به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، کرمعلی قندالی، امروز(8 اسفند) در سومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن،افزود: برنامه ریزی مناسب مهم ترین راه تحقق طرح ها و برنامه ها در حوزه مقابله با آسیب های ناشی از خشکسالی است.
رئیس سازمان امور عشایری کشور، با اشاره به اینکه خشکسالی های متمادی خسارت های زیادی در بخش های مختلف بویژه منابع طبیعی داشته است، اظهار داشت: خشکسالی را به چهار بخش میتوان تقسیم کرد یکی آب و هوا، دوم آب شناسی،سوم کشاورزی و چهارم اجتماعی و اقتصادی که اگر این چهار مقوله را بپذیریم که ما در کشور خودمان این چهار مقوله را در طول زندگی لمس کرده ایم .
قندالی، بیان کرد: به نظر می رسد خیلی از مباحث درباره خشکسالی با پیشرفت علم قابل پیش بینی است و بارندگیها کاملاً سمت سوی آن تغییر کرده یعنی از برف به باران تبدیل و باران های با شدت کم به بارانهای رگبار و تبدیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: نیاز آبی گیاه ۲۵ درصد نسبت به اکنون افزایش پیدا کرده است و امروز این همایش ها و گردهمایی ها باید نسخه ای برای آینده باشد و نبود آمایش سرزمین یک گرفتاری است که در کشور وجود دارد و این بحث حدود ۳۰ سال است که در کشور مطرح می باشد اما هنوز کاری انجام نشده است.
در ادامه این همایش فریبرز عباسی، رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور با همکاری دکتر محسن اسماعیل زاده ،دکتر محمد فیضیان و دکتر کیانفر پیامنی راهکارهای مقابله با پدیده خشکسالی را بررسی کردند.
نظر شما