سایه سنگین «تهدید هسته ای» بر روابط هند و پاکستان

تحلیلگران می گویند که اگر شرایط برای پاکستان دشوار شود،چیزی فراتر از آنچه امروز شاهد آن هستیم رخ می دهد،کلاهک های هسته ای قبل از آنکه فرماندهان نظامی در اسلام آباد بتوانند آنها را متوقف کنند،مورد استفاده قرار می گیرند.

خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل: تنش های مرزی میان هند و پاکستان که هفته گذشته به وقوع پیوست این دو رقیب هسته ای را بیش از هر زمان دیگری در دو دهه گذشته به جنگ با یکدیگر نزدیک کرد.

حالا در حالی که شرایط کمی آرام تر شده است،پاکستان خلبان نیروی هوایی هند که هفته گذشته دستگیر شده بود را آزاد کرده و نوسانات شدید در روابط دو کشور به حالت طبیعی بازگشته است.

هر دو کشور هند و پاکستان از خطرهای بالاگرفتن تنش ها آگاه هستند و به همین دلیل تلاش می کنند که شرایط آنقدرها هم بد نشود.

روابط هند و پاکستان پس از جدایی آنها در سال 1947 میلادی همواره تحریک پذیر بوده است و دو کشور چندین جنگ را تجریه کرده اند ؛آخرین آنها در سال 1999 میلادی بود که منجر به هزاران کشته و زخمی در خط کنترل منطقه مورد مناقشه کشمیر شد.

پس از آخرین درگیری،هر دو کشور در سکوت و خیلی آرام در پی به روز کردن توانایی هایی نظامی خود بوده اند.

هاویترزهای M777 هند در جریان تمرین نظامی برای رژه روز جمهوری در روز 23 ژانویه 2019 در دهلی به نمایش گذاشته شدند.

هند با تقویت نظامی خود در طول این دهه ها حالا بر پاکستان در زمینه بسیاری از ادوات جنگی از جمله جت های جنگی،تانک ها و بالگردها پیشی گرفته است.

همچنین بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم ،هند همچنین در زمینه های دیگر به ویژه در حوزه بودجه نظامی از رقیب خود جلو افتاده است.

اما جایی که هند و پاکستان در رقابت با هم قرار دارند همان جایی است که بیشترین نگرانی را هنگام تشدید دشمنی ها میان دو طرف به وجود می آورد:سلاح های هسته ای.

آمار منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی بین المللی صلح استکهلم در سال گذشته میلادی نشان می دهد که پاکستان دارای 140 تا 150 و هند دارای 130 تا 140 کلاهک هسته ای است.

تحلیلگران می گویند که اگر شرایط برای پاکستان دشوار شود،چیزی فراتر از آنچه امروز شاهد آن هستیم رخ می دهد،کلاهک های هسته ای قبل از آنکه فرماندهان نظامی در اسلام آباد بتوانند آنها را متوقف کنند،مورد استفاده قرار می گیرند.

پاکستان می خواهد که هند بداند،تهدید هسته ای همیشه به عنوان گزینه ای روی میز وجود دارد.

شاهد این مدعا حمله ای است که موجب به وجود آوردن تشدید دشمنی های کنونی شد،وقتی که گروه تروریستی مستقر در پاکستان گروهی از پرسنل نظامی در کشمیر را در روز 14 فوریه هدف قرار داد که منجر به کشته شدن 40 نفر شد.

«موتوانی»،تحلیلگر سیاسی در این باره می گوید: «پاکستان می تواند از گروه های تروریستی استفاده کند.این یک استراتژی نظامی است که در دهه های گذشته به عنوان راهی برای پر کردن شکاف نظامی با هند مورد استفاده قرار گرفته است.»

هر بار که هند بخواهد دست به اقدام تلافی جویانه بزند،تهدید هسته ای وجود دارد که پاکستان در سال های گذشته همواره بر طبل آن کوبیده است.

کد خبر 770035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha