بی مهری به زنان حقیقتی که کتمان آن، عواقب جبران ناپذیری دارد

هشتم مارس به روز جهانی زنان، نامگذاری شده و بی مهری به این قشررا می توان آزاری بی صدا، قلمداد کرد که آن را بانوان به خاطر آبرو و معصومیت، تحمل می کنند و این حقیقتی است که کتمان آن، عواقب جبران ناپذیری دارد.

خبرگزاری شبستان – مازندران؛ به دفعات متعدد شنیده ایم که زنان، نیمی از جمعیت را تشکیل می دهند.

 

بارها دیده ایم که زنان در عرصه های مختلف، نقش های متنوع بر عهده دارند.

 

در وقت های مختلف با تمام وجود، لمس کرده ایم که با وجود گرمای طاقت فرسای تابستان و سرمای سوزناک زمستان بر سر کار حاضر می شوند و حتی مشقات فراوان را تحمل می کنند به دور از اینکه یک قدردانی کوچک، شده باشند.

 

زنان ایران زمین به ویژه بانوان مازنی، همدوش با مردان برای امرار معاش خانواده، متحمل مشاغلی سخت می شوند تا جایی که برخی نمی خواهند، رنج گذشته را حتی بر زبان آورند.

 

روزهایی که در دامن طبیعت همراه با چرای دام به پرورش فرزندان، کار کشاورزی، بافت صنایع دستی و ... پرداختند و می پردازند تا اندکی از زندگی سخت را برای طفل و جگر گوشه خود، راحت سازند.

 

زن باید باشی و تا متوجه شوی که هنگام صبح و خارج شدن از منزل، باید چَشم ها و حرف های ناگفته بسیاری را تحمل کنی تا بتوانی در برابر خِیل مردان به آرمان های خود، دست یابی.

 

اگر در جامعه، تامل کنیم بهتر درمی یابیم که زنان، مواردی را تحمل می کنند و  تاب می آورند که حتی ممکن است، تمام وجودشان را آزاری سوزناک، آتش بزند اما تحمل می کنند که درباره بانوان، بد گفته نشود.

 

با یک زن مازنی که مدتی است، مدرک کارشناسی ارشد جامعه شناسی حود را گرفته و به امید گرفتن دکترای خویش است، همکلام می شویم.

 

وی گفت: زنان، جایگاه والایی دارند تا آنجا که حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم) همواره احترام به همسر خویش، حضرت خدیجه (سلام الله علیها) و دختر بزرگوارشان، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را واجب می دانست و به آن، عمل می کرد.

 

این بانوی مازنی ادامه داد: ولادت حضرت فاطمه(سلام الله علیها)، روز زن و مادر را پشت سر گذاشتیم که این ولادت پر خیر و برکت نه تنها الگویی برای بانوان جامعه بلکه برای تمام انسان ها و حتی مردان است.

 

این کارشناس اجتماعی اظهار کرد: نامیدن روزها و نامگذاری در تقویم، تلنگری برای توجه به آن است و نامیدن هشتم مارس به عنوان روز جهانی زنان در حقیقت، یادآوری زحمت ها، فداکاری ها و  ... این قشر از جامعه است.

 

وی بیان کرد: متاسفانه در جامعه امروزی با انواع بی مهری و آسیب رساندن به زنان، رو برو هستیم و بی مهری به زنان، انواع مختلف دارد که از خانواده ای به خانواده ای دیگر، تفاوت دارد حالا چه برسد به شهر و کشوری دیگر.

 

این شهروند مازنی ابراز کرد: گاهی زنان، بی مهری را فقط کتک و شکنجه می پندارند و گاهی سخن و توهین ناسنجیده البته بی مهری و آسیب های جنسی نیز از انواع تقسیم بندی بی مهری به زنان به شمار می آید و همچنین جدایی مادر از فرزند را نیز می توان، نوعی از بی مهری به شمار آورد بنابراین اقسام بسیار زیاد برای بی مهری به زنان، وجود دارد.

 

وی گفت: بی مهری به زنان را می توان آزاری بی صدا، قلمداد کرد که تحمل آنها را بانوان جامعه بیشتر به خاطر آبرو و معصومیت و مظلومیت در حنجره، خفه می کنند تا جایی که حتی گاهی، جانشان را نیز از دست می دهند و این حقیقتی است که کتمان آن، عواقب جبران ناپذیری دارد.

 

کارشناس اجتماعی ادامه داد: اگر نگاهی به اطراف، بیندازیم در مازندران، بی مهری به زنان در بسیاری از موارد، تغییر نام و شکل داده است اما همچنان این بانوان مازنی همچون سایر بانوان جهان، صبر می کنند تا به آرزوهای خود هر چند در ظاهر، کوچک اما در باطن، بزرگ دست یابند.

 

وی گفت: «بی مهری به زنان»، موردی است که باید نه تنها از سوی دیگران بلکه باید بیشتر از سوی خود زنان به آن، پرداخت تا چاره ای اساسی برای رفع آن، اندیشه شود.

 

«مریم جمشیدی»، مدیرکل سابق دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران، به خبرنگار شبستان گفت: مظاهر بی مهری در حال حاضر با توجه به تغییر خرده فرهنگ ها، تغییر کرده و از بی مهری ظاهری، تفاوت پیدا نموده است.

 

اکنون بی مهری بسیار عمیق تر و تاثیرگذارتر است

وی افزود: در بی مهری ظاهری که متعاقب آن به پزشک قانونی، مراجعه می شد اما یک تعداد با کمال تاسف مراجعه نمی کنند و اکنون بی مهری بسیار عمیق تر و تاثیرگذارتر است.

 

جمشیدی اظهار کرد: با عزت نفس پایین یک زن نمی تواند نسل خوبی را تربیت کند و نسلی که به خوبی، تربیت نشده در جامعه، تاثیرات بدی را می گذارد.

 

این فعال اجتماعی بیان کرد: کسی که مورد بی مهری قرار می گیرد و اجازه می دهد که بی مهری ادامه یابد به تسلسل این فضای بی مهری، تداوم داده است.

 

وی ابراز کرد: زنانی که از روح و ارتقای فرهنگی و زندگی واقعی خویش، غفلت می کنند و کسب رضایت عمومی را با ارزش ها و باورهای مخالف مورد پذیرش خود نظیر افزایش علاقه به خدمات و اَعمال زیبایی را انجام می دهند به نوعی پذیرش یک بی مهری است.

 

جمشیدی گفت: افکار و کاری را انجام دادن برای خواسته های یک مرد که با باور زن، تناقض دارد نیز نوعی بی مهری محسوب می شود.

 

عدم استفاده بهینه از توانمندی های زنانِ توانمند نوعی بی مهری است

وی اظهار کرد: عدم استفاده بهینه از توانمندی های زنانِ توانمند نوعی بی مهری است که بسیاری از شعارها و ادعاهای کاربرد توانایی زنان در حد تئوری و حرف، باقی مانده و بخاطر جنسیت و شاکله ذهنی اشتباه در ذهن حتی در تصمیم گیری های بالا، مورد استفاده قرار نمی گیرد.

  

زنان باید از توانمندی های خویش به جا و درست، استفاده کنند

جمشیدی بیان کرد: زنان باید از توانمندی های خویش به جا و درست، استفاده کنند و با هر وسیله و راهکاری به فکر رفع مشکل نباشند بلکه از راه درست، بهره بگیرند.

 

وی ابراز کرد: از دوران کودکی بسیاری از کارها و فعالیت ها، زنانه و مردانه، نامیده می شود و به رشد و بالفعل رساندن توانایی ها، ارتباطی با جنسیت ندارد.

 

جمشیدی گفت: وادار کردن زنان به پذیرش فعالیتی که مطابق با خلقت و شخصیت و روحیه وی نیست یکی دیگر از مظاهر بی مهری به شمار می آید.

 

کالبدشکافی فعالیت ها و مشاغل با برچسب مردانه، ضرورت دارد

وی افزود: کالبدشکافی فعالیت ها و مشاغلی که برچسب مردانه خورده و هیچ منعی برای انجام آن از سوی زن، وجود ندارد چه در سطح مشاغل آزاد و مدیریتی، ضرورت دارد. 

 

جمشیدی اظهار کرد: اکنون در جامعه ای زندگی می کنیم که شاهد رشد تکنولوژی هستیم اما فرهنگ، عقب مانده است و زنان بخاطر داوری و قضاوت ها، تن به ازدواجی می دهند که در شان آنها نیست.

 

وی بیان کرد: زن نباید در سن خاصی بخاطر انگ ترشیده نخوردن، ازدواج کند و در حقیقت انتخاب کننده باشد و صرفا انتخاب شونده نباشد، این مورد نیز یکی از مظاهر بی مهری است که از دیرباز، وجود داشته است.

 

جمشیدی ابراز کرد: وادار کردن دختر به ازدواج در سن پایین نظیر دختران دانش آموز و به جرگه ازدواج پیوستن آنها به دور از آمادگی ذهنی و بالغ بودن در حقیقت پرت دختران از کودکی به جوانی است که مجبور می شود، زن و مادر شود و به طور یقین نسل بیماری را پرورش خواهد داد.

 

مبارزه برای اِحقاق حق خود باید مورد توجه زنان باشد

وی گفت: مبارزه برای اِحقاق حق خود و فاصله کم گرفتن از عمل تا حرف باید مورد توجه زنان باشد که این امر موجب می شود که زنی با لبِ پاره شده و دست شکسته، مشاهده نشود.

 

جمشیدی اظهار کرد: زنان با توجه به زن بودن و همچنین قوانین نانوشته و با توجه به اینکه مردان مهم ترین قانونگذاران هستند باید بیشتر به این امور، توجه داشته باشند.

 

وی در خصوص رفع و کاهش بی مهری، بیان کرد: منتظر نشستن برای شهر و مدینه فاضله، راه بجایی نمی برد و خود زنان نباید ادامه دهنده بی مهری باشند.

 

جمشیدی ابراز کرد: قبول تیپ و شکل ظاهری با هر هوش ذهنی در ابتدا باید مورد پذیرش از سوی زن، قرار گیرد و سپس به ارتقای خود در زمینه های مختلف علی رغم تمام محدودیت ها و اِحقاق حقوق خود حتی دشواری هایی که از سوی همجنس خود نیز باشد به طور جدی و با اراده پولادین بپردازد.

 

زنان ایرانی، توانمندترین زنان هستند

وی گفت: باورداشتن به اینکه زنان ایرانی، توانمندترین زنان هستند و از دیرباز تا کنون با کسب افتخارات بسیار علی رغم کمبود امکانات و بالفعل درآوردن بالقوه ها یکی دیگر از راهکارهای رفع بی مهری به شمار می آید.

 

تربیت پسران خشونت ستیز و تربیت دختران برای جامعه امروزی مورد توجه باشد

جمشیدی با تاکید بر اینکه زنان بخاطر حس تعهد و مسئولیت نباید هر فعالیت و شغلی را پذیرا باشند، اظهار کرد: تربیت پسران خشونت ستیز و تربیت دختران که برای جامعه امروزی باید مورد توجه باشد هر چند که زیاد، امر ساده ای نیست.

 

وی بیان کرد: در پستو نشستن بانوان، امری شایسته نیست بلکه باید فرزندانی مقاوم و نستوه را پرورش داد که بتوانند توانایی های خویش را نشان دهند و با بکارگیری توانایی های خود با بالا بردن رتبه و درجه در عرصه های مختلف، مبادرت کنند.

 

جمشیدی ابراز کرد: تربیت پسران خشونت ستیز که زندگی مشترک با یک زن را زندگی با یک انسان بدانند موجب می شود تا بسیاری از معضلات و مجهول ها درباره زن، حل شود و بر اساس علاقه دو طرف، ازدواج صورت گیرد یکی دیگر از راهکارهای رفع بی مهری به زنان به شمار می آید.

 

آری زنان امروز نیز می توانند انواع بی مهری ها را تحمل کنند اما باید این حقیت را پذیرفت که آنها نیز انسان هستند و ساعت شنی نیستند که با سر و ته کردن، عمری دوباره یابند و تمام می شوند.

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 771063

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha