ربط دادن استعفای ظریف به افول دولت موضعی خائنانه است

فلاحت پیشه گفت: برخی افراد مواضعی گرفتندو اعلام کردند که استعفای ظریف به معنای سقوط و تضعیف دولت است که این یک تعبیر خائنانه است .

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبسنان، «حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه( ۷اسفند)مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران درباره دلایل استعفای ظریف گفت: اعتقادم بر این است که آقای ظریف با استعفا قهرمان نمی‌شود. ملت قدر زحمات ظریف را می‌دانند. در طول برجام که  تمام قدرت های دیپلماتیک دنیا اعم از دولت‌ها و سازمان‌ها  حضور داشتند وی خوب نمایندگی  جمهوری اسلامی را پیش برد.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در شرایط کنونی باید از هر اقدامی که باعث خوشحالی دشمنان شود پرهیز کنیم، ظریف بهتر از هر کس می‌داند دشمنان در قبال برجام ناجوانمردی به خرج دادند خود ایشان اولین کسی بود که در جریان عهدشکنی آنان قرار گرفت و اکنون هم انتظار می‌رود بماند و سیاست‌خارجی کشور را پیش ببرد.

 

وی ادامه داد:  ظریف خودش می تواند بحث تغییران ساختاری را که هم به لحاظ موضوعی و هم شکلی  در وزارت خارجه شکل داد  به سرانجام برساند.

 

فلاحت‌پیشه تأکید کرد: در مجلس چه در جریان اصولگران و چه فراکسیون امید دغدغه‌ای که هست اینکه کار غیرشفاف نباشد. این مجلس دوبار به ظریف رأی اعتماد داده و بیشترین سؤال از وزیر امور خارجه صورت گرفته است. ایشان شخصی پاسخگو است و استعفای او در این شرایط قدری غافلگیرکننده بود.

 

وی  گفت: از گلایه‌های ایشان اطلاع داشتیم  و مشخصاً برخی از اختلافات در داخل دولت بود. ظریف می‌داند در حوزه سیاست خارجی که تنوع سلیقه هست، تحمل سیاستمداران باید زیاد باشد.

 

فلاحت‌پیشه بیان کرد: جریان امید به همراه بخش عمده‌ای از نمایندگان نامه‌ای را امضا کردند و خواهان عدم پذیرش استعفای رئیس‌جمهور بودند، اما در طرف مقابل عزیزان اصولگرا مخالف این موضوع بودند و انتقاد کردند اما امیدواریم اولاً موضوع استعفای ظریف به گونه‌ای حل شود که برای کشور گامی به پیش باشد. امیدواریم باز هم ایشان بماند و حتی اگر هم به هر دلیلی استعفای وی پذیرفته شود، باید برای دولت و در سیاست خارجی گامی به پیش باشد.

 

وی با بیان اینکه ربط دادن استعفای ظریف به افول دولت موضوعی خائنانه است، گفت: برخی افراد مواضعی گرفتند و اعلام کردند استعفای ظریف به معنای سقوط دولت و تضعیف دولت است که این یک تعبیر خائنانه است و حتی خائنانه تر از تحلیل دشمنان و آمریکایی‌هاست. متأسفانه واکنش آمریکایی‌ها بسیار بهتر از برخی افرادداخلی است که ادعای دفاع از نظام را دارند و معتقدم باید با این رفتارها برخورد شود.

 

فلاحت‌پیشه اضافه کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران این نوع استعفاها طبیعی است ما موارد متعدد استعفا در سطوح مختلف را داشتیم و دیدیم چیزی حدود یک سوم مسئولان وسیاستمداران ارشد این کشور در اقدامات تروریستی شهید شدند اما کشور راه خودش را ادامه داده است.

 

وی گفت: اکنون هم اگر استعفایی شکل گرفته به نحو احسن مدیریت خواهد شد و شخصاً امیدوارم مدیریت آینده با ظریف باشد. اما به هر صورت این موضوع نباید منجر به نوسان در کشور شود.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: در شرایط کنونی دیدار بشار اسد با مقام معظم رهبری پیام بزرگی برای دنیا داشت. بشار اسد با رهبر و رئیس جمهور کشورمان در شرایطی دیدار کرد که 6 سال پیش دشمنانش به 800 متری کاخش رسیده بودند و چیزی حدود 11 درصد خاک سوریه در اختیار او بود اما اکنون 65 درصد خاک کشورش در اختیار دولت مستقر است. و 20 درصد دیگر هم مذاکرات در داخل کشور است.

 

فلاحت پیشه افزود: دیدار بشار اسد با مقام معظم رهبری و رییس جمهور به دیکتاتورها این پیام را داشت که آنهایی که پول خرج کرده و به آمریکا وصل شده‌اند امروز سقوط کرده و در قرنطینه سقوط خود دیدار بشار اسد با مقامات جمهوری اسلامی ایران را نظاره کردند، لذا این دیدار نباید تحت الشعاع هیچ چیز حتی استعفای آقای ظریف قرار گیرد.

 

وی درادامه تصریح کرد:  ملت و مجلس شورای اسلامی قدردان زحمات آقای ظریف است، طبیعتا نقدهایی به رفتار ایشان همچون سایر سیاستمداران وجود دارد، اما ما قدردان زحمات ایشان هستیم. البته که ایران از چنان ظرفیتی برخوردار است که هر اتفاقی را به یک گام رو به جلو پیش می‌برد.

 

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره احتمال برگزاری جلسه غیر علنی در مجلس شورای اسلامی برای بررسی استعفای ظریف، گفت‌: با آقای لاریجانی صحبت کردم. قرار شد ابتدا ما از کم و کیف موضوع اطلاع پیدا کنیم و بعد در باره جلسه تصمیم گیری شود.  

 

وی گفت: بنده با آقای ظریف تماس گرفتم که موفق نشدم، ایشان جوابگوی تلفن نیست. تماسی با شورای معاونان امور خارجه داشتم که امور سیاست خارجی و شرایط کشور ادامه‌ دارد اما ما هنوز نتوانستیم با ایشان ملاقاتی داشته باشیم.

 

فلاحت پیشه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا گلایه‌های ظریف مربوط به ناهماهنگی‌ها ارتباطی با سفر بشار اسد به ایران دارد، در این باره خاطرنشان کرد: اگر ناهماهنگی وجود داشته است در درون دولت بوده است. طبق پروتکل باید آقای ظریف در دیدار بشار اسد با رییس جمهور حضور پیدا می‌کرد که به هر دلیل موضوع بین آقای ظریف و دولت است. موضوع فراتر از این حرف‌ها است و نباید موضوع ناهماهنگی را به سیاست ایران در سوریه ربط داد.

 

وی تاکید کرد: سیاست ایران در سوریه، مسئولیت و هماهنگی‌ها مشخص است. خود آقای ظریف هم بارها اعلام کرده است که با قاسم سلیمانی و دیگران ارتباط تنگاتنگی دارد.

 

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آقای ظریف از سفر بشار اسد به ایران اطلاعی نداشته است و از این موضوع گلایه دارد، خاطر نشان کرد: این را باید از خود ایشان سوال کنید، اما معتقدم که موضوع در این حد نیست./

 

 

کد خبر 768922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha