به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «نعمت الله ترکی» امروز سه شنبه هفتم اسفند در نشست خبری گفت: سازمان برنامه و بودجه استان تهران از جمله سازمان هایی است که در تمامی حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مأموریت های خاصی دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران بیان کرد: در صورتی نظام برنامه ریزی کشور موفق خواهد بود که رویکرد آینده نگری داشته باشد، بر همین اساس ما سعی کردیم در همین راستا نقشه راهی با نگاه بلندمدت در سال آینده و بلندمدت تا سال 1400 تهیه و تدوین کنیم تا دستگاه های مربوطه طبق قانون برنامه ششم توسعه همگام با یکدیگر اهداف مورد نظر این نقشه راه را اجرایی و عملیاتی کنند.
ترکی با بیان اینکه تهیه و تدوین سند آمایش استان یکی از این برنامه های مهم ما بود، تصریح کرد: این سند 16 بهمن رونمایی شد و مبنای آن ابلاغ برای دستگاه های اجرایی بود که این سند برای 31 استان تدوین شده است، در برخی استان ها اجرایی و برخی دیگر نیز در شرف اجرا شدن است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اظهار کرد: شاید بخش مهمی از مشکلات موجود در استان تهران به دلیل نداشتن سند آمایش استانی بود. این سند دو بخش و مأموریت مهم دارد که یکی استقرار جمعیت و دیگری خدمت برای جمعیت موجود در استان است. استان تهران طی چندین سال گذشته با افزایش جمعیت زیادی مواجه بوده است و سالانه حدود 250 تا 300 هزار نفر بر جمعیت آن افزوده می شود به گونه ای که در برخی از محلات تهران بالای 500 تا 1000 نفر جمعیت ساکن هستند، این در صورتی است که تراکم جمعیت در مابقی استان ها یا در مقیاس کشوری 45 نفر است. اثرگذاری جمعیت شهرستان های پیرامونی استان نیز در این زمینه بی تاثیر نیست. طی دهه گذشته مهاجرت به دو برابر افزایش یافته است و شش میلیون نفر شهرستان های اطراف جمعیت دارند. این سند آمایش به ما کمک می کند تا این سند تکلیف دستگاه ها برای استقرار جمعیت، ساماندهی، حریم و محدوده شهرها مشخص شود.
ترکی با اشاره به مستندسازی زمین ها و املاک دولتی به عنوان یکی دیگر از اهداف مهم سند آمایش استان تهران تصریح کرد: با پیگیری های صورت گرفته اعتبار لازم برای طرح فاینانس را اختصاص دادیم. طبق آمار منابع طبیعی حدود 90 درصد زمین های منابع طبیعی در استان تعیین تکلیف و برای آنها سند رسمی صادر شده است و مابقی نیز تا پایان سال 98 تعیین و تکلیف خواهند شد تا زمین های دولت رسما به نام دولت سند زده شود.
وی با اشاره به تهیه، تدوین و رونمایی سند توسعه استان تهران تصریح کرد: همگام با برنامه ششم توسعه این سند در استان تهران رونمایی شد. در سطح شهرستان ها به صورت عملیاتی برنامه هایی تهیه شده است و اکنون هم همه شهرستان های استان دارای برنامه توسعه با نقشه راهی برای سال 1400 هستند تا با اجرای این سند از پراکندگی فعالیت های متولیان امر جلوگیری کنیم، 16 شهرستان در حال دریافت اسناد خود هستند.
ترکی با بیان اینکه از سال 98 کلیه دستگاه های اجرایی بر اساس یک نرم افزار مکان محور نظارت خواهند شد، افزود: با تعریف این نرم افزار دستگاه های اجرایی که خلاف قانون اقدام کنند، مشخص و با آنها برخوردهای لازم صورت خواهد گرفت.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران از استقرار نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد به عنوان سومین سند توسعه استان تهران اشاره و افزود: 26 دستگاه اجرایی برای تدوین این سند تلاش کرده اند تا نهایتا این سند تدوین شد و برای اولین بار 880 خدمت تعریف شد که طبق آن هر یک از دستگاه های اجرایی وظایف خود را متوجه شدند و بودجه اختصاص یافته متناسب با وظایف آنها ابلاغ شده است، بنابراین تمامی اعتبارها بر مبنای برنامه و نقشه راه تعیین و اختصاص خواهد یافت و امیدواریم که در سال آینده اجرایی شود.
ترکی با اشاره به سند کاهش آسیب های اجتماعی اظهار کرد: یکی از معضلات و مشکلاتی که در استان تهران به ویژه شهر تهران وجود دارد، وجود همین آسیب های اجتماعی است که چهره شهر را بسیار زشت جلوه می دهد. برای اولین بار رسیدگی به آسیب های اجتماعی از متکدیان، کودکان کار، زنان سرپرست خانوار تا سایر مشکلات در تهران شکل گرفته که اجرای این سند می تواند نقش بسیار مهمی در کاهش این آسیب ها در تهران داشته باشد. بر همین اساس 45 دستگاه اجرایی طبق قانون ملزم به رسیدگی این آسیب های اجتماعی شدند لذا محوریت اجرایی شدن این سند سازمان بهزیستی و مراکز علمی، دانشگاه تربیت مدرس و سایر سازمان های مربوطه است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به سند برنامه توسعه منابع انسانی اظهار کرد: باید برای اجرای اسناد فوق سند توسعه منابع انسانی نیز اجرایی شود.
نظر شما