به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام «نجف لک زایی» در نشست خبری همایش بین المللی «امام علی(ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز» که امروز (شنبه 11 اسفندماه) در سالن جلسات مرکز همایش های غدیر برگزار شد، گفت: به مناسبت هزار و چهارصدمین سال شهادت امام علی(ع) مقرر شد یک اجلاسیه برگزار کنیم. طرح آن تهیه شد و در هیأت امنای پژوهشگاه به عنوان همایش بین المللی به تصویب رسید.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: به دلیل اینکه سالروز شهادت امیرالمومنین(ع) در ماه رمضان است و حضور مهمانان خارجی و داخلی دشوار خواهد بود، ولادت امام علی(ع) را در نظر گرفتیم اما ولادت امام در پایان اسفند امسال است و باز هم با مشکل روبرو می شدیم.
وی تصریح کرد: بر این اساس میان ولادت امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) یعنی 16 اسفند انتخاب شد. اهداف برگزاری این همایش نیز عبارتند از شناخت و تبیین علمی و روشمند سیره امام علی در دو بعد عدالت و معنویت، ارائه الگوی مناسب به جامعه امروزی به ویژه در موضوعات حکمرانی عادلانه، حقوق انسانی و عدالت اجتماعی، ارائه راهکار مناسب برای حل تعارض های منطقه ای و بین المللی مبتنی بر تعالم اسلامی و سیره امام علی(ع) و تلاش برای بست اندیشه های امام در سطح جهان به شکل کاربردی.
لک زایی اظهار داشت: درباره امیرالمومنین(ع) همایش های خوبی انجام شده است باید این همایش را به گونه ای برگزار کنیم که دچار تکرار نشده و مقالات قبلی ارسال نشود. بر این اساس عنوان «امام علی(ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز» انتخاب شد که تاکنون سابقه نداشته است.
وی ادامه داد: این همایش در چهار محور اصلی امام علی(ع) و حکمرانی عادلانه (عدالت در حوزه قوانین، عدالت در حوزه ساختارها، عدالت در حوزه رفتارها و عدالت در حوزه کارگزاران)، امام علی(ع) و حقوق انسانی (حقوق بشر، حقوق بشردوستان، حقوق فردی، حقوق شهروندی، حقوق اقلیت ها و حقوق زنان)، معنویت علوی و دنیای امروز (امام علی و معنویت عمومی جامعه، معنویت در عرصه حکمرانی، رابطه معنویت با عدالت، مدل زیست معنوی امام علی(ع)، معنویت علوی در اندیشه عالمان غیرمسلمان و معنویت علوی در ادبیات عرفانی)، امام علی(ع) و عدالت اجتماعی (آزادی های اجتماعی و مدنی از منظر علوی، سیره عملی علوی در برابر مخالفان، امام علی(ع) و عدالت اقتصادی و عدالت قضایی از منظر علوی).
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به ارسال 305 مقاله توسط پژوهشگران افزود: 270 مقاله فارسی و 35 مقاله عربی ارسال شده که 33 مقاله در روز پنجشنبه در چهار پنل به بحث و بررسی گذاشته می شوند.
وی زمان برگزاری همایش را 9 الی 17:30 خواند و تأکید کرد: برنامه اصلی در قالب کمیسیون ها و پنل های چهارگانه به شکل علمی انجام گرفته و در اختتامیه نیز حجت الاسلام و المسلمین حسین انصاریان سخنرانی خواهد کرد. برای افتتاحیه نیز آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیام خواهند داد و احتمالا آیت الله العظمی جوادی آملی نیز سخنرانی خواهند کرد.
لک زایی در بخش پایانی سخنان خود گفت: 6 پیش نشست برگزار شده و 20 مرکز علمی نیز همکاری دارند و به این همایش غنای بیشتری داده اند.
نظر شما