در استان تهران ۶۱۱۱ هکتار بافت فرسوده وجود دارد

ترکی گفت: در استان تهران شش هزار و ۱۱۱ هکتار بافت فرسوده وجود دارد همچنین در شهر تهران نیز هشت هزار و ۲۰۸ هکتار بافت فرسوده گزارش شده است .

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «نعمت الله ترکی» امروز سه شنبه (هفتم اسفند) در بخش دوم سخنان خود در نشست خبری گفت: در حوزه اقتصادی چند نکته کلیدی وجود دارد؛ صنعت، خدمات و کشاورزی سه رکن اصلی حوزه اقتصادی در بخش تولید  محسوب می شوند. در سند آمایش استان 13 شهرستان را به صورت منطقه ای در نظر گرفتیم، بیشتر کارگاه های تولیدی و صنعتی در سه شهرستان ملارد، شهریار و ورامین هستند و تمام دستگاه های متولی هم باید به کارگاه های تولیدی شهرستان های غرب استان کمک کنند.

 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به کاهش آسیب های اجتماعی افزود: با توجه به تعیین برنامه ششم توسعه 45 دستگاه اجرایی متولی کاهش آسیب های اجتماعی شدند. همچنین در سال جاری پنج میلیارد تومان اعتبار برای این موضوع تخصیص یافته شده است و 20 درصد آن نیز در بودجه سال آینده آورده شده است.

 

ترکی با بیان اینکه یکی از اولویت های مهم دولت تامین آب آشامیدنی است، تصریح کرد: همچنین دومین اولویت دولت نیز حوزه بهداشت و درمان می باشد. تمام شهرستان های استان یک بیمارستان در حال احداث دارند و تعدادی هم احداث شدند. شهرستان های شرقی، پردیس و دماوند در اولویت این برنامه ها قرار دارند و یک بیمارستان 800 هزار تختی هم در حال احداث و ساخت می باشد.

 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با بیان اینکه مسئله حمل و نقل عمومی یکی از چالش های مهم در استان محسوب می شود، تصریح کرد: 65 تا 70 درصد ترافیک تهران به دلیل ایاب و ذهاب از شهرستان های اطراف تهران هستند. خوشبختانه برنامه ریزی هایی در حوزه حمل و نقل عمومی به ویژه جاده ای و در بخش ریلی صورت گرفته است. متروی شهرستان های پیرامونی از جمله اسلامشهر به تهران نیز در حال  بررسی اندازی امیدواریم تا سال 1400 مشکل متروی این بخش نیز حل شود زیرا نقش بسیار مهمی در کاهش ترافیک و آلودگی هوا خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: مطالعات ریلی تهران، پردیس و دماوند نیز به پایان رسیده است و امیدواریم تا سال 98 نیز مشکل ریلی این بخش نیز حل و فصل شود و همچنین حمل و نقل ریلی تهران – پاکدشت نیز در دستور کار قرار گرفته و از سال 98 آغاز خواهد شد.

 

ترکی در ادامه افزود: در بودجه سال 97  اعتباری برای جایگزینی خودروهای فرسوده لحاظ شده بود که 10 هزار میلیارد تومان برای کل کشور در حوزه تسهیلات تخصیص یافته بود که دو هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است و همچنین حق شهرداری نیز 1500 میلیارد تومان بود لذا ما به دنبال این هستیم که به ویژه در بخش خصوصی در حوزه حمل و نقل ریلی و اتوبوس برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم.

 

وی با اشاره به بافت های فرسوده تصریح کرد: یکی از چالش های حوزه استان تهران بافت های فرسوده یا حاشیه نشینی است. دو میلیون جمعیت در حاشیه استان زندگی می کنند. در استان تهران شش هزار و 111 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که نسبت به کل کشور 1.7 درصد می باشد و همچنین در شهر تهران نیز هشت هزار و 208 هکتار بافت فرسوده گزارش شده است که دو میلیون و 200 هزار نفر در این شش هزار و 111 هکتار بافت فرسوده زندگی می کنند.

 

ترکی تصریح کرد: در جنوب تهران 10 تا 15 مرکز با تجهیزات کامل پزشکی، رفاهی و خوابگاهی فعالیت می کنند لذا ما به دنبال این هستیم که با همکاری بین مجموعه، دولت و شهرداری در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهیم.

 

ترکی با اشاره به ساماندهی خدمات شهروندی اظهار کرد: سامانه خدمات خوش برای اسکان حدود 600 هزار واحد صنفی در تهران راه اندازی شده است که در حال ساماندهی می باشند. 150 هزار واحد صنفی فاقد مجوز بودند که در حال پیگیری و رسیدگی هستند. 10 هزار واحد صنعتی را هدف گذاری کردیم، پروانه های فعالیت آنها صادر شده است در صورتی که فعالیت نکنند پروانه های آنها را باطل می کنیم و طبق راستی آزمایی هایی که انجام دادیم از سال 98 برنامه ها طبق خروجی راستی آزمایی ها انجام خواهد شد.

 

وی افزود: در شهرک های صنعتی آمار اشتغالزایی کاهش نداشته و برای 10 هزار نفر اشتغالزایی صورت گرفته است.

 

وی با اشاره به تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی اظهار کرد: در حوزه کشاورزی بانک ها بیشترین همکاری را داشتند، 285 میلیارد تومان برای طرح های کشاورزی پرداخت شده است. در اجرای طرح های جدید بانک کشاورزی بهترین رتبه را داشت و نسبت به بانک های دیگر همکاری خوبی داشت. بیش از سه هزار میلیارد تومان تسهیلات برای استان تهران لحاظ شده بود، چون بانک ها همکاری خوبی نداشتند فقط 800 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد لذا ما از همکاری بانک ها رضایتمندی نداریم.

 

 رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با بیان اینکه برای مشاغل خانگی نیز 53 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شد، تصریح کرد: این میزان اعتبار به طور کامل پرداخت شد و خانواده ها نیز رضایت خوبی داشتند.

 

ترکی در ادامه افزود: درآمد استان تهران 52 درصد است. در بودجه سال 98، 60 هزار میلیارد تومان درآمد برای استان تهران لحاظ شده است.

 

وی با بیان اینکه در حوزه صنعت نیز 900 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد، خاطرنشان کرد: بانک های عامل در کل کشور 23 هزار میلیارد تومان پرداختی داشتند و در استان تهران بالای چهار هزار میلیارد تومان سرمایه ثابت و سرمایه در گردش وجود داشته است.

 

وی با اشاره به سرمایه گذاری های خارجی استان تهران نیز اظهار کرد: در سال 97 یک میلیارد دلار در حوزه های صنعت، معدن و گردشگری سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته است و همچنین شش میلیارد تومان اعتبار نیز برای کاهش آسیب های اجتماعی در کل کشور پیش بینی شده است.

 

 رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: در نیمه دوم سال جاری کارگروهی تشکیل دادیم که اولین اقدام ما در این کارگروه طبق خدمات کشوری دستگاه ها را ملزم به در اختیار گذاشتن 20 درصد از خدمات خود به بخش خصوصی کردیم. استان تهران در سال 97 یکی از استان های پیشرو در ارایه تعداد خدمات بود و بیشترین بارگزاری و ارایه خدمات توسط وزارت ورزش و جوانان صورت گرفته است.

 

وی با بیان اینکه ما در حوزه تأمین آب شرب مشکلی نداریم، تصریح کرد: برای سال آینده اولویت هایی در حوزه آب شرب در دستور کار قرار دادیم ولی در حوزه کشاورزی باید دقت بیشتری کنیم تا مشکلی پیش نیاید و همچنین کشت های جایگزین نیز یکی از طرح های مهم در سال آینده است.

 

شهرستان های ملارد، شهریار و ورامین بالای 900 هکتار برای اولین بار در محصولات کشاورزی در قالب گلخانه ای تولید داشتند. پیشوا بزرگترین حوزه صنعتی است. 750 هزار اعتبار برای صنعت تبدیلی شهر صنعتی پیشوا لحاظ شده است و کلیه واحدهای کشاورزی می توانند آنجا مستقر شوند و همچنین برنامه ای داریم که 30 نقطه شهرستان های مرکزی تبدیل به حوزه گردشگری شوند.

 

کد خبر 769092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha