مسجد، نقطه عزیمت و موفقیت مبلغ معروف تهران شد

ماموران ساواک در اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۷ حجت الاسلام صالحی خوانساری را هنگام سخنرانی در مسجد جامع کرج از منبر پایین کشیدند و سپس در اداره ساواک و کمیته مشترک تهران، زندانی کردند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: مسجد همیشه پایگاهی برای نشر معارف دین، انقلابی گری و تربیت نیروهای متدین و انقلابی بوده است، بنابراین شناخت ائمه جماعات اثرگذار در سطح مساجد و پیرو آن جامعه، علاوه بر معرفی الگوهای نیک به افراد، می‌تواند مشوقی برای ائمه جماعات جوان‌تر در مدیریت هر چه بهتر مساجد نیز باشد.

 

خبرنگار ما طی سلسله گزارش‌هایی به معرفی تعدادی از ائمه جماعات با سابقه و اثرگذار در محیطی که در آن قرار داشته یا دارند، می‌پردازد و در همین راستا در این نوبت، به شرح زندگی حجت الاسلام سیدمرتضی صالحی خوانساری؛ از مبلغان نام آشنای تهران و امام جماعت چندین مسجد در پایتخت کشورمان، پرداختیم.

 

سید مرتضی صالحی خوانساری متولد آبان ماه سال 1318 شمسی در شهر خوانسار بود که در 14 سالگی، پس از اتمام دروس ابتدایی، برای فراگیری علوم دینی و حوزوی، به حوزه علمیه خوانسار تحت نظارت آیت الله حسین علوی خوانساری، وارد شد.

 

وی پس از اتمام مقدمات، برای ادامه تحصیل به قم رفت و سپس با هجرت به تهران وارد حوزه علمیه آیت الله مجتهدی واقع در خیابان مولوی تهران شد و همین حضور زمینه شکل گیری رابطه عمیق استاد و شاگردی میان صالحی خوانساری و آیت الله مجتهدی و بهره مندی از فضائل اخلاقی مجتهدی را فراهم آورد.

 

حجت الاسلام سیدمرتضی صالحی خوانساری در ادامه فراگیری علوم دینی و حوزوی از محضر استادان نام آشنایی چون آیت الله علی فلسفی، حجت الاسلام والمسلمین حسین کنی و آیت الله رضا صدر، استفاده های زیادی برد.

 

 

صالحی خوانساری کار تبلیغ دین را ابتدا با امامت جماعت به عنوان امام جماعت نائب در مسجد حضرت باقر(ع) در خیابان ری آغاز کرد و فعالیت به عنوان خطیب دینی را از همین مسجد آغاز کرد.

 

وی یکی از منبرهایی انقلابی بود که علاوه بر مبارزه علیه نظام طاغوت در مسجد، در منبرهایش در مساجد سراسر کشور از جمله در مساجد محوری مانند مسجد امام خمینی(ره) (شاه)، مسجد ملک بازار تهران و مسجد احمدیه چهارراه سرسبز، به روشنگری درباره وابستگی محمدرضا پهلوی به استکبار جهانی و خیانت های وی علیه ملت ایران می پرداخت.

 

حجت الاسلام صالحی خوانساری یکی از مبلغانی بود که به دلیل تبحر و دانش فراوان، سال های بسیاری در خارج از کشور نیز مشغول تبلیغ دین و آموزه های قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(س) بود.

 

یکی از نکات برجسته در زندگی صالحی خوانساری، ارتباط مستمر وی با مساجد و اهالی مسجدی بود، از جمله ماجرای آخرین بازداشت وی است که در مسجد جامع کرج روی داد، وی در این باره گفته بود «آخرین باری که زندانی شدم اردیبهشت سال 1357 بود که در مسجد جامع کرج سخنرانی می کردم، مرا از منبر به پایین کشانده و یک شبانه روز در ساواک کرج و 16 روز هم در کمیته مشترک تهران بازداشت کردند».

 

انقلاب که پیروز شد وی از جمله علمایی بود که مسئولیت تاسیس واحدهای کمیته انقلاب اسلامی در نقاط مختلف تهران را برعهده گرفت و از جمله کسانی بود که تاکید داشت، مساجد باید پایگاه اصلی ایجاد و استقرار امنیت در کشور باشند.

 

سرانجام صالحی خوانساری، امروز (دوشنبه، 13 اسفندماه1397) پس از تحمل دوره ای بیماری و بر اثر ابتلا به بیماری سرطان، درگذشت.

 

سبک زندگی وی نمونه ای ممتاز از احوالات یک مبلغ راستین دین است که باوجود فعالیت های دینی، سیاسی، تبلیغی و فرهنگی مختلف، همیشه اولویت را به مسجد می داد و در انتخاب منبرهایش نیز، اولویت را به مجالسی می داد که در مساجد برگزار می شدند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 770626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha