اتحاد ایران و سوریه، خار چشم دشمنان/ روایت لاریجانی از تماس با ظریف بعد از استعفا

سوریه و ایران؛ خاری در چشم مخالفان، روایت لاریجانی از تماس با ظریف بعد از استعفا، ادغام بانک‌های نظامی در بانک سپه، شورای نگهبان ابزار شایسته سنجی افراد در انتخابات ها را ندارد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه یازدهم اسفند ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  سوریه و ایران؛ خاری در چشم مخالفان، روایت لاریجانی از تماس با ظریف بعد از استعفا، ادغام بانک‌های نظامی در بانک سپه، شورای نگهبان ابزار شایسته سنجی افراد در انتخابات ها را ندارد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه یازدهم اسفند ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

سوریه و ایران؛ خاری در چشم مخالفان

سوریه این روزها در شرف بازگشت به دوران ثبات خود است و کشورهای مختلف از سراسر منطقه تمایل شان را برای به دست گرفتن بازار بکر بازسازی آن نشان می دهند.

 

در این میان حتی کشورهایی چون امارات متحده و بحرین که روزگاری حامی تروریست ها در سوریه بوده اند سفارت خانه هایشان را در سوریه بازگشایی کرده اند تا ارتباطشان با دمشق را ترمیم کنند.

 

از سویی دیگر نیز صندلی سوریه پشت میز اتحادیه غرب خالی گذاشته می شود تا یادآوری شود که سوریه نیز زمانی از جهان غرب بوده و باید به جایگاه خود در این جهان بازگردد.

 

اما در مقابل سوریه نگاه دیگری به این روزگار دارد و می کوشد در این میان وفاداری خود را به ایران نشان دهد.

 

در همین رابطه ۱۰ اسفند ۹۷ بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در گفت‌: «سخن گفتن درباره اختلاف بین سوریه و ایران و روسیه تبلیغات رسانه ای است و روابط ما عالی است.»

 

وی تاکید کرد: «ایران کشور همپیمان ما است و ما در روابطمان با این کشور کوتاه نخواهیم آمد و منافع ما ایجاب می کند که روابط منحصر به فردی با ایران و روسیه داشته باشیم.»

 

عملی شدن بیانیه گام دوم انقلاب مشکلات را حل می کند

«سید کمال سجادی» در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان در مورد بیانیه گام دوم رهبر انقلاب گفت: باید بر روی این بیانیه بیشتر کار شود. تمام مشکلات سیاسی، اقتصادی  عدالت در این بیانیه دیده شده است. معتقدم با الهام ار بیانات رهبر انقلاب با امید نشاط و امیدواری به افق روشن آینده و تکیه بر نعمت عظیم رهبری خردمند منابع طبیعی و مالی کشور با تلاش بیشتر حرکت کنیم.

 

دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان افزود: این مشکلات لاینحل نیست و با پشتبانی مردم، دولت و مجلس قابل حل است و مطمئنا از این مشکلات به سلامت عبور می کنیم.

 

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بر روی بیانیه گام  دوم بسیار کار کردند و کارنامه 40 ساله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را در این بیانیه را تبین کردند. این بیانیه بسیار بدیع و خلاقانه است.

 

سجادی اظهار کرد: در این بیانیه توصیه های زیادی در موضوع، عدالت، اقتصاد، علم وفناوری و استفاده از جوانان هوشمند وجود دارد که می تواند در قالب برنامه اجرا شود و برای حل مشکلات جامعه ما نیازمند عملیاتی شدن توصیه های این بیانیه هستیم. دولت مجلس و مردم باید بر روی آن کار کنیم تا به اهداف مورد نظر برسیم.

 

توصیه های FATF جزء استانداردهای بانکداری بین المللی است

«عبدالناصر همتی»، رییس کل بانک مرکزی در یادداشت اینستاگرامی خود با ذکر سه نکته در مورد بازار پول و ارز نوشت: اولین نکته اینکه در هفته های اخیر در مورد سررسید سپرده ویژه ۲۰ درصدی بانکها و احتمال ورود درصدی از آن به بازار ارز و ... نگرانی هایی مطرح شده بود.

 

وی اعلام کرد: با تدابیر اتخاذ شده و همراهی مدیران بانک‌ها به نحو مطلوبی مدیریت شد. میزان آن ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بود. نشانی از اعتماد مردم به نظام بانکی.

 

رییس شورای پول و اعتبار درباره نکته دوم خود نوشت: این روزها به نقل از برخی فعالین اقتصادی این موضوع مطرح می شود که در بازار ثانویه (نیما) نرخ ارز سقف دارد. این مطلب صحت ندارد.

 

همتی خاطرنشان کرد: اطلاعات مربوط به حجم مبادلات و میانگین نرخ روزانه برای اطلاع عموم منتشر می شود. طبعا، حجم عرضه پتروشیمی‌ها در میانگین نرخ موثر است.

 

کشورهای عربی به جای حل مشکلات جامعه اسلامی به دنبال ایران هراسی هستند

«قاسم محب علی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان با اشاره به اظهارات ضد ایرانی مطرح شده در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری های اسلامی در ابوظبی، گفت: طبیعی است که در این نشست ها باید مشکلات کشورهای اسلامی در اولویت قرار گیرد اما به دلیل اختلافات موجود میان کشورهای اسلامی به این مساله پرداخته نمی شود.

 

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با اظهار این که هدف کشورهای حوزه خلیج فارس راه اندازی موج ایران هراسی است، افزود: این کشورها پیش از این اعلام می کردند که دشمن مشترک ما اسرائیل است اما مدت هاست که این گفته شان را فراموش کرده اند و ایران را دشمن مشترکشان می دانند.

 

وی به نبود نماینده ای از ایران در این نشست اشاره کرد و اظهارداشت: ایران نباید در چنین مجامعی غایب باشد و نباید فقط در مجامع دوستانه شرکت کرد. مذاکره با کشورهای اسلامی و توجه به لابی با کشورهای عربی می بایست در دستور کار وزارت امور خارجه ایران باشد.

 

محب علی با تاکید براین نکته که حضور در جلسات این چنینی موجب دفاع بیشتر از مواضع ایران می شود، خاطرنشان کرد: اگر ما در این جلسات غایب باشیم دیگران دستشان برای گسترش موج ایران هراسی باز است و با قهر کردن نمی توان هیچ کمکی به منافع ملی کرد.

 

روایت لاریجانی از تماس با ظریف بعد از استعفا

روزنامه اعتماد با رئیس مجلس شورای اسلامی درباره استعفای محمدجواد ظریف گفت‌وگویی انجام داده است. بخشی از این مصاحبه را در زیر می خوانید:

آقای لاریجانی، استعفای آقای ظریف که نزدیک به بامداد سه‌شنبه رسانه‌ای شد، تا حدود ۳۰ ساعت بعد، جنجال سیاسی و رسانه‌ای مهمی را رقم زد. روایت جنابعالی از آن ۳۰ ساعت قطعا شنیدنی است.

البته من شب متوجه ماجرا نشدم. صبح فردا بود که به بنده اطلاع دادند. یعنی وقتی می‌خواستم به مجلس بیایم، اطلاع دادند که چنین اتفاقی افتاده که من هم چندان از کیفیت ماجرا خبر نداشتم که چرا ایشان استعفا کرده است. بنابراین به آقای ظریف زنگ زدم اما ایشان تلفن را پاسخ نمی‌گفت. بنابراین موفق نشدم تا قبل از اینکه به مجلس بروم، پیگیری خاصی انجام دهم. بنابراین تا زمانی که به مجلس آمدم، خیلی مطلع نبودم. به هر حال بعدش موضوع را پیگیری کردم و تا غروب یعنی تا حدود ساعت ۸ و نیم شب که مجلس بودم و تا وقتی که کار سومین شیفت، یعنی شیفت شب مجلس تمام شد، پیگیری کردم اما هنوز هم هر چه با خود آقای ظریف تماس می‌گرفتم، ایشان جواب نمی‌داد که احتمالا (با خنده) عمدی داشته‌اند که تلفن‌ها را جواب ندهند.

 

بله! این‌طور گفته شد.

اما پس از اتمام شیفت شب با ایشان تماس گرفتم و حدود ۲۰ دقیقه‌ای هم صحبت کردیم که دلایلشان را گفتند. بنده هم توصیه‌هایی عرض کرده و تاکید کردم که چگونه باید این مشکل حل شود؛ چراکه در شرایط فعلی چندان به مصلحت نیست. بعد از آن هم به برخی دوستان گفتم که موضوع را پیگیری کنند که گویا همان شب با ایشان جلسه‌ای گذاشتند که منجر شد به همین مساله که نامه‌ای نوشته شود و مشکل حل شود. به هر حال گذشت اما به نظرم می‌توانست طور دیگری باشد.

 

شورای نگهبان ابزار شایسته سنجی افراد در انتخابات ها را ندارد

«عباسعلی کدخدایی» در نشست خبری امروز شنبه 11 اسفند با عرض تسلیت به مناسبت درگذشت آیت الله مومن از فقهای شورای نگهبان گفت: لایحه بودجه در جلسه روز چهارشنبه مجلس مورد بررسی قرار گرفت و انشاءالله شورا این هفته و اوایل هفته آینده در مورد این لایحه اعلام نظر خواهد کرد.

 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که رییس جمهور گفته اند که شورای نگهبان با لایحه پالرمو موافق است، گفت: فکر می کنم تسامحی در فرمایشات ایشان باشد چون هر دو لایحه با ایراداتی از سوی شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت رفته است و چون اختلافی است در مجمع در حال بررسی است. در لایحه پالرمو اشکالات محتوایی شورا رفع شده بود ولی اشکالات هیئت نظارت باقی بود و این لایحه هم چون با اختلافی که بین مجلس و شورای نگهبان بود با این عنوان به مجمع رفته است، در مورد لایحه سی اف تی نیز ایرادات ما از سوی مجلس رفع نشد و به همین دلیل به مجمع رفت و در حال بررسی است.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری رفراندوم برای دو لایحه سی اف تی و پالرمو گفت: کسی از رفراندوم هراسی ندارد ولی تا زمانی که هنوز نهادهای قانونی کشور وظیفه خودشان را انجام دهند طرح رفراندوم موضوعیت ندارد.

 

تروریست نامیدن حزب الله، توهین به مردم و دولت لبنان است

«حسن هانی زاده» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان قرار دادن نام حزب الله در گروه تروریستی از سوی انگلیس را اقدامی ناشایست خواند و گفت: انگلیس تحت تاثیر لابی صهیونیستی و تحت فشار آمریکا حزب الله را در لیست تروریستی قرار داده است.

 

کارشناس مسائل بین الملل با اظهار این که قرار گرفتن نام حزب الله لبنان در لیست تروریست های انگلستان توهین آشکار به ملت و دولت لبنان است، افزود: ملت لبنان علاقه خاصی به گروه حزب الله دارند و این اقدام انگلیس توهین به علاقه ملت لبنان تلقی می شود. از سویی دیگر هم حداقل بیست وزیر کابینه سعد الحریری وابسته به حزب الله و مقاومت هستند و تروریست نامیدن حزب الله توهین به کابینه دولت لبنان است.

 

وی ادامه داد: این اقدام انگلیس نشان می دهد که نگاه این کشور به مسائل منطقه از دریچه نگاه مقامات رژیم صهیونیستی است و لندن  نسبت به رخدادهای منطقه خاورمیانه نگاه مستقلی ندارد.

 

بانک‌های وابسته به نيروهای مسلح در بانک سپه ادغام می‌شوند

بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار و شورای عالی هماهنگی اقتصادی(سران سه قوه) در ارتباط با  ادغام بانک‌ها و موسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح  در بانک سپه، بانک مرکزی اعلام کرده که «این مهم با اتخاذ تمهیدات مناسب و اطمینان بخش برای مشتریان، سپرده‌گذاران، سهامداران، کارکنان و سایر ذینفعان مد‌نظر قرار گرفته و پس از انجام بررسی‌های کارشناسی گسترده با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط، برنامه‌ای جامع، هماهنگ و مؤثر در مسیر اصلاح نظام بانکی کشور و ساماندهی بازار پول تدوین شده است.»

 

بر اساس این گزارش ،با هدف متمرکز  کردن توانمندی و ظرفیت‌ بانک‌های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان،  مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر در قالب یک بانک واحد با ثبات و کارآمدتر و به منظور ارائه خدمات بهتر به خانواده نیروهای مسلح و عموم مردم، بانک‌ها و مؤسسه اعتباری یادشده در بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی و یکی از بانک‌های معتبر دولتی در عرصه بانکداری کشورمان ادغام می شوند.

 

در این راستا و به منظور اطلاع‌رسانی شفاف به آحاد جامعه، بالاخص ذینفعان اصلی (سپرده‌گذاران، سهامداران و کارکنان)، موارد زیر را به استحضار مردم شریف ایران می‌رساند:  

 

1.ارایه خدمات بانکی به تمامی مشتریان محترم اعم از سپرده‌گذاران و تسهیلات‌گیرندگان توسط بانک‌ها و مؤسسه اعتباری یادشده، با مدیریت و راهبری بانک سپه طبق روال عادی قبلی به قوت خود ادامه می‌یابد و مشتریان می‌توانند خدمات مزبور را همانند گذشته در چارچوب قراردادهای سپرده‌گذاری، تسهیلاتی و سایر قراردادهای منعقده قبلی دریافت کنند./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 769965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha