به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «همایون یوسفی»، شامگاه (سه شنبه 7 اسفند) در همایش گرامیداشت شصت و ششمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل مدافع در اهواز، اظهار کرد: حقِ داشتن وکیل، یکی از شاخص ترین حقوق عمومی مردم بوده و در جوامع توسعه یافته حضور وکلا در کاهش آسیب های اجتماعی پررنگ تر است.
وی با بیان اینکه دادرسی و محاکمات در صورتی که با حضور وکلا برگزار شود حق شاکی و متشاکی بهتر رعایت خواهد شد، افزود: یکی از دلایل آسیب های اجتماعی در کشورهای در حال توسعه، عدم شناخت مردم نسبت به حقوق قضایی و قانونی خود بوده است و یکی از زیرساخت های توسعه هر کشور، توجه به زیرساخت های قضایی در حوزه وکالت است.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، با تشبیه وکالت به نقش پزشک در جامعه، عنوان کرد: همانطور که پزشک در پیشگیری از بیماری و مشکلات جامعه نقش دارد، سیستم وکالت پیشگیری کننده از آسیب های اجتماعی است و عملکرد خوب سیستم قضایی با عملکرد مطلوب وکلا ارتباط مستقیم دارد و هر کدام مکمل یکدیگر هستند.
وی کانون وکلای ایران را یکی از قدیمی ترین کانون های صنفی در تاریخ کشور عنوان کرد و اذعان داشت: یکی از محورهای تعاملات ایران با دنیا در زمان انقلاب مشروطه بوده و تشکیل و استقلال نهاد و کانون وکلا در طول یکصد سال گذشته، نه تنها یک ضرورت حرفه ای بلکه یک ضرورت اجتماعی بوده است.
یوسفی، با بیان اینکه کانون وکلا در کاهش آسیب های اجتماعی در یکصد سال اخیر تاثیر بسیاری داشته است، تاکید کرد: استقلال کانون وکلا باید حفظ شود زیرا هرچه نهادهای مستقل یک جامعه استقلال بیشتری داشته باشند دفاع از حقوق شهروندی بهتر صورت می گیرد و در ادامه سبب تسریع توسعه کشور می شود.
وی بر فراجناحی بودن کانون وکلا تاکید کرد و با اشاره به اینکه هر نهادی درگیر مسائل جناحی شود بدون شک از کارکرد خود دور خواهد شد، ادامه داد: نقش کانون وکلا در دوران پیش از انقلاب برجسته بوده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی، یاد آور شد: در کودتای 28 مرداد 1332 کانون وکلا در دفاع از حقوق مردم نقش مهمی ایفا کرد و پس از انقلاب نیز حضور کانون وکلا پررنگ بوده و از سال 1376 به بعد این کانون در دفاع از حقوق شهروندی عملکرد خوبی داشت.
نظر شما