به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: اولین همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه ها و رساله ها در حوزه علوم انسانی اسلامی به همت دانشگاه مذاهب اسلامی، صبح امروز چهارشنبه 18 اسفند در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد.
در این همایش «حسین سیمایی صراف» در ابتدای سخنانش ضمن ابراز خرسندی از اینکه مقابله با مساله تقلب در حال تبدیل به یک عزم همگانی است، گفت: موضوعی که به پایان نامه فروشی معروف شده یک فساد در آموزش عالی است. باید با علت و معلول برخورد شود. برخورد با معلول آن است که با عرضه کننده اثر متقلبانه برخورد شود. ما تا مدت ها منبع مشخصی برای مقابله قضایی با پایان نامه هایی متاثر از تقلب نداشتیم اما خوشبختانه با تصویب این قانون در سال 1396 این خلا پر شد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: اکنون عرضه پایان نامه به عنوان یک حرفه و شغل جرم تلقی می شود و مجازات برای عرضه کننه وجود دارد و برای استفاده کننده نیز مجازات وجود دارد، برای مثال اخراج از دانشگاه، محرومیت از تحصیل از جمله این مجازات ها است و اساتید نیز در صورت تخلف برخورد می شود، اکنون برای اجرایی شدن این قانون نیاز به هماهنگی داریم و در چند نوبت این قانون ابلاغ شده است. باید اطلاع رسانی شود و صرفا نباید به چاپ در روزنامه رسمی اکتفا شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها به یک آگاهی نسبت به این موضوع رسیدند، تصریح کرد: با این وجود نمی توان انکار کرد که همچنان در بازار، تبلیغات برای فروش پایان نامه ها هست، این محفل مجالی است که از زاویه علت یابی موضوع به پایان نامه نویسی توجه شود. تقلب در پایان نامه نویسی در همه دنیا هست اما در کشور ما شیوع زیادی دارد، باید علت ها را بررسی کرد.
سیمایی صراف افزود: جامعه شناسان باید پاسخ دهند که چرا در کشور ما مدرک جای معرفت را گرفته است. وقتی در قوانین و مقررات ما، احراز پست و ارتقای کارمند منوط به مدرک می شود، آن وقت کارمند هم برای احراز یک جایگاه اداری سعی می کند به هر شکلی که شده مدرک را به دست بیاورد و در این میان ما هم با توسعه آموزش عالی این مساله را سهل کرده ایم.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: مدرک گرایی امروز جای علم و معرفت را گرفته است، افراد مدارکی گرفته اند که مرتبط با شغل شان هم نبوده است. از طرف دیگر توسعه بی رویه دانشگاه ها نیز علت دیگری بر این مساله است، ما از 75 مرکز دانشگاهی در سال 1392 به 150 دانشگاه رسیده ایم، این مساله باید از سوی مجلس شورای اسلامی پیگیری و دانشگاه به عنوان یکی از علل ایجاد این وضعیت ساماندهی شود.
نظر شما