به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، «سورنا ستاری» در مراسم تجلیل و معرفی برترین های پنجاه و ششمین جایزه بنیاد فرهنگی «البرز» امروز پنجم اسفند ماه گفت: از زمانی که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار شدم، بارها به این موضوع توجه داشتم که رشد علم و فناوری نیازمند محیط مناسب است در واقع آنچه باعث میشود ایران اسلامی در بحث اقتصاد از منبع محور به اقتصادی بر پایه محیط انسانی تغییر جهت دهد، محیط و زیستبوم است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: فقط اقتصاد و پول نیست که میتواند به تولید و رشد علم و فناوری در کشور کمک کند، من اعتقاد دارم اصولاً پول در عرصه علمی و فناوری میتواند به عنوان سم، مهلک و از بین برنده باشد.
ستاری با تاکید بر اینکه با وجود اینکه در گذشته برای مباحث علمی و آموزشی چنین سرمایهگذاریهایی صورت نمیگرفت، در حالی که اندیشمندان متعددی چون ابن سیناها و فارابی ها در ایران پرورش یافته اند، اظهار داشت: ما همان ملت هستیم، اما چرا دیگر نمیتوانیم چنین شخصیتهایی را پرورش دهیم؟ مگر در آن زمان به این اندازه سرمایهگذاری علمی و مالی در عرصه دانش داشتهایم؟ اگر همه دستگاهها را ملزم به اختصاص درصدی از بودجه شان به امر پژوهش کنیم، نتیجه امر شکلگیری فعالیت رانتی میشود که توسعه علم را در پی ندارد.
وی محیط را لازمه جدا شدن علم از اقتصاد نفتی دانست و عنوان کرد: مردم وقتی یک دانشمند و نخبه را میبینند، نباید به جیب او نگاه کنند و اینکه چه ماشینی سوار میشود و کجا زندگی میکند، بلکه مغز و تفکر او را مشاهده کنند. درست همان کاری که واقف بزرگ مرحوم البرز انجام داد و به فکر فرزندان و نسلهای آینده بود. خوشبختانه در کشور بسیاری از شرکتهای دانش بنیان هستند که با حضور جوانان تأسیس شدهاند و بسیاری از نخبگان ما در این شرکتها حضور فعال دارند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان بر لزوم تقویت بنیادهای فرهنگی در کشور تأکید کرد و گفت: بنیادهای علمی و فرهنگی چون البرز که با نیت توسعه علم و دانش تأسیس شده اند میتوانند سهم بهسزایی در فرهنگسازی کشور داشته باشد. بنیاد البرز روی جوانان سرمایه گذاری کرده است و این همان نیاز کشوراست که در بیانیه گام دوم انقلاب مورد توجه قرار گرفته است.
ستاری با تأکید بر اینکه به زودی بزرگترین شرکتهای کشور از میان شرکتهای دانش بنیان که با تلاش جوانان تأسیس شدهاند، گفت: در حوزه پژوهش اگر دولت هزار تومان هزینه کرد، ما باید ده برابر آن را از نهادهای دیگر برای تولید علم و فناوری تأمین کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در بیانیه مقام معظم رهبری در خصوص گام دوم انقلاب بیشترین نام از جوانان آورده شده است، چرا که جوانان نقش بسیار مهمی در پیشرفت جامعه دارند. آینده این مملکت در گرو توسعه این فرهنگ است که اقتصاد از منابع زیر زمینی جدا شود و به سمت منابع انسانی سوق یابد.
در پایان خاطرنشان کرد: سرکوب جوانان نامیدی را در دلهای آنها پایهگذاری میکند. در نظر گرفتن زندگی اداری و استخدامی برای جوانان، استعدادهای آنها را از بین میبرد؛ اینکه جوان ما فقط به فکر تحصیل و استخدام در سازمانی باشد به ضرر فعالیتهای علمی کشور است. ذهن جوان پویاست، باید با پرورش ذهن جوانان ایران زمین در عرصه علم و فناوری به پیشرفت برسیم.
نظر شما