به گزارش خبرنگار اعزامی شبستان به مشهد مقدس، نشست تخصصی سینما در حاشیه برگزاری هفتمین دوره جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش با موضوع دین و سینما صبح امروز در هتل پردیسان برگزار شد.
در این نشست مجتبی راعی کارگردان، دکتر ابراهیم فیاض، حجتالاسلام والمسلمین حسین محمودی و حجتالاسلام ریاحی حضور داشتند.
مجتبی راعی با اشاره به اینکه سینمای غربی و شرقی وجود ندارد، بیان کرد: به نظر من تفکیک بین سینمای غربی و شرقی قضاوت درستی نیست. من تنها این جمله را در صورتی میفهمم که دو خدا وجود داشته باشد، یک خدا که تکنولوژی را آفریده و در غرب زندگی میکند و خدایی که در شرق است و محتاج تکنولوژی است.
وی ادامه داد: در همان غرب نیز فیلمهای سینماییای چون مردی برای تمام فصول ساخته شده است که ما در طول 30 سال نتوانستهایم مانند آن را بسازیم. این فیلم یک شکل اعتقادی مناسبی از یک انسان متدین را نشان میدهد.
وی با اشاره به آمار جرم و جنایت در کشور ایران اظهار داشت: در ایران سالیانه 12 میلیون نفر پرونده قضایی دارند که این آمار بسیار بدی برای یک کشور مذهبی است.
در ادامه مراسم، حجتالاسلام حسین محمودی با بیان اینکه تعارض دین و سینما مسئلهای است که از ابتدای اختراع سینما وجود داشته است، عنوان داشت: این تعارض مسئلهای است که ما را از سینما دور میکند تا به ورطه غلطی نیفتادیم. فیلمسازان نیز میدانند اگر به حوزه دین در سینما توجه کنند باید الزامات ناخواستهای را بپذیرند.
وی ادامه داد: شعر و موسیقی و بسیاری از هنرهای ما روزگاری به انحراف رفته بود و به همین دلیل مورد نکوهش قرآن و اسلام قرار گرفت اما پس از اسلام هنرهای خوب خلق و اشعار مناسبی نیز سروده شد تا جایی که حضرت جوادی آملی که حکیم واقعی است میفرماید بعضی از موسیقیها در سیر و سلوک انسان مؤثر است.
وی با اشاره به اینکه میتوانیم در کشور خودمان سینمای دینی داشته باشیم، گفت: سینما یک رسانه است، همانطور که دین هم یک رسانه است. امروز تأثیرگذاری دهها منبر به پای یک فیلم هم نمیرسد.
وی در پایان با انتقاد از فیلم سینمایی درباره الی اصغر فرهادی این فیلم را یک فیلم دارای پیام دینی دانست و اظهار داشت: پیام این فیلم پیام کاملا دینی است اما روش بیان آن غیر دینی بوده و با بیان ناهنجارانه پرداخت شده است.
همچنین دکتر ابراهیم فیاض در صحبتهای انتقادآمیز خود نسبت به اشعار حافظ بیان کرد: توجه اصلی اشعار حافظ به بت مؤنث است و حافظ از آن الهام گرفته است و خدای حافظ خدای هندو است.
وی ادامه داد: سینمای دینی یک نظام نشانهشناسی است که حاکی از حقیقت باشد. اگر تنها این نظام نشانهشناسی اصالت پیدا کرد سینمای غیر دینی خلق شده است.
این اظهار نظر انتقادی دکتر فیاض با واکنش تند حجتالاسلام محمودی مواجه شد و اظهار داشت: برداشت دکتر ابراهیم فیاض بسیار سطحی است و بنده حاضرم روی بیت بیت اشعار حافظ با ایشان بحث کنم.
پایان پیام/
نظر شما