به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، كتاب «شهروندان مسلمان فعال در غرب» به سفارش مركز مطالعات راهبردي روابط فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، از سوي مؤسسه فرهنگي، هنري و انتشارات بينالمللي الهدي (وابسته به اين سازمان) با شمارگان 1000 نسخه وارد بازار نشر كشور شده است.
«تاريخچه استقرار مسلمانان در غرب»، «وضعيت اجتماعي ـ اقتصادي و آمار جمعيتي مسلمانان»، «تنوع چندفرهنگي و واقعيتهاي موجود»، «رسانهها گفتمان عمومي»، «برداشتها و واكنشها»، «تلاش مسلمانان انگليس براي به رسميت شناخته شدن»، «مسلمانان استراليا و محاسن همكاري»، «مسلمانان آلمان در چالش با رفتارهاي تبعيضآميز»، عناوين فصول هشتگانه اين كتاب هستند.
در آغاز مقدمه اين كتاب به قلم نويسندگان آن آمده است: «بسياري از مسلمانان بعد از جنگ جهاني دوم به غرب مهاجرت كردند و از آن زمان تاكنون به كار و زندگي در آنجا مشغول هستند. اين امر به چالشهاي نسبتاً فراوان و غيرقابل پيشبيني براي مسلمانان تازهوارد به جوامع غربي و همچنين كشورهاي ميزبان منجر گرديده است. برخي از اين چالشها، كوتاهمدت بوده و عمدتاً شامل موضوعات كلي فردي و اجتماعي جامعه مسلمانان، مانند اشتغال و مسكن ميشوند؛ در حاليكه ديگر چالشها، پيچيدهتر و اساساً در رابطه با چشمانداز آينده مسلمانان در غرب بودهاند. سؤالي كه همواره در اين خصوص مطرح بوده، اين است كه آيا مسلمانان در غرب از آيندهاي روشن يا جايگاهي مانند شهروندان درجه يك برخوردار هستند يا خير؟»
همچنين در فصل ششم اين كتاب ذيل عنوان «تلاش مسلمانان انگليس براي به رسميت شناخته شدن» در صفحه 249 ميخوانيم: «طيف وسيعي از گروههاي مسلمان به علت سرخوردگي و ناديده گرفته شدن توسط دولت بريتانيا و همچنين عدم موفقيت شوراي مسلمانان بريتانيا در تغيير سياست خارجي بريتانيا به وجود آمد. انجمن عربي مسلمانان بريتانيا در سال 1997 و كميته امور عمومي مسلمانان بريتانيا در سال 2000 تشكيل شدند. اين نهادها و بسياري از نهادهاي در حال ظهور ديگر بر بسيج نيروهاي محلي تأكيد داشتند و اغلب از طريق تظاهرات خياباني و همچنين ديگر برنامههاي سياسي سعي داشتند صداي خود را به گوش مسئولان برسانند.»
نظر شما