شبکه ملی اطلاعات؛ بستر توسعه/ لزوم استفاده مردم از نرم‌افزارهای داخلی

مومن‌نسب، شبکه ملی اطلاعات را بستر توسعه دانست و گفت: مردم اگر می‌خواهند امنیت خود، خانواده و جامعه‌شان را تضمین کنند و مشکلاتی که در فضای مجازی موجود است کمتر شود حتما از نرم‌افزارها و محصول‌های داخلی استفاده کنند.

«روح‌الله‌ مومن‌نسب» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا با اشاره به شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات، اظهار کرد: بحث شبکه ملی اطلاعات سال‌های سال است که در مورد آن صحبت می‌شود.

 

کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه در قانون 46 و 47 قانون برنامه پنجم توسعه آورده شده شبکه ملی اطلاعات باید ظرف سه ماه راه‌اندازی شود که از آن قانون هم حدود 10 سال گذشته است، افزود: مقام معظم رهبری در این چند سال اخیر بارها در این راستا تاکید کردند، اما شبکه ملی اطلاعات هنوز راه‌اندازی نشده است.

 

وی با اشاره به اینکه چهار رکن اصلی شبکه ملی اطلاعات این است که اینترنت باید سالم، سریع، امن و ارزان باشد، گفت: مردم باید بتوانند با سرعت بسیار بالا و کیفیت بسیار مطلوب و قیمت پایین و امنیت بالا به محتواهای مهم دسترسی پیدا کنند.

 

مومن‌نسب با بیان اینکه زیرساختی که اکنون اینترنت را به دست ما می‌رساند، پهنای باند شبکه ملی را هم می‌رساند که زیرساخت آن را در کشور داریم، تصریح کرد: برخی‌ها فکر می‌کنند نخست باید شبکه ملی اطلاعات راه بیفتد سپس مردم از نرم‌افزارهای داخلی استفاده کنند.

 

وی با بیان اینکه اگر مردم از نرم‌افزارهای داخلی استفاده نکنند اصلا شبکه ملی اطلاعات راه نمی‌افتد، خاطرنشان کرد: یکی از علل اصلی عدم راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات این است که وزرات ارتباطات از اینترنت بی‌کیفیت کنونی سود می‌برد.

 

کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه تولید ترافیک در کشور ما هنوز به رسمیت شناخته نشده است، اظهار کرد: از نظر منطقی شبکه ملی اطلاعات را اگر به دست بخش خصوصی و مردمی دهند سه ماه هم زمان احتیاج ندارد، زیرا یک تغییر تپولوژی است و کمتر از سه ماه راه‌اندازی می‌شود.

 

مومن‌نسب افزود: مردم همین اندازه که بدانند وقتی عکسشان را در تلگرام و یا واتساپ می‌خواهند آپلود کنند، برای اینکه سرور آن نرم‌افزار در آمریکا یا انگلستان است در 17 نقطه دنیا(سه نقطه داخل کشور و 14 نقطه خارج کشور) کپی می‌شود و امنیتشان را به شدت پایین می‌آورد آن وقت مردم به سراغ نرم‌افزارهای داخلی می‌روند.

 

وی با اشاره به اینکه ما از عصر انرژی وارد عصر ارتباطات شدیم، گفت: بزرگترین شرکت‌های دنیا شرکت‌هایی هستند که محصولات نرم‌افزاری ارائه می‌دهند که به عنوان نمونه درآمد شرکت گوگل در سال 2016 چهاربرابر درآمد ایران از محل فروش نفت بوده است.

 

کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه تصوراتی مانند اینکه اگر افراد از نرم‌افزارهای داخلی استفاده کنند اطلاعاتشان دست پلیس ایران می‌افتد به خاطر دانش پایین مردم است، تصریح کرد: وقتی افراد از تلگرام هم استفاده می‌کنند اطلاعاتشان قبل از اینکه از کشور خارج شود در داخل کشور کپی شده است زیرا از بستر شبکه داخلی استفاده می‌کنند.

 

مومن‌نسب خاطرنشان کرد: بر اساس قانون جرایم رایانه‌ای اگر حتی مدیر نرم‌افزار اطلاعات افراد را به شخص ثالثی بدهد یا خودش از آن اطلاعات هر بهره‌برداری کند یک میلیون تومان جریمه و 6 ماه حبس دارد.

 

وی اظهار کرد: کسانی که شعار مبارزه با شبکه ملی اطلاعات را در داخل و خارج کشور می‌دهند دقیقا ریشه‌شان به جاهایی که درصددند حریم خصوصی مردم نقل شود، می‌رسد.

 

کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه وقتی از یک نرم‌افزار خارجی استفاده شود و مدیر آن نرم‌افزار اطلاعات افراد را به هر کسی بفروشد دیگر افراد هیچگونه نمی‌توانند در مقابل آن فرد بایستند، شکایت کنند ولی وقتی از محصول ایرانی استفاده شود شرکتی در ایران است که به راحتی می‌توانند از آن شرکت شکایت کنند و جریمه بگیرند و طرف مجازات شود.

 

مومن‌نسب با بیان اینکه آمریکا خواستگاه اصلی اینترنت است، گفت: آمریکا نخست شبکه ملی اطلاعاتش را راه‌ انداخت و اکنون هم بستر شبکه آمریکا یک بستر نیمه مستقلی نسبت به اینترنت است در اصل دروازه‌های خروجی مشترک در برخی نقاط دارند.

 

وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات بستر توسعه است، تصریح کرد: یک زیرساخت امن و پایدار نیاز است که بتوان روی آن توسعه انجام شود ولی وقتی این زیرساخت وجود نداشته باشد توسعه‌ای اتفاق نمی‌افتد.

 

کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: پایان سال 2018 شبکه ملی اطلاعات اتحادیه‌های اروپا راه‌اندازی شده است، به این شکل که نرم‌افزارهایی که مردم اروپا استفاده می‌کنند باید برای کشورهای اروپایی باشد و یا اگر برای کشورهای دیگر است مرکزش باید در اروپا باشد.

 

مومن‌نسب با بیان اینکه اگر شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی شود ترافیک نقاط تبادل اطلاعات 90 تا 99 درصد کمتر می‌شود، اظهار کرد: 95 تا 99 درصد مردم وقتی سراغ اینترنت می‌روند، می‌خواهند با یک ایرانی ارتباط برقرار کنند و محتوای ایرانی ببینند که در این صورت ترافیک کاهش پیدا می‌کند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه در نتیجه سرعت دسترسی مردم به سایت‌های خارجی هم 90 تا 99 درصد افزایش پیدا می‌کند، افزود: مردم عادی با عضویت و استفاده از نرم‌افزارهای داخلی در واقع دولت را مجبور می‌کنند که پهنای باند داخلی را افزایش دهد وقتی پهنای باند افزایش یافت زیرساخت هم متناسب با پهنای باند افزایش پیدا می‌کند در نتیجه برای بالا رفتن کیفیت داخل و دولت الکترونیک دولت ناچار می‌شود کلودین را افزایش دهد و خواه و ناخواه شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی می‌شود.

 

کارشناس فضای مجازی گفت: مردم اگر می‌خواهند امنیت خود، خانواده و جامعه‌شان را تضمین و آینده فرزندانشان را تامین کنند و مشکلاتی که در فضای مجازی موجود است کمتر شود حتما از نرم‌افزارها و محصول‌های داخلی استفاده کنند.

 

کد خبر 770482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha