آغاز هشتمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن از اردیبهشت ۹۸ + اسامی منتخبان هفتمین دوره

میرزا جانی گفت: قطعا آغاز هشتمین دوره ارزیابی مثل دوره هفتم است و از اواخر فروردین ماه ۹۸ اطلاعیه این آزمون منتشر و در اردیبهشت هم ثبت نام به عمل می آید.

خبرگزاری شبستان - گروه قرآن و معارف: نگاه ویژه و خاص مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» به مقوله قرائت قرآن به عنوان یک رسانه مؤثر ـ که ریشه در تاریخ اسلام و منابع روایی دارد و دلیل بر آن شد تا در 13 مهر 1370 شورای عالی قرآن تاسیس شود. اقبال روزافزون آحاد جامعه به ویژه قشر جوان به هنر قرائت قرآن و سایر نغمات الهی، یکی از برکات انقلاب اسلامی و نگاه دقیق و هوشمندانه رهبر فرزانه انقلاب در بهره‌گیری از رسانه فراگیر رادیو و تلویزیون در افشاندن عطر قرآن در سطح جامعه با هدف انس عمومی با مفاهیم و معارف قرآن کریم بوده است.

 

این شورا در بدو أمر با تشکیل جلسات شورای عالی تصمیم گیری، اقدام به تصویب سیاست های کلی برای نظم دهی به پخش برنامه های قرآنی و تولید آثار مقبول و استاندراد نمود و پس از آن سیستم اجرایی و نظارتی شورای عالی قرآن در شکل و ساختار فعلی از سال 1374 مستقر و به توسعه فعالیت ها توفیق یافت. شورای عالی قرآن وظیفه دیگری که بر عهده دارد این که از بین قاریان، حافظان و اساتید سطح بالای قرآن با برگزاری امتحانات تخصصی، متخصصان این حوزه ها را شناسایی و به این افراد مدرک و گواهینامه تخصصی قاریان و مدرسان را اعطا می کند. بر همین اساس گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت و گو کرده است با «محمد تقی میرزا جانی» معاون اجرایی شورای عالی قرآن که مشروح آن را در زیر مشاهده می کنید.

 

روند و اجرای هفتمین دوره آزمون ارزیابی و اعطای گواهینامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرآن چگونه بود؟

هفتمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم بر تدبیری که در دوره قبلی انجام شده بود بر صدر و الذیل یک سال شمسی تعریف شد. یعنی سعی شد که از اول اردیبهشت ماه سال جاری شروع و در روز های پایانی امسال به اتمام برسد، بعد از جلسه ی  روز یکشنبه مورخ 5/12/97 اعضای شواری ارزیابی قاریان و مدرسان در محل شورای عالی قرآن اسامی برگزیدگان اعلام شد.

در دوره هفتم مجموعا تعداد 460 نفر شرکت کننده داشتیم و این افراد سه مرحله آزمون را در حدود یک سالی که گذشت پشت سر گذاشتند. مرحله اول مرحله آزمون ورودی بود که به صورت غیر حضوری برگزار شد، مرحله دوم که اختصاص به آزمون تلاوت و تدریس و مصاحبه داشت که به صورت حضوری در محل شورای عالی قرآن برگزار شد و نهایتا مرحله نهایی و سوم هم که در آذر ماه به صورت نظری برگزار شد.

بعد از پشت سر گذاشتن این سه مرحله از آزمون مجموعا 44 نفر موفق شدند در بخش های قرائت و تدریس یکی از درجات سطوح تعریف شده را دریافت کنند و نهایتا گواهینامه تخصصی به آنها تقدیم می شود.

از این بین این 44 نفر، 36 نفر در بخش قاریان و 8 نفر هم در بخش مدرسان موفق در آزمون نهایی بودند.

از بین 44 نفر برگزیده 4 نفر از بانوان محترمه بودند که در این آزمون شرکت کردند و بقیه افراد از برادران گرامی هستند. این افراد می توانند از اردیبهشت سال آینده نسبت با مراجعه شورای عالی قرآن گواهینامه تخصصی خود را که به تایید رئیس شورای عالی قرآن و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده است دریافت کنند.

 

 

برای هشتمین دوره این آزمون چه برنامه دارید؟

در دوره های قبلی روال بر این صورت بود که این آزمون به عنوان مثال از دی ماه امسال شروع و تا دی ماه سال بعد طول می کشید ولی با تصمیم گیری اعضای شورای عالی قرآن به انی نتیجه رسیدیم که آزمون از اردیبهشت یک سال شمسی شروع و در اسفند ماه به پایان برسد.

برای هشتمین دوره آزمون ارزیابی از اردیبهشت ماه سال 98 با اطلاع رسانی جامع و مفصل آزمون می پردازیم و سعی بر این است که در اسفند ماه سال بعد هم به اتمام برسد.

 

برنامه ریزی و اجرا هم آیا دقیقا به صورت دوره های قبلی صورت می پذیرد؟

در رابطه با این موضوع هنوز به جمع بندی قطعی نرسیده ایم ولی قطعا آغاز این آزمون مثل دوره هفتم خواهد بود و از اواخر فروردین ماه سال بعد اطلاعیه این آزمون منتشر خواهد شد و در اردیبهشت هم ثبت نام به عمل خواهد آمد و ارسال اثر صورت می گیرد.

در مورد بقیه موارد و روند برگزاری آزمون در روزهای آینده به جمع بندی خواهیم رسید و مطمئنا تفاوت فاحشی وجود ندارد و خیلی محدود شاید تغیر و تحول  مختصری ایجاد شود.

 

 

شورا در سال 97 چه کار شاخصی را انجام داده است؟

در سال 97 چند برنامه شاخص داشتیم، از جمله،  برگزاری مراسم دیدار جامعه قرآنی کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی که در طلیعه ماه مبارک رمضان هر ساله انجام می شود، موضوع دیگر، برگزاری محافل جزء خوانی قرآن است که در ماه مبارک رمضان در سرتاسر ایران با رشد چشمگیری مواجه بوده است، نشست تخصصی سالانه شورای عالی قرآن هم در آذر ماه سال جاری با موضوع ترتیل، دعا و اذان با حضور جمعی از اساتید برجسته قرآنی، ممتاز  در بخش های قرائت، حفظ و اذان برگزار شد که دستاوردهای خوبی به همراه داشت، برگزاری جشنواره دعا و اذان برتر که در اختتامییه نشست تخصصی فراخوان آن اعلام شد وبه علاقه مندان این رشته ها فرصت داده شد تا  در یک بازه زمانی که تا 30 بهمن ادامه داشت و تا 10 اسفند نیز تمدید شد اثر خود  را ارسال کنند، همه از کارهایی است که شورای عالی قرآن علاوه بر نظارت بر فعالیت های قرآنی در صدا وسیما در سال 97 انجام داده است.

 

آیا اذان جدیدی مثل اذان"انتظار" پیدا کرده اید که با اذان های قبلی بتواند رقابت کند؟

هنوز در این روزها در حال دریافت این آثار هستیم، مهلت داده شده که تا اسفند ماه تمدید شده است که به اتمام برسد تمام اذان ها و دعا ها ارزیابی و داوری خواهند شد و اگر اذانی را پیدا کنیم که دارای شاخص های شورای عالی قرآن باشد تلاش خواهیم که از این اثرها در رسانه ملی صدا و سیما استفاده کنیم.

 

برای سال 98 شورا چه برنامه ای را در پیش خواهد گرفت؟

علاوه بر اینکه شورا باید کار هایی که در سال های پیش انجام می داده را به نحو احسن انجام دهد باید گفت نظارت مستمر شورای عالی قرآن بر روی بیش 100 شبکه رادیویی و تلوزیونی کار ویژه ای است در سال های قبل انجام می شده و برای سال بعد هم این نظارت ها نسبت به قبل بیشتر خواهد شد. رسالت اصلی شورا این است که کارشناسان با تجربه با دقت  بر 100 شبکه داخلی و برون مرزی نظارت کافی و وافی را داشته باشند و بارصد و کنترل آن از بروز هر مشکلی جلوگیری به عمل خواهد آورد.

حجم قابل توجهی از فعالیت های شورا معطوف به این نظارت ها بوده است و این نظارت ثمر بخش و موثر در سال 97 هم برقرار بود. برای سال های بعد نیز پایش ها انجام خواهد شد و همچنین به دنبال ارتقای بیشتر برنامه های قرآنی در رسانه ملی خواهیم بود.

یکی از حوزه های دیگر ماموریتی شورا، کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم است، که موضوع سیاست گذاری تصمیم گیری در حوزه اعزام های قرآنی به خارج از کشور بر عهده این کمیته می باشد. این کمیته توانست در سال 97 با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان اوقاف وامور خیره اعزام های تبلیغی نخبگان کشور را به خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران انجام دهد.

 

 

کد خبر 769313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha