مردم در حراست از مراتع همکاری خوبی داشته‌اند/ اجرای ۳۲۱ پروژه در سال ۹۷

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: مردم در حراست از مراتع همکاری خوبی را با این اداره کل داشته اند و این مشارکت همگانی خسارت به اراضی ملی را کاهش داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «محمدحسین شاملی» روز دوشنبه(13 اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه اصفهان به مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی اظهارداشت: اداره منابع طبیعی استان اصفهان به تنهایی قادر به حراست و حفاظت از اراضی ملی و مراتع نیست و دغدغه عمومی در این مسیر نقش بسزایی دارد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: مردم در حراست از مراتع همکاری خوبی را با این اداره کل داشته اند و این مشارکت همگانی خسارت به اراضی ملی را کاهش داده و این همکاری و تعامل که سازمان های مردم نهاد و شرکت تعاونی بهره برداران نیز جز آن هستند نتایج خوبی را داشته است.

 

وی با بیان اینکه قطع درختان توسط افراد سود جو در سال جاری 10 درصد و میزان حادثه آتش سوزی بیش از 200 هکتار نسبت به سال قبل کاهش داشته است، تصریح کرد: همکاری مردم و افزایش فرهنگ عمومی در خصوص موثر بوده است.

 

شاملی با اشاره به برداشت غیرمجاز از مراتع یادآورشد: 50 درصد از برداشت گیاهان دارویی مانند کرفس به اهالی محلی داده شده و مابقی توسط همین بهره برداران نظارت می شود که باعث شده هر خانواده روستایی 120 میلیون منفعت ببرد و از طرفی مراتع نیز حفظ شود و ریشه آن ها از بین نرود.

 

وی با اشاره به قطع درختان برای سوخت مناطق زاگرسی، گفت: برای پیشگیری از این موضوع کمپسول گاز، آبگرم کن خورشیدی و خدماتی از این قبیل به مردم روستایی داده شده که درختان را قطع نکنند و مراتع حفظ شود.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه 30 درصد مراتع استان اصفهان بیابان است، افزود: بیابان زدایی یکی از ماموریت های مهم در اداره منابع طبیعی است که با جنگل کاری و بوته کاری این اقدام انجام شده است اما ساخت و ساز مسکن مهر در بیابان ها علاوه بر اینکه خسارت به مراتع است برای مردم ساکن در این منازل مشکلاتی مانند بیماری سالک ناشی از حیات وحش و وجود موش را داشته که باید پیش از این تدبیری در خصوص نقشه و برنامه ریزی ساخت صورت می گرفت.

 

وی با اشاره به بندهای خاکی که برای جلوگیری از سیلاب و فرسایش خاک انجام می شود اظهارداشت: این بندهای خاکی محل نگهداری آب نیست و باید آب به دیگر سدها انتقال یابد و هرگونه اقدامی که منجر به نگهداری آب بشود خسارت به محیط زیست و بروز مشکلات در حوزه آب رسانی است.

 

شاملی ادامه داد: در حوزه آب ریز زاینده رود در حوزه استحفاظی اصفهان هیچ گونه گونه سدخاکی و جمع آوری وجود ندارد.

 

وی در بخشی از سخنان خود از اختصاص بودجه از محل صندوق توسعه ملی به پروژه های منابع طبیعی خبرداد و گفت: با اختصاص اعتبار به این حوزه 321 پروژه امسال در استان اصفهان با هزینه ای بالغ بر 500 میلیارد ریال اجرا شده که جهش خوبی در حوزه آبخیزداری و منابع طبیعی بود./

 

کد خبر 770713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha