرفته شود.
این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مطالبی که در کتابهای درسی باید با محوریت حضرت زهرا(س) و ائمه اطهار(ع) گنجاده شود نباید مطلب صرف تاریخی باشد. باید رفتار و نوع تعامل و برخورد این بزرگواران نشان داده شود تا در زندگی کودکان، نوجوانان و جوانان کاربردی باشد .مساله دیگر این است که در زمینه هنرهایی همچون سینما و تئاتر با محوریت حضرت زهرا(س) کار نکردیم. شاید هنرمندان در این زمینه محدودیت دارند و شاید هم نویسنده قابلی نداریم و برای همین نمایشنامه و فیلم نامه در این زمینه نداریم.
حجت الاسلام حقیقت با اشاره به اینکه نویسندگان بهتر است از سیره رفتاری حضرت زهرا(س)برای کودکان بگویند، بیان کرد: برخی مباحث در تاریخ وجود دارد که مناسب کودکان نیست و برای آنها قابل هضم نیست. نویسندگان و شاعران کودک بهتر است که از این مباحث صرفنظر کنند و به جنبه هایی از شخصیت و زندگی حضرت زهرا(س) بپردازند که برای کودک قابل فهم و درک باشد.
رییس اداره آموزش تربیت مربی کودک و نوجوان دفتر تبلیغات اسلامی خاطر نشان کرد: در حدیثی آمده است که نکات زندگی ما سخت و دشوار است. باید روی خودمان از نظر معرفتی کار کنیم که بتوانیم مسایل را درک کنیم. سلمان به عنوان یار پیامبر اکرم(ص) دارای مدارجی بود که اگر همان مسایل برای ابوذر بیان می شد او دچار سردرگمی می شد.
حجت الاسلام حقیقت اظهار داشت: برای عموم باید درباره زندگی و شخصیت حضرت زهرا(س) گفته شود و اگر بینش مخاطب بیشتر شد، آنگاه برخی مسایل خاص در مورد حضرت زهرا(س) می تواند بیان شود. ائمه اطهار (ع) افراد را از نظر آگاهی و درک به چندین دسته تقسیم کردند. نویسنده باید مخاطب شناس باشد و براساس درک و فهم مخاطب خود بنویسد و مسایل را باز کند. برای بعضی افراد یا رده های سنی بهتر است مسایلی مطرح نشود زیرا نه تنها سطح آگاهی آنها افزایش نمی یابد بلکه دچار سردرگمی می شوند. در مورد حضرت زهرا(س) باید تمام وجوه شخصیت و زندگی ایشان بیان شود اما نویسنده باید قابلیت مخاطب خود را در نظر بگیرد . در روایت آمده است هرآنچه در کتب ما آمده است برای همگان قابل فهم است. البته این فهم کم و زیاد دارد و هر کس به میزان آگاهی خود مسایل و مطالب را درک و هضم می کند.
نظر شما