به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، ایران در دوران تحریم نگاه ویژه ای به کشورهای همسایه خود دوخته و در همین راستا موانع بر سر راه همکاری بیشتر با این کشورها را برطرف می کند.
یکی از همسایگانی که می تواند بازار خوبی برای محصولات ایرانی باشد، ارمنستان است.
همچنین از نظر سیاسی نیز ایران با همراهی ارمنستان می تواند تونل مناسبی برای رسیدن به کشورهای اروپای شرقی را بگشاید.
از آن سو ارمنستان نیز با افزایش همکاری های خود با ایران می تواند قدرت های نداشته اش را جبران کند و به ستونی در میان کشورهای شوروی تبدیل شود. این کشور با استفاده از همکاری با کشورهای بزرگ می خواهد از وابستگی خود به روسیه بکاهد.
از این رو امروز نخست وزیر ارمنستان به ایران آمده تا به تحکیم روابطش با ایران کمک کند.
پیش از انجام این سفر، «نیکول پاشینیان» با اشاره به وجود ظرفیت های عظیم برای توسعه همکاری بین ایران و ارمنستان در زمینه های انرژی، گردشگری و اقتصادی گفت: همجواری دو کشور، روابط تاریخی و فرصتی که توافق نامه همکاری ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا برای اجرایی کردن طرح ها و همکاری های منطقه ای در اختیار قرار می دهد، زمینه ساز تعمیق همکاری بسیار وسیعی هستند.
نخست وزیر ارمنستان همچنین با تاکید بر فعال تر شدن بخش خصوصی ایروان - تهران برای تقویت همکاری افزود: علاوه بر حوزه انرژی، در حوزه هایی مانند ساخت تجهیزات و ماشین آلات، تولید مواد غذایی و کشاورزی و همچنین گردشگری پیش روی بخش خصوصی ایران است و باید در این زمینه ها برای تولید مشترک برنامه ریزی کرد.
ظهر امروز او وارد تهران شد و در جریان استقبال روحانی از همتای ارمنی اش، ۲ سند و یادداشت تفاهم همکاری مشترک میان مقام های دو کشور به امضا رسید.
یادداشت تفاهم همکاری میان سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جمهوری ارمنستان و سند همکاری فیمابین شورای عالی مناطق آزاد - صنعتی و ویژه اقتصادی ایران و وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جمهوری ارمنستان دو سندی بود که از سوی مقام های دو کشور امضا شد.
این در حالی است که حجم مبادلات تجاری سالانه ایران و ارمنستان سالانه 300 میلیون دلار است و ایران در زمینه صادرات گاز و برخی کالاهای صنعتی و غذایی و حتی ساخت نیرو گاه و خطوط ریلی با ارمنستان همکاری دارد.
دو کشور از سال ۱۳۹۵ قانون لغو روادید برای رفت و آمد شهروندانشان را به اجرا در آورده اند.
یادآور می شود، آمریکا در ماه های گذشته تلاش داشته که روابط ایران و ارمنستان را تحت الشعاع قرار دهد و در همین رابطه نیز جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا آبان ماه جاری راهی ایروان شد و برای ارمنستان خط و نشان کشید تا روابط خود با تهران را کنترل کند. اما این خط و نشان ها تاثیری بر نگاه سیاسی ایروان نداشت و این کشور برای گسترش روابط خود با ایران از تمام ظرفیت های تجاری و سیاسی خود استفاده می کند.
گفتنی است، روابط ایران و ارمنستان بر ارتباط فرهنگی، سیاسی و تاریخی دیرینه دو کشور همسایه و اشتراک معنوی و فکری دو ملت استوار است. پس از اعلام استقلال جمهوری ارمنستان جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهای جهان بود که استقلال ارمنستان را به رسمیت شناخت.
میزبانی ایران از جمعیت چشم گیر ارمنی ها یکی از دلایل برقرار روابط دوستانه میان تهران و ایروان محسوب می شود./
نظر شما