به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: چهارمین همایش «میثاق علوی» با موضوع «پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل و نقش آن در تحثث سبک زندگی اسلامی» صبح امروز (چهارشنبه، 15 اسفندماه) در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
«حسینعلی قبادی» در این همایش طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، اظهار کرد: مایه فخر و مباهات است که پژوهشگاه خدمتگزار این جلسه باشد و بتواند نهاد دانشگاهی و آکادمیک را با جریان های خودجوش و مردم نهادی مثل بنیاد نهج البلاغه و حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) مرتبط کند.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: حضرت امیر(ع) یک وجود کیهان اندیش بود، با رمز و رازهای کیهانی اتصال داشت، اگر نبود نمی توانست این جمله را بگوید که: «ای فجر شده که تو بیدار باشی و چشم های علی در خواب باشد؟».
قبادی تصریح کرد: در کتاب «خسی در میقات» جلال آل احمد نکته ای مهم است که به نظرم آمد جلال هم سایه ای از این تصویر امام علی(ع) در ذهنش بود که گفت: «بعد از سالیان سال وقتی در اواخر عمر به مدینه رفتم، ناگهان چشم ام به آفتاب خورد و با خودم اندیشیدم که ده ها سال است که پیش از آفتاب بیدار نشده بودم اما امروز بیدار شدم»، در سخنرانی های شهید مطهری نیز تصویری از حضرت(ع) ترسیم می شد که نشان می داد که روح او با امام علی(ع) عجین است.
قبادی ابراز کرد: نهج البلاغه با همه عظمت هایی که دارد، در عین حال کتابی عقلانی و بسیار واقع بین و جامع نگر است، موضوعات را دقیق می بیند، گویی ساحت قدسی را کنار می گذارد و مثل آدم ها صحبت می کند، به نظرم مشکلات فرهنگی امروز که با آن مواجهیم ناشی از آن است که نتوانستیم این سرمایه عظیم به نام امام علی(ع) و نهج البلاغه را به جوانان منتقل کنیم تا به فرهنگ دینی بیشتر پیوسته باشند.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تاکید کرد: امیرالمومنین امام علی(ع) در نامه 31 نهج البلاغه به امام حسن(ع) می فرماید: «من چنان تاریخ گذشتگان را می خوانم که گویی با آنها زندگی کرده ام». این نشان از اهمیت تاریخ نزد حضرت(ع) و اشراف ایشان به تاریخ دارد، همه آثار امام علی(ع) و به ویژه نهج البلاغه سرمایه بی مثال و پایان ناپذیر است. امروز باید مساله مندتر با مقتضیات جوانان در مورد نهج البلاغه کار کنیم.
همچنین در ابتدای این همایش حجت الاسلام «سید سجاد علم الهدی» نیز طی سخنانی اظهار کرد: وقتی در مورد «پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل و نقش آن در تحثث سبک زندگی اسلامی» صحبت می کنیم باید از چهار جهت به عنوان شروط لازم برای تحقق پایبندی آگاه باشیم. نخست آنکه به حد و حدود و تکالیف خود آگاه باشیم، دوم آنکه به حقوق طرف مقابل چه خانواده، چه اجتماع آگاه باشیم، سوم آنکه به رعایت آثار حقوق مطلع شویم و بدانیم که چه امتیازی برای رعایت حقوق هست و چهارم آنکه از آثار تجاوز به حقوق دیگران و عدم پایبندی به حق را آگاه باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات امام علی(ع) در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه، در این همایش کارهای خوبی انجام شد و از امتیازات مقالات همایش این بود که بعضا به صورت مشترک از سوی یک پژوهشگر حوزوی و دانشگاهی نوشته شده بود و این یعنی همایش با مشارکت یک مرکز دانشگاهی و حوزوی برگزار شده و تبلور وحدت حوزه و دانشگاه است. این حکایت از آن دارد که همفکری بین استادان و طلاب و دانشجویان وجود دارد.
نظر شما