پژوهش در حوزه های علمیه شیعی به برکت علما، جانی دوباره یافته است

مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز، احیا و مورد استقبال واقع شدن ‌پژوهش در حوزه های علمیه شیعی را به برکت بزرگان شیعه دانست

حجت‌الاسلام محمد پناه داور با بیان نقش عالمان شیعی در تعالی فرهنگ قرآن پژوهی و حدیث شناسی به خبرنگار شبستان گفت: حوزه های علمیه در دهه های گذشته دچار توجه فراوان و صرف به فقه اسلامی و ادبیات عرب شده بود.

 

وی ادامه داد: به همین علت سایر مباحث علوم اسلامی مورد غفلت واقع شده بود و حتی بسیاری از مباحث کلیدی چون پژوهش در نهج البلاغه و کتب حدیثی به فراموشی سپرده شده و با محققان در این زمینه نیز برخورد مناسبی نمی شد.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز به مجاهدت بزرگانی چون امام خمینی و علامه طباطبایی در این مورد اشاره کرد و افزود: این بزرگان رنج های فراوانی بر خود هموار ساختند تا بتوانند مسایلی چون عرفان، فلسفه و تفسیر قرآن را در حوزه ها مطرح کنند و البته در این راه از سوی برخی نیز تکفیر شدند.


پناه داور خاطرنشان کرد: بزرگانی چون علامه عسگری نیز در ابتدا به خاطر سنت شکنی در برنامه‌های حوزه و تدریس علوم و معارف قرآن که به مثابه گناه نابخشودنی بود، مجبور به ترک حوزه مقدس قم و رهسپار دیار نجف شد و در حقیقت محور فعالیت های علامه را تحقیق و پژوهش در تاریخ اسلام و حدیث شامل می شد.


وی گفت:‌ بزرگانی چون علامه طباطبایی، علامه عسکری و علامه جعفری از احیاگران پژوهش در تاریخ اسلام وحدیث و قرآن در حوزه های علمیه هستند.


پناه داور افزود: بدون تردید نقش این مجاهدان نستوه علمی مورد کم توجهی واقع شده است و ثمره تلاش های ایشان در کتب به جا مانده از ایشان و شاگردان فراوان همچنان جاری و باقی است.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز تصریح کرد: ‌پژوهش در حوزه های علمیه به برکت بزرگان شیعه در دوران معاصر شیعی جانی دوباره یافته است.


پایان پیام/
 

کد خبر 7693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha