به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام « علی زمانی» در همایش منادیان صلح که امروز ( پنجشنبه ۹ اسفند) در سالن اجتماعات دادگستری قزوین برگزار شد، بیان کرد: این همایش به منظور تجلیل از کارکنان زحمت کش شورای حل اختلاف برگزار شده است.
رئیس شورای حل اختلاف استان قزوین ادامه داد: شورای حل اختلاف در قزوین از سال ۸۱ تأسیس شده و تاکنون پرونده های بسیاری را رسیدگی کرده است که در حال حاضر ۱۰۹ شعبه شهری و ۷۹ شعبه روستایی با تعداد ۹۴۷ نفر اعضا، کارمند و دبیر در استان فعالیت دارد.
وی عنوان کرد: در سال ۹۷ تعداد ۶۰ هزار و ۸۵۳ فقره پرونده به شورای حل اختلاف استان وارد شد که تعداد ۶۰ هزار و ۵۷۳ فقره پرونده مختومه شد که از مجموع پرونده ها ۳۲ درصد با صلح و سازش حل و فصل شد که که بر اساس آمار اعلامی از تهران ۶۲ درصد پرونده های وارده در شوراهای حل اختلاف رسیدگی می شود.
حجت الاسلام زمانی با اشاره به واحد مصالحه قتل شوراهای حل اختلاف استان اضافه کرد: به واحد مصالحه قتل ۱۴۲ پرونده ارجاع شده که ۵۲ فقره پرونده منجر به صلح و سازش شده است و در سال ۹۷ تعداد پنج فقره پرونده قتل عمد منجر به صلح و سازش شده است.
وی توضیح داد: شوراهای حل اختلاف بنیان مبارکی است که خدمات بسیاری به نظام داده و بازوی پرتوان دستگاه قضایی است؛ آنچه بسیار ما را رنج می دهد و مراجعات متعددی هم در این خصوص داریم بحث وضعیت استخدامی کارکنان اداری شوراهای حل اختلاف است که آنها جایی شاغل نبوده و بازنشسته نیستند و اوقات اداری در شورا حضور دارند و کارهای دفتری را انجام می دهند که وضعیت استخدامی این افراد مشخص نشده و بلاتکلیف هستند و پرداخت حقوق هم مطابق قانون کار انجام نمی شود که ان شاالله در سال آینده این بحث مرتفع شود.
در ادامه رئیس کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: در روایات متعدد توجه خاصی به صلح و سازش شده به طوری که در روایتی از پیامبر گرامی اسلام آمده است اصلاح ذات البین افضل صدقات است و اعضای شورای حل اختلاف مخلصانه و با تمام تلاش در این حوزه می کوشند.
حجت الاسلام «نورالله قدرتی» افزود: در روایاتی اصلاح ذات البین افضل عبادات شمرده شده است و نظام اسلامی هم به این مسئله توجه خاصی کرده است و با توجه به این امر دستگاه قضایی نهاد شوراهای حل اختلاف را تشکیل داد و امروز ثمرات این درخت پربار را مشاهده می کنیم.
وی عنوان کرد: شوراهای حل اختلاف رشد خوبی داشته و خدمت ارزشمندی داشته است که اگر این مجموعه نبود، متوجه می شدیم که چه فشاری بر دستگاه قضایی بود و این درخت میوه های شیرین و ثمراتی داشته که دلیل ماندگاری شوراهای حل اختلاف خود این مجموعه است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین خاطر نشان کرد: بیش از یک سوم پرونده ها در کشور در شوراهای حل اختلاف با کمترین هزینه رسیدگی می شود و امیدواریم روزی فرا رسد حداقل زحمات فعالان در این مجموعه جبران شود و واژه افتخاری بودن از شورای حل اختلاف برداشته شود و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم تلاش کنند، نگاه خاص و ویژه به شوراها شود.
نظر شما