بانوان در بسیاری از صحنه‌ها پیشتاز بوده‎اند/باید روی نواقص و کمبودها کار کرد

مرجع تقلید جهان تشیع با استقبال از برگزاری همایش کتاب سال بانوان با اشاره به اهمیت نوآوری افزود: باید به سراغ جاهایی رفت که در آن نقص و کمبود وجود داشته باشد نه اینکه به سراغ مطالب تکراری برویم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله العظمی «مکارم شیرازی» در آیین اختتامیه اولین همایش ملی «کتاب سال بانوان» که امروز (پنجشنبه 9 اسفندماه) در تالار بیداری جامعه الزهرا(س) برگزار شد، دوران تمدن بشر را مرتبط با آغاز خط و نگارش توصیف کرد و گفت: مساله قلم و خط تاریخ ساز بشر بوده و قبل از آن تاریخی نبوده است.


این مرجع تقلید افزود: در قرآن مجید نیز اهمیت فراوانی به قلم داده شده است. دوران جاهلیت در جهل و نادانی بسر می برد و حتی در مکه به عنوان مهمترین منطقه نیز کسانی که سواد داشتند بیشتر از 17 نفر نبودند.


وی تصریح کرد: پیامبری درس نخوانده در فضای چنینی قیام می کند و اولین آیاتی که به ایشان نازل می شود درباره قلم است.


آیت الله العظمی مکارم شیرازی اظهار داشت: برخی از معجزات پیامبر با چشم دیده نمی شود که معجزه علمی ایشان یکی از آنها به شمار می آید. مساله قلم و کتاب و نوشتن از نظر اسلام بسیار مهم است.


وی با اشاره به اینکه ما برای انتقال علوم از دو وسیله بیان و قلم استفاده می کنیم، ادامه داد: بیان در فضا محو می شود و این قلم و آثار آن است که ماندگار می شود. البته بیان نیز به وسیله قلم ماندگار می شود.


این مرجع تقلید تأکید کرد: من خوشبختم که اولین کتاب سال بانوان آغاز شده است. نقد من اینست که چرا این همایش دیر برگزار شد و باید خیلی زودتر آغاز می شد. هم اکنون نیز باید قدر آن را بدانیم و به آن اهمیت بدهیم.


وی افزود: به من اطلاع دادند حدود 600 اثر توسط بانوان به این همایش ارسال شده است که این مساله ای بسیار مهم به شمار می آید. بانوان در بسیاری از صحنه ها پیشتاز بوده و امیدواریم در این صحنه نیز پیشتاز باشند.


آیت الله مکارم شیرازی از نوآوری و گردآوری به عنوان راه های نوشتن یاد کرد و گفت: گردآوری در دوران کنونی در پرتو گسترش تکنولوژی آسان شده است و برخی با کپی کردن از منابع مختلف یک کتاب و مقاله ارائه می دهند که البته این افتخار نیست.


وی با اشاره به اهمیت نوآوری افزود: باید به سراغ جاهایی رفت که در آن نقص و کمبود وجود داشته باشد نه اینکه به سراغ مطالب تکراری برویم.


این مرجع تقلید بر لزوم روان نویسی تأکید کرد و بیان داشت: در هیچ خانه ای نیست که تفسیر نمونه وجود نداشته باشد زیرا به صورت روان نوشته و به زبان های مختلف ترجمه شده است. هر نوشته ای یک مخاطب دارد و نویسنده باید معین کند مخاطب این کتاب کیست؟


وی تأکید کرد که اگر مخاطب را در هنگام نوشتن معین نکنید، قلم ها موزون و هماهنگ نخواهد شد. نویسنده باید احترام مخاطب را نگهدارد و خودستایی نکند و آمرانه سخن نگوید؛ اینها مسائل روانی بسیار تاثیرگذار به شمار می آیند.


آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: بسیاری از مسائل قرآن به صورت سوالی ذکر شده است تا وجدان مخاطب را قاضی قرار دهد. انسان به فکر خود همانند فرزندش علاقه دارد و اگر جواب سوال از فکر او جوشید به آن علاقه مند شده و جواب می دهد.


وی خاطرنشان ساخت که در نوشته نباید آثار ریاکاری وجود داشته باشد بلکه خلوص باید در نوشته ها موج بزند. قصد باید الهی و هدایت مردم باشد و نباید خودنمایی باشد.

کد خبر 769580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha