درختکاری، سیره ائمه(ع) است/امیرمومنان(ع) در دوره خانه نشینی ۶۰ هزار نخل کاشت

کریمی با بیان اینکه درختکاری، سیره ائمه(ع) است، گفت: امیرالمومنین علیه السلام در ایام خانه نشینی خود به جهت اهمیت درختکاری، بیش از ۶۰ هزار نخل و درخت برای استفاده عموم مردم کاشتند. حیات درختان در بهار جلوه ای از معاد است.

«رضا کریمی» در گفتگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان که به مناسبت «روز درختکاری» انجام شد با اشاره به سفارش های دین مبین اسلام پیرامون اهمیت دادن به محیط زیست و درختکاری، اظهار کرد: از زیبایی های اسلام آن است که به ابعاد مختلف زندگی بشر توجهی خاص دارد و در خصوص محیط زیست، عبادت، مسائل سیاسی، اجتماعی و ... برای انسان برنامه‌ریزی کرده است.

 

این پژوهشگر ادامه داد: خداوند نعمت های بسیاری از جمله محیط زیست را در اختیار انسان ها قرار داده و حتی برای تک تک آنها حقوقی را وضع کرده است به طور مثال یکی از حقوق محیط زیست، دقت و توجه انسان به آن است.

 

کریمی با بیان اینکه باید مقابل نعمت های زیست محیطی خداوند شکرگزار باشیم، گفت: شکرگزاری در خصوص برخی از نعمت های خداوند، در حفظ، حراست و نگهداری از آن نعمت ها خلاصه می شود که محیط زیست یکی از آنهاست و پیامبر (ص) در این خصوص می فرمایند: «هر کس از مسیر راه مسلمانان چیزی را که باعث رنجش و آسیب دیدن آنها می شود، بردارد، خداوند پاداش قرائت چهارده آیه قرآن را به وی عطا می کند که ثواب هر حرف آن ده حسنه است».

 

وی اضافه کرد: در روایت داریم سه نفر ملعون هستند که یکی از آنها فردی است که سد معبر کند یا در سیره امام سجاد (ع) سهولت ایجاد کردن در راه مسلمانان مورد تاکید قرار گرفته طور مثال ایشان هرگاه در مسیر راه مسلمانان، سنگی را مشاهده می کردند که موجب آزار و اذیت افراد است، حتی از مرکب پیاده می‌شدند و آن سنگ را بر می داشتند.

 

کریمی با بیان اینکه آلوده کردن هوا و محیط زیست، ضایع کردن حقوق دیگران است تصریح کرد: ضایع کردن حقوق دیگران از جمله گناهان بسیار بزرگی است که بخشیده نمی شود.

 

این محقق و مولف مذهبی ادامه داد: یکی از جلوه های حفظ حقوق دیگران، حفاظت و نگهداری از محیط زیست و درختان است، حال چه درختانی که خود انسان کاشته باشد و یا درختانی که دیگران کاشته باشند و انسان نمی تواند هر طور که دلش خواست با این نعمت ها برخورد کنند زیرا اگرچه خداوند نعمت های بسیاری به انسان داده، اما نحوه برخورد با آنها را نیز مشخص کرده است به طور مثال از تعدی و اسراف در استفاده از نعمت ها باید پرهیز کرد.

 

وی در ادامه ابراز کرد: بر اساس روایات اسلامی، انسان باید مراقب باشد تا به درختان و گیاهان آسیب نزند زیرا تنها قرار نیست این فرد از این نعمت ها استفاده کند و دیگران نیز نسبت به آنها حق دارند که اگر انسان تعدی و اسراف در استفاده از آنها کند، حقوق دیگران را ضایع کرده است.

 

کریمی با اشاره به سفارش اسلام به درختکاری، بیان کرد: امیرالمومنین علیه السلام در ایام خانه نشینی خود به جهت اهمیت درختکاری، بیش از ۶۰ هزار نخل و درخت برای استفاده عموم مردم کاشت.

 

وی با بیان اینکه مهربانی با محیط زیست در سیره و روایات ائمه اطهار علیه السلام مشهود و موردتاکید است، تصریح کرد: براساس روایت، خوردن هر طعامی که موجب آسیب رسیدن به بدن انسان می شود حرام است بنابراین آلوده کردن هوا و محیط زیست به این دلیل که موجب آسیب رساندن به طعام انسان ها و در نهایت خود آنان می شود، فعلی حرام است.

 

این مولف و پژوهشگر مذهبی ادامه داد: یکی از فواید درختکاری کاهش آلودگی هوا است که متاسفانه در دنیای امروز ماشین ها و کارخانه های دودزا در حال آلوده کردن هوا هستند و این نوعی سلب حقوق مردم است و گسترش درختکاری، باغ ها و فضای سبز می تواند راهکاری برای مقابله با این پدیده دنیای مدرن باشد.

 

وی با اشاره به حقوق محیط زیست که در لسان ائمه اطهار علیهم السلام تصریح شده، بیان کرد: در روایات به انسان ها توصیه شده است که اعمال خوب و شایسته از خود به جای بگذارند که بر اساس روایتی از امام صادق علیه السلام یکی از این اعمال کاشت درخت است و ایشان می فرمایند: شش چیز است که بعد از فوت انسان تا زمانی که باقی هستند به فرد ثواب می رساند که یکی از آنها درختکاری است و تا زمانی که درخت کاشته شده انسان ثمر می دهد و انسان ها از آن استفاده می کنند به فرد ثواب اعطا می شود.

 

کریمی با بیان اینکه درخت نماد قدرت خداوند است، گفت: مجموعه ای از زیبایی های الهی در محیط زیست نهفته است و انسان با نگاه به آنها می‌تواند در شگفتی های آفرینش تفکر کند، خواب زمستانی درختان و بیدار شدن آنها در بهار، نشانه ای از معاد برای انسان ها است.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر هر فردی در برابر منزل خود یک نهال درخت بر اساس سفارش پیامبر (ص) و امام صادق (ع) بکارد، سالیانه هکتارها فضای سبز به سرانه محیط زیست کشور افزوده می‌شود و میزان آلودگی هوا نیز کاهش خواهد یافت.  درختکاری سیره ائمه اطهار علیهم السلام است.

کد خبر 771078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha