حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان تا سه دهه آینده  دچار تنش بی‌ آبی خواهند بود

افروس، با بیان اینکه دو سوم جمعیت جهان نگران وضعیت آب هستند، گفت: پیش‌ بینی ‌ها نشان می ‌دهد تا سه دهه آینده حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان دچار تنش بی‌ آبی خواهند بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از دزفول، «علی افروس»، در دومین همایش ملی آب و سازه‌ های هیدرولیکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، اظهار کرد: مسائلی از جمله رشد و افزایش جمعیت، مصارف شهری، آبیاری اراضی کشاورزی و مسئله آب و خشکسالی‌ های چند سال اخیر باعث شد در زمینه آب و منابع آبی پژوهش های گسترده ‌ای صورت گیرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، با بیان اینکه اکنون دو سوم جمعیت جهان نگران وضعیت آب هستند و جهان کنونی و به‌ ویژه کشور ایران در بحران بی ‌آبی به سر می ‌برند، افزود: پیش‌ بینی ‌ها نشان می ‌دهد تا سه دهه آینده حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان دچار تنش بی‌ آبی خواهند بود.

 

وی با اشاره به اینکه اکنون ۹۰ درصد آب در اراضی کشاورزی مصرف می ‌شود و مصارف شرب و صنعت میزان کمتری را به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: پیش‌ بینی ‌های پژوهشگران در زمینه آب نشان می‌ دهد که جهان در سال ۲۰۲۵ به مرز بحران کمبود آب خواهد رسید.

 

«سعید طاهری ‌قناد»، نیز با بیان اینکه صنعت آب کشور یکی از مهم‌ ترین صنایع کشور محسوب می ‌شود که در آن با مسائل اساسی و حیاتی آب سروکار دارد، ابراز کرد: برگزاری این همایش‌ ها و سمینارها باعث می‌ شود که جهت ‌گیری تحقیقات و پژوهش ‌ها به سمت سوی حل مسائل و مشکلات جامعه پیش رود.

 

دبیر همایش آب و سازه های هیدورلیکی، در مورد محورهای این همایش تصریح کرد: این همایش را حول سه محور کلیدی، محور آب و محیط ‌زیست، بهره وری مصرف آب و محور هیدرولیک و هیدرولوژی برنامه‌ ریزی کردیم.

 

وی گفت: در رابطه با بحث آب و محیط ‌زیست در دهه اخیر به واسطه پیشرفت ‌های صنعتی افزایش جمعیت و طرح های توسعه کشاورزی حجم زیادی از آلاینده‌ های شهری، کشاورزی و صنعتی وارد اکوسیستم‌ های آبی می ‌شود و در واقع تهدیدها و خطراتی را برای ما ایجاد می‌ کند؛ بنابراین مهار آب برای افزایش بهره‌ وری مصرف آب اجتناب ‌ناپذیر است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی دزفول، عنوان کرد: در رابطه با محور بهره‌ وری مصرف آب ما در یک دهه اخیر به واسطه نزولات جوی با یک دورهٔ خشکسالی که بعضاً در برخی فصول با جیره‌ بندی مصرف آب و کاهش آب اراضی زیر کشت مواجه بودیم، از این رو انتظاری که از مسئولان و مدیران اجرایی داریم این است که در برنامه ‌ریزی منابع آب، بحران‌ ها و شرایط بی ‌آب را در نظر بگیرند.

 

وی یاد آور شد: در رابطه با محور هیدرولیک و هیدرولوژی که مبحث سازه‌ های هیدرولیکی در این بخش قرار می‌ گیرد؛ اگر بحث سازه‌ ها را به صورت منطقه‌ ای مطرح کنیم در شبکه ‌هایی مثل دز یا گتوند که از قدمت سازه‌ های آن می‌ گذرد، نیاز به یک بهسازی و نوسازی بر اساس اولویت‌ های تعمیراتی داریم.

 

کد خبر 769588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha