به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سوریه این روزها در شرف بازگشت به دوران ثبات خود است و کشورهای مختلف از سراسر منطقه تمایل شان را برای به دست گرفتن بازار بکر بازسازی آن نشان می دهند.
در این میان حتی کشورهایی چون امارات متحده و بحرین که روزگاری حامی تروریست ها در سوریه بوده اند سفارت خانه هایشان را در سوریه بازگشایی کرده اند تا ارتباطشان با دمشق را ترمیم کنند.
از سویی دیگر نیز صندلی سوریه پشت میز اتحادیه غرب خالی گذاشته می شود تا یادآوری شود که سوریه نیز زمانی از جهان غرب بوده و باید به جایگاه خود در این جهان بازگردد.
اما در مقابل سوریه نگاه دیگری به این روزگار دارد و می کوشد در این میان وفاداری خود را به ایران نشان دهد.
در همین رابطه ۱۰ اسفند ۹۷ بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در گفت: «سخن گفتن درباره اختلاف بین سوریه و ایران و روسیه تبلیغات رسانه ای است و روابط ما عالی است.»
وی تاکید کرد: «ایران کشور همپیمان ما است و ما در روابطمان با این کشور کوتاه نخواهیم آمد و منافع ما ایجاب می کند که روابط منحصر به فردی با ایران و روسیه داشته باشیم.»
این در حالیست که هفته گذشته بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در سفری چند ساعته به تهران با مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری کشورمان دیدار و گفت و گوی کرد.
محور گفت و گوهای اسد با مقامات کشورمان هم در مورد فراموش نشدن کمک های ایران به سوریه در حل بحران این کشور بود.
در در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیسجمهوری سوریه با تجلیل از حمایتهای بیدریغ جمهوری اسلامی ایران از کشورش، گفت: جنگ سوریه مشابه جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران بود. جمهوری اسلامی در این حادثه فداکارانه در کنار ما بود و لازم است موفقیت کنونی را به جنابعالی و همه ایرانیان تبریک بگویم و از آنان قدردانی کنم.
اسد با اشاره به برخی تحلیلها که کار سوریه را تمامشده میدانستند، افزود: ایران و سوریه ملتهایی دارای هویت و عقیده هستند و دستاوردهای امروز اگرچه با زحمت و زیان بهدست آمده، اما یقیناً نتیجه ایستادگی در کنار جریان مقاومت است.
وی با یادآوری خسارتهای سنگینی که برخی کشورها بهدنبال تسلیم شدن در مقابل آمریکا دیدهاند، گفت: بسیاری از کشورها مقهور آمریکا بودند و تصور میکردند این آمریکا است که سرنوشت و آینده جهان را تعیین میکند اما در اثر ایستادگی ملتهای مقاوم، این تصور غلط در حال فروپاشی است.
رئیسجمهوری سوریه با اشاره به نمونههایی از تلاشهای تفرقهافکنانه آمریکا و متحدان منطقهای آن در میان اقوام و مذاهب سوریه، افزود: این تلاشها نتیجه عکس داده است و امروز در سوریه، کُردها و عشایر روابط خوبی با دولت دارند و حتی برخی گروهها که سابقه درگیری و اختلاف با دولت داشتند، امروز بر خلاف نظر آمریکا و عربستان سعودی با دولت همراه شدهاند.
اسد، تقویت ارتباطات مذهبی همچون ارتباطات علمای سوریه با علمای ایران را فرصتی مهم برای مقابله جریانهای تکفیری برشمرد و گفت: ایران و سوریه باید روابط اقتصادی خود را دائماً گسترش دهند چرا که افزایش ارتباطات، عامل مهمی در خنثی کردن توطئههای دشمنان دو ملت خواهد بود.
همچنین، بشار اسد رئیس جمهور سوریه در دیدار با رئیس جمهوری کشورمان با بیان اینکه دولت و ملت سوریه همواره قدردان حمایتهای برادرانه رهبری، دولت و ملت ایران در مسیر مبارزه با تروریستها و حفظ امنیت در سوریه و منطقه هستند، گفت: من برای ابراز این قدردانی به تهران سفر کرده ام.
وی اضافه کرد: امروز سوریه از ثبات و امنیت بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است.
رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد: از رویکرد جمهوری اسلامی ایران و همکاریهای چند جانبه از جمله روند آستانه و نشست اخیر سوچی در راستای تثبیت امنیت و آرامش در سوریه حمایت میکنیم.
بشار اسد با اشاره به اینکه ایران و سوریه از طریق وزرای خارجه و نمایندگان ویژه خود، همکاری تنگاتنگی در سطح منطقه و سازمان ملل متحد دارند، اظهار داشت: روند سیاسی در سوریه باید به سمتی برود که علاوه بر حفظ تمامیت ارضی و استقلال، تنها اراده ملت سوریه حاکم باشد./
نظر شما